• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

چگونگی حکمرانی حضرت مهدی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حکومت امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف)، حکمرانی.

پرسش: حکمرانی حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) بر کل جهان با توجه به گستردگی این عالم و ادیان متفاوت چگونه است؟

پاسخ: با از بین رفتن اختلافات و عوامل آن در سایه برنامه جهانی امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف)، وحدت جهانی به وجود آمده و اختلافات ادیان و مذاهب برداشته خواهد شد.




مهم‌ترین عامل در پیروزی و حاکمیت یک نهضت و انقلاب، برنامه دقیق و جهان‌شمول آن است که براساس آیات و روایات، امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) در عرصه حکومت دارای اهداف بلند و متعالی است و انقلاب حضرت در ابعاد مختلف انسانی واقع خواهد شد که به چند جهت عمده و اساسی آن اشاره می‌کنیم:

۱.۱ - وحدت ادیان

همه ادیان الهی بشارت به آمدن منجی و مصلح جهانی را به پیروان خود داده؛ به گونه‌ای که یک انتظار عمومی برای یک مصلح بزرگ در همه پیروان ادیان آسمانی وجود دارد و تعابیر مختلف و بلندی در اکثر کتاب‌های ملل مختلف راجع به آمدن مصلح وجود دارد. خصوصاً در رابطه با حضرت مسیح (علیه‌السلام) که براساس روایات زیادی با حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) می‌پیوندد و پیروان او که قسمت عمده‌ای از مردم جهان را تشکیل می‌دهند، به حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) ملحق خواهند شد و با پیوستن حضرت مسیح و پیروانش به امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) زمینه گسترش و جهانی شدن حکومت مهدوی بیش از پیش فراهم خواهد شد.

۱.۱.۱ - روایتی از امام صادق

براساس روایتی از امام صادق (علیه‌السّلام) که فرمود: «به خدا سوگند!... اختلاف از میان برداشته می‌شود و همه به صورت یک آیین در‌می‌آیند...».

۱.۱.۲ - روایتی از رسول خدا

و نیز روایت دیگر از رسول خدا نقل شده که فرمود: «مهدی از نسل من است، وقتی خروج می‌کند، عیسی بن مریم برای یاریش فرود می‌آید، او را پیش رو قرار می‌دهد و پشت سرش اقتدا می‌کند و هیچ‌یک از یهودیان و مسیحیان باقی نمی‌مانند، مگر اینکه قبل از مرگش به او ایمان می‌آورند و پشت سر حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) نماز می‌خوانند.
چنانچه خداوند فرمود: «وَاِنْ مِنْ اَهْلِ الْکِتَابِ اِلَّا لَیُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ».
اختلاف از میان رفته و یک وحدت جهانی در سایه اسلام به وجود خواهد آمد.


۱.۲ - تسخیر جهان

تسخیر جهان که ممکن است به گونه اعجاز و با اسباب غیر عادی تحقق یابد و نیز امکان دارد که براساس فراهم شدن اسباب و عوامل عادی و ظاهری در اثر تحولات که جوامع بشری با آن روبه‌رو می‌گردند، انجام گیرد؛ همان‌گونه که ممکن است به هر دو نوع به وجود بیاید، به‌هر‌حال انقلاب و قیام امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) هنگامی واقع می‌شود که بشریت و انسانیت از همه حکومت‌ها و رهبرانی که ادعای رهبری جوامع بشری را دارند خسته شده و از تمام ابزارهای موجود نا امید می‌شوند و به‌شدت در انتظار وقوع یک انقلاب و تحولی هستند تا آنها را با برنامه‌های الهی که دارد، از منجلاب و فتنه‌هایی که گرفتار آن شده‌اند، نجات بخشد و لذا در چنین موقعیتی امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) ظهور خواهد کرد و با یک برنامه جهانی و فراگیر در ابعاد مختلف دینی و دنیایی، مادی و معنوی مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

۱.۳ - رفع اختلاف‌ها و تبعیض‌ها

اختلاف زبان، نژاد، و منطقه جغرافیایی و مانند آن دلیل بر این نیست که مردم جهان نتوانند یک زندگی سالم و مسالمت‌آمیز داشته باشند، چنانچه از برخی روایات که شکل زندگی مردم جهان را در عصر ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) ترسیم می‌کند استفاده می‌شود که پیشرفت علم و صنعت مخصوصاً صنایع ارتباطی در آن عصر به گونه‌ای خواهد بود که خیلی از مشکلات در اثر پیشرفت علم و تکنولوژی حل و قسمت عمده‌ای از مشکلات جهانیان در اثر برنامه‌های فوق‌العاده و کارساز و آسمانی امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) حل خواهد شد؛ چنانچه از پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) نقل شده که فرمود: «بشارت می‌دهم شما را (که فرزندم مهدی) زمین را پر از عدل و داد می‌کند؛ همان‌گونه که از ظلم و ستم پر شده است، ساکنان آسمان‌ها و زمین از او راضی می‌شوند و اموال و ثروت‌ها را به طور صحیح و عادلانه تقسیم می‌کند». بنابراین امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) با برنامه‌های اصلاحی خودش در بخش‌های: قضایی، نظارتی، اقتصادی، ارتباطی، عمرانی، همه اختلافات و تبعیض‌ها را برداشته و با این کار باعث رضایت مردم می‌شود.

۱.۴ - نابودی قدرت‌های جهان

نابودی قدرت‌ها و حکومت‌های خودکامه جهان.
برای استقرار یک حکومت جهانی و بین‌المللی باید حکومت‌های جور و بیداد از صحنه جهان خارج گردند و برای خارج کردن آنها لااقل در شرایط کنونی نیاز به یک برنامه دقیق با امکانات و ابزارهای پیشرفته و برتر معنوی و مادی لازم است.


در منابع روایی ما، تعبیراتی قابل توجه مشاهده می‌شود که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

۲.۱ - وسایل سریع السیر

وسایل سریع السیری که با وسایل فعلی قابل مقایسه نیست؛ حتی برای مسافرت‌های فضایی و دوردست در اختیار حکومت امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) قرار می‌گیرد؛ البته با پیشرفت علوم در آن زمان.

از امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: «برای صاحب شما (امام مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف)) آن وسیله سرکش ذخیره شده است (راوی حدیث می‌پرسد که وسیله سرکش چیست؟) امام فرمود: ابری است که در آن غرش و رعد و برق، و شدت صاعقه است، او بر این ابر و وسیله سرکش سوار می‌شود، آگاه باشید او به‌زودی بر ابرها سوار می‌شود و صعود می‌کند به آسمان‌ها و زمین‌های هفت‌گانه».

۲.۲ - نور و انرژی

مسئله نور و انرژی آن‌چنان حل می‌شود که روز و شب از پر‌قدرت‌ترین نورها که می‌توانند جانشین نور آفتاب شود، بهره‌گیری می‌کنند.

از امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: «هنگامی که قائم ما قیام کند، زمین به نور پروردگارش روشن می‌شود و بندگان خدا از نور آفتاب بی‌نیاز شوند».

۲.۳ - وسایل ارتباطی و اطلاعاتی

وسایل ارتباطی و اطلاعاتی آن‌قدر پیشرفت خواهد کرد که دنیا را همچون کف دست آشکار می‌سازد و به حکومت مرکزی تسلط کامل بر اوضاع جهان می‌بخشد تا به موقع و بدون فوت وقت برای حل مشکلات جهانی بکوشد.

چنانچه در حدیثی از امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: «هنگامی که کارها به صاحب اصلی ولایت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) برسد، خداوند هر نقطه فرو رفته از زمین را برای او مرتفع، و هر نقطه مرتفعی را پست می‌گرداند؛ آن‌چنان‌که دنیا و (تمام نقاط عالم) نزد او به منزله کف دست خواهد بود، کدام‌یک از شما اگر در کف دستش مویی باشد، آن را نمی‌بیند».
[۱۰] مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۱۳، ص۱۸۵.


بنابراین با از بین رفتن اختلافات و عوامل آن در سایه برنامه جهانی امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) وحدت جهانی به وجود آمده و اختلافات ادیان و مذاهب برداشته خواهد شد.


۱. حکومت جهانی، آیت‌الله مکارم شیرازی.
۲. ظهور نور، آیت‌الله سعادت‌پرور.
۳. قیام مهدی، دکتر قائمی.
۴. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج۱۳.


۱. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۴.    
۲. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۱۴، ص۳۴۹ - ۳۵۰.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۱۵۹.    
۴. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۱، ص۷۴.    
۵. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۱۲، ص۱۸۲ - ۱۸۳.    
۶. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۳۰.    
۷. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۳۷.    
۸. شیخ مفید، محمد بن نعمان، الارشاد، ج۲، ص۳۸۱.    
۹. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۲۸.    
۱۰. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۱۳، ص۱۸۵.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «چگونگی حکمرانی حضرت مهدی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۸/۱۹.    







جعبه ابزار