• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اعتقاد به ظهور

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: مهدویت، ادیان، ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف).

پرسش: چگونه باور کنم که امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) ظهور می‌کند؟

پاسخ: مهدویت در اصطلاح، ‌اعتقاد به ظهور مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را گویند که از جمله معتقدات اصولی مذهب شیعه اثناعشری است و همان پدید آمدن حکومت عدل جهانی است. این عقیده اختصاص به شیعه ندارد و همه فرقه‌های اسلامی در آن مشترک هستند، ریشه آن نیز در قرآن و احادیث است و چنین نیست که توسط عده‌ای خاص، جعل و منتشر شده باشد.




بحث مهدویت و ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) یک مسئله‌ای نیست که تنها مسلمانان و شیعیان آن را قبول داشته باشند، بلکه در همه ادیان آسمانی به عنوان مصلح جهانی، به آمدن حضرت بشارت داده شده و از آنجا که اسلام، دین مبین است، یعنی هم روشن است و هم روشنگر، این مسئله را تبیین نموده و به طور کامل توضیح داده و مصداق آن مصلح کل را با علامات و ویژگی‌های آن بیان کرده است. بنابراین اصل ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) قابل انکار نیست و همه ادیان آسمانی به آن بشارت داده‌اند.
و اینک به چند نمونه آن اشاره می‌شود:

۱.۱ - نقلی از جاماسب

«جاماسب» در کتاب «جاماسب‌نامه» از زردشت نقل می‌کند که می‌گوید: «مردی بیرون آید، از زمین تا زیان ... و بر آیین جدّ خویش و با سپاه بسیار و روی به ایران نهد و آبادانی کند و زمین را پر از داد کند».

۱.۲ - نقلی از وشن جوک

در کتب هندوها چنین آمده است: در کتاب «وشن جوک» آمده: «سرانجام دنیا به کسی برگردد که خدا را دوست دارد و از بندگان خاص او باشد و نام او «فرخنده و خجسته باشد».

۱.۳ - نقلی از باسک

در کتاب دیگری به نام «باسک» از کتب هندوها آمده: «دور دنیا تمام شود به پادشاه عادلی در آخر زمان که پیشوای فرشتگان و پریان و آدمیان باشد، و راستی حق با او باشد و آن‌چه در دریا و زمین‌ها و کوه‌ها پنهان باشد، همه را به دست آورد، و از آسمان و زمین آن‌چه باشد خبر می‌دهد و از او بزرگ‌تر کسی به دنیا نیاید».

۱.۴ - نقلی از تورات

در کتاب «تورات، کتاب حبقوق نبی فصل ۷» چنین آمده: «و اگر تأخیر نماید، برایش منتظر باش؛ زیرا که البته خواهد آمد و درنگ خواهد نمود؛ بلکه جمیع امت‌ها را نزد خویش جمع می‌کند و تمام را برای خویشتن فراهم می‌کند».

۱.۵ - نقلی از انجیل

در کتاب انجیل «لوقا» فصل دوازدهم چنین آمده است: «کمرهای خود را بسته و چراغ‌های خود را افروخته دارید و شما مانند کسانی باشید که انتظار آقای خود می‌کشند، تا هر وقت بیاید و در را بکوبد، بیدرنگ برای او باز کنید».

۱.۶ - دیدگاه قرآن کریم

و قرآن برای تکمیل بشارت‌های ادیان گذشته به ظهور منجی و مصلح جهانی می‌فرماید: «ما در کتاب زبور علاوه بر قرآن (یا پس از تورات) نوشتیم که زمین را بندگان صالح و شایسته من در اختیار خواهند گرفت و همین برای گروه عبادت‌کنندگان (و آنها که در مسیر بندگی خدا گام برمی‌دارند) برای رسیدن به اهدافشان کافی است».

۱.۷ - روایتی از امام باقر

از امام باقر (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود در تفسیر آیه فوق: «اینها (بندگان شایسته و صالح) همان یاران مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) در آخر زمان خواهند بود».

۱.۸ - روایتی از پیامبر

پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) فرمود: «دوازدهمین فرزند من پنهان می‌گردد و دیده نمی‌شود و زمانی برای پیروان من فرا می‌رسد که از اسلام جز نام و از قرآن جز خطوط باقی نمی‌ماند، در این هنگام، خداوند تبارک و تعالی به او اجازه قیام و خروج (ظهور) می‌دهد و اسلام را به وسیله او آشکار و تجدید می‌کند ...».
[۹] آیت‌الله مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی، ص۱۹۳.



۱. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۵۳.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۵۴.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۵۴.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۵۵.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۵۶.    
۶. انبیاء/سوره۲۱، آیه۱۰۵-۱۰۶.    
۷. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۱۱۳.    
۸. مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۱۱۴.    
۹. آیت‌الله مکارم شیرازی، ناصر، حکومت جهانی مهدی، ص۱۹۳.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «اعتقاد به ظهور»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۹/۲۰.    







جعبه ابزار