• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نحوه خواب دیدن اولیا و مومنین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: خواب ، رویا ، دیدن ائمه در خواب.
پرسش: چگونه می‌توانم ائمه و اولیاء و مؤمنان خدا را در خواب زیارت کنم؟
پاسخ: پیامبر اسلام (ص) و ائمه‌ی اطهار (ع) راه‌هایی را نشان داده‌اند که هر کس بخواهد پیامبر(ص) یا ائمه (ع) و مؤمنین را به خواب ببیند باید آن راه را بپیماید.



یکی از نعمت‌هایی که خداوند به انسان عطا کرده است، نعمت خواب است، و هنگامی که انسان به خواب می‌رود ممکن است چیزهایی را به خواب ببیند، که باعث لذت بردن یا رنجیدن و ترس و اضطراب وی گردد. این که خوابی که انسان می‌بیند، چقدر درست یا غلط است و چه تعبیری دارد بحثی جداگانه می‌طلبد.


آن چه الان مورد توجه است این است که چگونه می‌توانیم اشخاصِ خاصی را مانند پیامبر (صلی الله علیه وآله) و ائمه‌ی اطهار (علیهم‌السلام) و یا والدین و یا افراد دیگر را در خواب ببینیم؟
در جواب باید گفت: خواب دیدن مربوط به روح انسان است و چنان است که به صورت صد درصد در اختیار انسان نیست که هر چه بخواهد بدون کم و کاست به خوابش بیاید، زیرا بعضی خواب‌ها از آینده خبر می‌دهند و امور آینده کاملا در اختیار انسان نیست.
اما پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) و ائمه‌ی اطهار (علیهم‌السلام) راه‌هایی را نشان داده‌اند که هر کس بخواهد پیامبر( صلی الله علیه وآله) یا ائمه (علیهم‌السلام) و مؤمنین را به خواب ببیند باید آن راه را بپیماید. در این‌جا به چند مورد اشاره می‌شود:

۲.۱ - نسخه امام موسی بن جعفر

از امام موسی بن جعفر (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: اگر کسی حاجتی داشته باشد و بخواهد ما را به خواب ببیند و موضع و جایگاه خود را نزد خداوند بداند، سه شب پی در پی ابتدا هر شب غسل کند، سپس با ما راز کند ( مشکل خود را مانند کسی که با دوستش سخن می‌گوید، به یکی از ائمه‌ی اهل بیت (علیهم‌السلام) بگوید) که ما را در خواب ببیند و وضع خویش را نزد پروردگار تشخیص دهد.

۲.۲ - نسخه امام حسن عسکری

از امام عسکری (علیه‌السلام) نقل شده
[۲] فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۲۳.
که فرمود: مردی نزد امام جواد (علیه‌السلام) آمد و گفت: پدرم از دنیا رفته و ثروت فراوانی داشته است ولی چون مرگش ناگهانی بوده جای مالش را نمی‌دانیم و من عیالمند هستم و از دوستان شما می‌باشم، به دادم برسید. حضرت فرمود: چون نماز عشا به جا می‌آوری صد بار بر محمد و آلش درود فرست و بخواب که پدرت به خوابت آید و جای مال خود را نشان دهد وی چنین کرد و پدرش به خوابش آمد و مشکل او حل شد.
[۳] بحارالانوار، ج۹۱، ص۳۷۹.
[۴] بحارالانوار، ج۷۶، ص۲۲۰.


۲.۳ - نسخه محدث قمی

مرحوم محدث قمی (ره) در مفاتیح الجنان گفته‌اند:
برای خواب دیدن یکی از پیغمبران یا ائمه (علیهم‌السلام) و یا والدین و یا مردمان دیگر بخوابد سوره‌ شمس ، سوره لیل ، قدر ، کافرون ، اخلاص ، ناس و فلق را خوانده، سپس بخواند صد مرتبه اخلاص، صد مرتبه صلوات بر پیغمبر (صلی الله علیه وآله) و آل او با وضو به جانب راست بخوابد.
و نیز گفته شده که همین عمل را هفت شب به جا آورد و قبل از آن این دعا را بخواند:
اللهم انت الحی الذی لایوصف والایمان یعرف منه منک بدت الاشیاء والیک تعود فما اقبل منها کنت ملجأه وما ادبر منها لم یکن له ملجأ ولا منجا منک الا الیک فاسئلک بلا اله الا انت واسئلک بسم الله الرحمن الرحیم و بحق حبیبک محمد صلی الله علیه و آله سید النبیین و بحق علی خیر الوصیین و بحق فاطمة سیدة نساء العالمین و بحق الحسن و الحسین اللذین جعلتهما سیدی شباب اهل الجنة علیهم اجمعین السلام ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان ترینی میتی فی الحال التی هو فیها.
[۵] حاشیه مفاتیح الجنان، ص۶۳۰، احکام خواب دیدن.

"چه زیباست روی تو در خواب دیدن فروغ نگاه تو در آب دیدن"
چه زیباست رخسار خورشیدی تو پس از پرده داری مهتاب دیدن
چه زیباست در چشمه ی نور چشمت شکوفایی روشن تاب دیدن
چه زیباست دور از شکوه حضورت نگاه تو در چشم احباب دیدن
چه زیباست تصویر روحانی تو به یکباره در پیکر قاب دیدن
چه زیباست در خلوت دل نشستن جمال تو دور از تب و تاب دیدن
چه زیباست گرپا گذاری به چشمم نشستن کناری و سیلاب دیدن
[۶] ماه نامه موعود، شماره۲۳، ص۳۲.



۱ - از پیامبر (صلی الله علیه وآله) نقل شده که فرمود: هر کس مرا در خواب ببیند قطعاً مرا دیده، زیرا شیطان در صورت من و اوصیاء من و در صورت یکی از شیعیان آن‌ها مجسّم نمی‌شود.
[۷] فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۳۴.

۲ - خوابی را که انسان می‌بیند برای هر کسی نقل نکند زیرا اولا همه کس تعبیر آن را نمی‌دانند و ثانیاً معلوم نیست طرف مقابل انسان خوب و امانت‌داری باشد " لذا در حدیث آمده که: خواب خود را جز برای کسی که از حسد و تجاوز پاک باشد نگوئید".
[۸] فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۳۴.



۱. بحارالانوار، ج۲۶، ص۲۵۶.    
۲. فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۲۳.
۳. بحارالانوار، ج۹۱، ص۳۷۹.
۴. بحارالانوار، ج۷۶، ص۲۲۰.
۵. حاشیه مفاتیح الجنان، ص۶۳۰، احکام خواب دیدن.
۶. ماه نامه موعود، شماره۲۳، ص۳۲.
۷. فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۳۴.
۸. فرهنگ معارف و معاریف، سید مصطفی حسینی دشتی، ج۵، ماده خواب، ص۲۳۴.



ساین اندیشه قم.    


رده‌های این صفحه : خواب و رویا




جعبه ابزار