• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نفرین‌شدگان پیامبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: قرآن، رسول خدا (صلي‌الله‌عليه‌وآله)، لعن، نفرین.

پرسش: پیامبر اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وآله) به چه کسانی نفرین می‌کنند؟

پاسخ: هر فردی که استحقاق لعنت خدا را داشته باشد، بدیهی است که مورد لعنت اولیای الهی از جمله پیامبر اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وآله) نیز قرار خواهد گرفت. افراد و گروه‌های زیادی هم از سوی خداوند، هم از جانب پیامبر اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وآله) و هم از سوی ائمه (علیهم‌السلام) به مناسبت‌هایی مورد لعن و نفرین قرار گرفته‌اند؛ مانند کتمان‌کنندگان حق، کسانی که در حال کفر از دنیا بروند، رباخواران، شراب‌خواران و تولیدکنندگان مشروبات الکلی، مردانی که خود را به صورت زنان در می‌آورند و بالعکس، آدم‌کشان، مردانی که به عورت نامحرم نگاه می‌کنند، رشوه‌گیران و... .




هر فردی که استحقاق لعنت خدا را داشته باشد، بدیهی است که مورد لعنت اولیای الهی از جمله پیامبر اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وآله) نیز قرار خواهد گرفت. افراد و گروه‌های زیادی هم از سوی خداوند، هم از جانب پیامبر اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وآله) و هم از سوی ائمه (علیهم‌السلام) به مناسبت‌هایی مورد لعن و نفرین قرار گرفته‌اند. بر شمردن تک‌تک این افراد فرصتی را می‌طلبد که فعلاً در اختیار ما نیست؛ از این‌رو در این فرصت، نخست برخی از گروه‌هایی را که در قرآن مورد لعنت خدا قرار گرفته‌اند بیان کرده، آن‌گاه نفرین‌شدگان از طرف پیامبر (صلي‌الله‌عليه‌وآله) را مطرح خواهیم نمود.




۲.۱ - کتمان‌کنندگان حقایق

کسانی که حقایق را کتمان می‌کنند: «إِنَّ الَّذینَ یَکْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَیِّناتِ وَ الْهُدی‌ مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتابِ أُولئِکَ یَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَ یَلْعَنُهُمُ اللاَّعِنُون»؛ کسانی که دلایل روشن، و وسیله هدایتی را که نازل کرده‌ایم، بعد از آن‌که در کتاب برای مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا آنها را لعنت می‌کند و همه لعن‌کنندگان نیز، آنها را لعن می‌کنند.

۲.۲ - مردن در حال کفر

کسانی که در حال کفر از دنیا بروند: «إِنَّ الَّذینَ کَفَرُوا وَ ماتُوا وَ هُمْ کُفَّارٌ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ لَعْنَةُ اللَّهِ وَ الْمَلائِکَةِ وَ النَّاسِ أَجْمَعین»؛ کسانی که کافر شدند، و در حالِ کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود.

۲.۳ - نفرین‌شدگان بنی‌اسرائیل

بنی‌اسرائیلی که از زبان حضرت داوود و عیسی (علیهماالسلام) نفرین شدند: «لُعِنَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ بَنی‌ إِسْرائیلَ عَلی‌ لِسانِ داوُدَ وَ عیسَی ابْنِ مَرْیَمَ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُون»؛ کافران بنی اسرائیل، بر زبان داوود و عیسی بن مریم، لعن (و نفرین) شدند! این به خاطر آن بود که گناه کردند، و تجاوز می‌نمودند.

۲.۴ - ابولهب

ابولهب: «تَبَّتْ یَدا أَبی‌ لَهَبٍ وَ تَبَّ»؛ بریده باد هر دو دست ابولهب (و مرگ بر او باد)!




۳.۱ - رباخواران

رباخواران: «قَالَ عَلِیٌّ (عليه‌السلام) لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) الرِّبَا وَ آکِلَهُ وَ مُؤْکِلَهُ وَ بَائِعَهُ وَ مُشْتَرِیَهُ وَ کَاتِبَهُ وَ شَاهِدَیْهِ»؛ امام علی(عليه‌السلام) می‌فرماید: ربا، رباخوار، کسی که معاملات ربوی را ترویج می‌کند، فروشنده مال ربوی، مشتری، نویسنده و دو شاهد بر معامله ربوی، مورد نفرین پیامبرند.

۳.۲ - شراب‌خواران

شراب‌خواران و تولید‌کنندگان مشروبات الکلی: «عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ (عليه‌السلام) قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) فِی الْخَمْرِ عَشَرَةً غَارِسَهَا وَ حَارِسَهَا وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیَهَا وَ شَارِبَهَا وَ الْآکِلَ ثَمَنَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیْهِ وَ سَاقِیَهَا»؛ امام باقر (عليه‌السلام) می‌فرماید: رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) در ارتباط با شراب ده گروه را نفرین فرمود؛ کسی که درخت انگور را به قصد شراب بکارد؛ کسی که از آن حفاظت و نگهبانی کند؛ فروشنده و خریدار شراب؛ کسی که شراب می‌نوشد؛ کسی که از راه فروش مشروبات الکلی روزی برای خود تهیه می‌کند؛ کسی که مشروب تولید می‌کند؛ کسی که آن‌را حمل و جابه‌جا می‌کند؛ کسی که مشروب برایش حمل می‌شود؛ و کسی که شراب می‌نوشاند.

۳.۳ - نگاه‌کنندگان به عورت نامحرم

مردانی که به عورت نامحرم نگاه می‌کنند و رشوه‌گیران: «عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ (عليه‌السلام) قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) رَجُلًا یَنْظُرُ إِلَی فَرْجِ امْرَأَةٍ لَا تَحِلُّ لَهُ وَ رَجُلًا خَانَ أَخَاهُ فِی امْرَأَتِهِ وَ رَجُلًا یَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَی نَفْعِهِ فَسَأَلَهُمُ الرِّشْوَةَ». امام باقر (علیه‌السلام) نقل می‌کند رسول خدا این افراد را نفرین کرد: مردی که به فرج زنانی که بر او حلال نیستند نگاه کند. مردی که خیانت کند برادر دینی‌اش در ارتباط با همسرش و کسی که برای رفع مشکل مردم از آنها رشوه درخواست نماید.

۳.۴ - آدم‌کشان

آدم‌کشان: «عَنْ أَبِی عَبْدِاللَّهِ (عليه‌السلام) قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) مَنْ أَحْدَثَ بِالْمَدِینَةِ حَدَثاً أَوْ آوَی مُحْدِثاً قُلْتُ مَا الْحَدَثُ قَالَ الْقَتْلُ»؛ امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرمود: رسول خدا لعنت کرد شخصی را که در مدینه حادثه تازه‌ای پدید آورد، یا حادثه‌آفرینی را پناه دهد! گفتم: آن پدیده چیست؟ فرمود: قتل.

۳.۵ - مردان شبیه به زنان

مردانی که خود را به صورت زنان درمی‌آورند و بالعکس: «عَنْ أَبِی عَبْدِاللَّهِ (‌عليه‌السلام) قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) الْمُتَشَبِّهِینَ مِنَ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ وَ الْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ قَالَ وَ هُمُ الْمُخَنَّثُونَ وَ اللَّاتِی یَنْکِحُ بَعْضُهُنَّ بَعْضاً»؛ امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرماید: پیامبر (صلي‌الله‌عليه‌وآله) مردانی که خود را به صورت زن درمی‌آورند و همچنین زنانی که خود را به شکل مردان درست می‌کنند را لعنت کرده است. اینان مردان و زنان هم‌جنس بازند.

۳.۶ - زناکاران

زناکاران و افرادی که واسطه زنا می‌شوند: «عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ (عليه‌السلام) قِیلَ لَهُ بَلَغَنَا أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صلي‌الله‌عليه‌وآله) لَعَنَ الْوَاصِلَةَ وَ الْمَوْصُولَةَ قَالَ إِنَّمَا لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ الْوَاصِلَةَ الَّتِی کَانَتْ تَزْنِی فِی شَبَابِهَا فَلَمَّا أَنْ کَبِرَتْ کَانَتْ تَقُودُ النِّسَاءَ إِلَی الرِّجَالِ فَتِلْکَ الْوَاصِلَةُ وَ الْمَوْصُولَةُ»؛ به امام باقر (عليه‌السلام) گفته شد شنیدیم رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) واصله و موصله را لعنت کرد. امام فرمود رسول خدا واصله را لعن فرمود واصله کسی است که در جوانی زنا مرتکب می‌شود وقتی به سن پیری رسید قوادی می‌کند (بین زن و مرد به حرام جمع می‌کند) این افراد واصله و موصله هستند.



۱. بقره/سوره۲، آیه۱۵۹.    
۲. بقره/سوره۲، آیه۱۶۱.    
۳. مائده/سوره۵، آیه۷۸.    
۴. مسد/سوره۲، آیه۱.    
۵. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی‌اکبر، ج‌۳، ص‌۲۷۴، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
۶. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی‌اکبر، ج‌۴، ص‌۸، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
۷. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج‌۵، ص‌۵۵۹، دارالکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۸. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی‌اکبر، آخوندی، محمد، ج‌۴، ص‌۵۶۵، دارالکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۹. برقی، احمد بن محمد بن خالد، المحاسن، محقق، مصحح، محدث، جلال الدین، ج‌۱، ص۱۱۳،‌ دارالکتب الإسلامیة، قم، چاپ دوم، ۱۳۷۱ق.    
۱۰. برقی، احمد بن محمد بن خالد، المحاسن، محقق، مصحح، محدث، جلال الدین، ج‌۱، ص۱۱۴،‌ دارالکتب الإسلامیة، قم، چاپ دوم، ۱۳۷۱ق.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «نفرین‌شدگان پیامبر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۱/۱۶.    



جعبه ابزار