جهت نامیدن ایشان به اُولوالعزم بخاطر اینکه دارای اراده های استوار و قوانین آسمانی بودهاند و هر پیامبری که بعد از این پنج نفر مبعوث میگشت، بر شریعت و طریقهای گام نهاد که آنها وضع نمودهاند.
[۲]مهری کرمانشاهی، محمد جواد، مجموعه کامل قصه های قرآن، قم، مشرقین، چاپ دوم، ۱۳۸۳ش، پاورقی ص۲۶.
حضرت نوح ـ علیه السّلام ـ اولین پیامبر اولوالعزم است که دارای شریعت وکتاب مستقل بوده و همچنین اولین پیامبر بعد از ادریس ـ علیه السّلام ـ است و به هنگام بعثت چهار صد سال داشت.
حضرت ابراهیم ـ علیه السّلام ـ دومین پیامبر اولوالعزم است که دارای شریعت و کتاب مستقل بوده، آن حضرت سه هزار و سیصد و بیست سال بعد از هبوط آدم ـ علیه السّلام ـ به دنیا آمد. این پیامبر بزرگ در شهر «اور» از شهرهای بابل به دنیا آمد.
[۲۹]قرشی، سید علی اکبر، قاموس قرآن، تهران، دارالکتب الاسلامیه، بی تا، ج۱، ص۴.
حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ در کودکی در دامان فرعونپرورش یافت، سپس از مصر به مَدیَنهجرت و به مدت بیش از ده سال در آن سرزمین زندگی کرد و بعد از مبعوث شدن به مقام نبوت، دوباره برای مبارزه با فرعون و فرعونیان به مصر بازگشت و سرانجام در این مبارزهپیروز، و بنی اسرائیل را از دست آنان نجات داد.
۱. قصص الانبیاء، سید نعمت الله جزایری، ترجمه: یوسف عزیزی. ۲. تاریخ انبیاء، سید هاشم رسولی محلاتی، انتشارات علمیه اسلامیه. ۳. قصه های قرآن، سید محمد صحفی. ۴. مجموعه کامل قصه های قرآن، محمد جواد مهری. ۵. فروغ ابدیت (زندگی پیامبر اسلام)، آیت الله جعفر سبحانی. ۶. قصه های قرآن، محمد محمدی اشتهاردی.