کلید واژه: زن، پاکدامنی، حجاب، احکام، عقاید، اخلاق. پرسش: چگونه میتوان یک زن مؤمن و پاکدامن شد؟ پاسخ: با عمل به دستورات دین و رعایت بعضی از مسائل مثل حجاب و غیره.
هر انسانی برای اینکه مؤمن و پاکدامن باشد نیاز دارد که خود را به مربیان خوبی بسپارد تا با دستورات آنها به رشد و کمال برسد و بهترین کار برای این است که از الگوهای شایسته و صالح که مورد تأیید خدا (رسول خدا و ائمه و اولیاء ـ علیهم السّلام ـ ) هستند پیروی کرد.
عقائد که همان توحید، نبوت، امامت، عدل و معاد هست، طبق دستور بزرگان دین باید به وسیله عقل و با کمک از افراد آگاه نسبت به این مباحث به یقین نسبی برسیم اگر به این شناخت رسیدیم دیگر دستورات خدا را با جان و دل میپذیریم پس بهتر است برای خود برنامه ای داشته باشید و به مطالعه کتابهای عقیدتی بپردازید کسی که مثلاً حجاب را نمی پذیرد در اصل این که این امر از طرف خداوند است و خدا صلاح او را بهتر از او میداند و به او از مادر مهربان تر است آگاه نیست.
[۲]کتاب اصول عقائد، آیت الله العظمی مکارم شیرازی (ویژه جوانان).
یکی از راههای رسیدن به درجه ایمان و پاکدامنی این است که به صفات برجسته زنان مؤمن دقت کرد و خویشتن را همانند آنها تربیت کردن؛ بنابراین میتوان کتبی که در مورد زنان نمونه و متدین نوشته شده است را مطالعه کرد.
اگر چند روزی شیشه عطری را داخل کمد لباس بگذارند لباسها بوی عطر را به خود میگیرند نقش انسانها با یکدیگر نیز چنین است اگر با افراد خوب نشست و برخاست کنیم رنگ خدایی و خوبی آنها را به خود میگیریم به گونهای که مثل آنها خوب فکر میکنیم و عالی عمل میکنیم. حضرت علی ـ علیه السّلام ـ میفرمایند کسی را برای دوستی انتخاب کن که هنگام سختی تنهایت نگذارد و به هنگام گناه از تو غافل نشود و هرگاه از او چیزی میپرسی فریبت ندهد.
از حضرت زهرا ـ سلام اللّه علیها ـ سؤال شد صلاح زن در چیست ایشان فرمودند صلاحزن در آن است که او مسائل محرم نامحرمی را رعایت کند از دید مردان نامحرم مصون و محفوظ باشد و خود نیز کنترل نگاههای خودش را داشته باشد.
[۴]زنان مردآفرین، محمد محمدی اشتهاردی، ناشر مؤسسه انتشارات نبوی، چاپ سوم، ۱۳۷۷، ص۱۶۵.
طبق نظر ما شیعیان ،حضرت مهدی (عج) بر اعمال ما نظارت دارند با اعمال خوب ما خوشحال و از اعمال بد ما ناراحت میشوند ایشان برای شیعهدعا میکنند و آنها را به خود وا نمی گذارد به خصوص کسی را که به او توجه دارد بنابراین شایسته است ما صبحها با یاد او روز خود را شروع کنیم بر او سلام دهیم و از وجود نازنین ایشان بخواهیم که دعاگوی ما باشند و ما میتوانیم برای ارتباط با ایشان از دعاهایی که در مفاتیح الجنان آمده استفاده کنیم (دعای عهد، فرج، ندبه و...) و همچنین به مطالعه کتابهایی بپردازیم که از حضرت مهدی و کرامتهای ایشان و ملاقات ایشان نوشته اند.