• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

چگونگی تأثیر سحر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: سحر.

پرسش: چگونه می‌توان به رخنه سحر در زندگی خود پی برد؟

پاسخ: همان‌طور که یک بیمار در تشخیص بیماری خود ـ خصوصاً اگر بیماری خطرناک و مهمی داشته باشد ـ باید به پزشک خاص آن رشته رجوع کند، در این قبیل مسائل رجوع به خبره و متخصص کاری بجا و عقلانی است؛ لذا تشخیص اینکه سحر رخنه کرده یا خیر، کار متخصص در علوم غریبه بوده و دانستن چند اثر از سحر آن هم به صورت مختصر راهی برای تشخیص باز نمی‌کند و ما را به یقین نمی‌رساند.



با عنایت به این نکته که در زمان فعلی رویکرد افراد به سوی این‌گونه علوم کم شده یا به دلیل بالا رفتن سطح آگاهی‌ها نسبت به جهان اطراف ـ خصوصاً از نظر جنبه‌های روان‌شناختی ـ و یا به دلیل کم شدن نیاز به چنین علومی در جهان پیشرفته امروز بهتر است هر مشکلی که پیش می‌آید، قبل از اینکه عامل آن را در سحر و این‌گونه مسائل جست‌وجو کنیم، در مسیر طبیعی آن ریشه‌یابی کرده و از راه عادی به علاج آن بپردازیم.

در مورد چگونگی تأثیر سحر باید به بررسی اثرات سحر در زندگی پرداخت تا از طریق شناخت اثر پی به مؤثر آن (یعنی سحر) برده و متوجه مسحور شدن خود یا اطرافیان شویم.


در بحارالانوار طبق قولی سحر این‌گونه معنا شده:
سحر یعنی کلام یا نوشته یا به بندگی گرفتن (جن ...) و مثل اینها که به سبب آن ضرر بر دیگری ایجاد می‌شود و از نمونه این ضررها، تفرقه و روی‌گردانی مرد از زن خود، القای بغض و کینه در بین مردم، به خدمت گرفتن ملائکه و جن و نازل کردن شیاطین درباره کشف امور غائب و مخفی).


قسمتی از تعریف فوق که مرتبط با بحث است این است: «یحدث بسببها ضرر علی الغیر»، نشان‌دهنده تأثیر سحر یعنی ضرر رساندن به دیگران است که از این تأثیر به نمونه‌هایی مثل جدایی بین زن و مرد، القای بغض و کینه در بین مردم و غیره اشاره کرده است.

۳.۱ - توضیح مطلب

اگر کسی ناخواسته نسبت به همسر خود احساس دلسردی یا نفرت پیدا کرد یا اینکه خودبه‌خود بغض و کینه شخصی را به دل گرفت یا مسائل عجیب و غریب از این نوع برایش رخ داد، به طوری که هر قدر بررسی می‌کند تا علتی خاص برای آن بیابد، پاسخ قانع‌کننده‌ای پیدا نمی‌کند، در این صورت می‌توان به رخنه کردن سحر در زندگی اطمینان یافت.

۳.۲ - رجوع به افراد متخصص

البته برای به یقین رسیدن باید به افراد صالحی که دارای تقوا هستند و در این امور متخصص‌اند و می‌توانند پی به رخنه سحر در زندگی برده و آن را باطل کنند، رجوع کرد، نه رجوع کردن به هر کسی که ادعای سحرشناسی و طلسم‌شکنی دارد؛ زیرا این علوم خفیه (به دلیل مخفی بودن اسباب و علل آن از چشم مردم) شیادان زیادی را به خود جلب کرده که به خاطر پول حاضر به فریب دادن مردم هستند و در عین حال که هیچ تخصصی ندارند اقدام به این کارها می‌کنند.

۳.۳ - یادآوری یک نکته

توجه به این نکته لازم است که این‌گونه مسائل مثل سحر و دعانویسی ... از امور نادر هستند و چنین نیست که در هر مشکل کوچکی فکر کنیم گرفتار سحر شده‌ایم.


همان‌طور که یک بیمار در تشخیص بیماری خود ـ خصوصاً اگر بیماری خطرناک و مهمی داشته باشد ـ باید به پزشک خاص آن رشته رجوع کند، در این قبیل مسائل رجوع به خبره و متخصص کاری بجا و عقلانی است؛ لذا تشخیص اینکه سحر رخنه کرده یا خیر؟ کار متخصص در علوم غریبه بوده و دانستن چند اثر از سحر آن هم به صورت مختصر راهی برای تشخیص باز نمی‌کند و ما را به یقین نمی‌رساند.


۱. سیدمحمدحسین طباطبایی، ترجمه تفسیر المیزان، ج۱، ص۳۶۳ تا ۳۶۸، دفتر انتشارات اسلامی.
۲. محسن قرائتی، تفسیر نور، ج۲، ج۱، ص۲۱۲، مؤسسه در راه حق.
۳. محمد زهیرالحریری، السحر بین الحقیقه و الخیال، ص۱۲۹، دارالایمان (سوریه).


۱. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۵، ص۲۵۹، بیروت، دار الاحیاء التراث.    
۲. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۵، ص۲۵۹، بیروت، دار الاحیاء التراث.    




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «چگونگی تأثیر سحر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۶/۲۶.    







جعبه ابزار