• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

همت زنان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: همت زنان، خودآرایی، مردان، کسب درآمد، حیوان، وحشی، زیبایی، آرایش، خلقت زن، آدم.

پرسش: آیا تمام همت زنان آرایش و زیبایی برای مردان می‌باشد، چون خلقت آنان بعد از مردان بوده است؟! (این‌که در روایات آمده: «إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ حَوَّاءَ مِنْ آدَمَ فَهِمَّةُ النِّسَاءِ الرِّجَالُ فَحَصِّنُوهُنَّ فِی الْبُیُوتِإِنَّ السِّبَاعَ هَمُّهَا بُطُونُهَا وَ إِنَّ النِّسَاءَ هَمُّهُنَّ الرِّجَالُ» همت زنان، مردان هستند، به چه معناست؟)

پاسخ:



روایاتی (مانند «إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ حَوَّاءَ مِنْ آدَمَ فَهِمَّةُ النِّسَاءِ الرِّجَالُ فَحَصِّنُوهُنَّ فِی الْبُیُوتِإِنَّ السِّبَاعَ هَمُّهَا بُطُونُهَا وَ إِنَّ النِّسَاءَ هَمُّهُنَّ الرِّجَالُ») ناظر به آن هستند که ساخت‌و‌ساز (ساختن بناهای مجلل) دغدغه مردان بوده و خودآرایی دغدغه زنان است و یا اینکه حوا یا زن، از آدم یا مرد، خلق شده است؛ بنابراین همت زن، مرد است.


این روایات به یک واقعیت اجتماعی اشاره می‌کنند که در نگاهی کلی، کسب درآمد و فخرفروشی از راه ساخت بناهای مجلل برای مردان از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. اما برای زنان خودآرایی و زیبا جلوه دادن خود برای مردان اهمیت بیش‌تری دارد؛ و این واقعیتی است که نمی‌توان منکر آن شد و البته استثنائات فراوانی هم وجود دارد و بزرگ‌مردان فراوانی پیدا می‌شوند که دنیا اولویت اول آنان نیست و نیز بسیار بانوان بلندمرتبه‌ای وجود دارند که معنویت و دانش برایشان اولویت بیش‌تری از خودآرایی برای مردان دارد.


در نهایت در خصوص روایتی که همین محتوا را همراه با شکم‌پرستی حیوانات وحشی آورده، باید گفت: این حدیث از نظر سند مشکل دارد و به اصطلاح اهل حدیث «مرفوع» است و قابل اعتماد نیست.



۱. کافی، ج ۵، ص ۳۳۷، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    



پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار