• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

غیبت و ازدواج حضرت عیسی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: غیبت حضرت عیسی علیه‌السلام، عدم ازدواج حضرت عیسی علیه‌السلام.
‌پرسش: حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ در چه سنی از نظرها غایب شد؟ چرا حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ تنها زندگی کرده و ازدواج نکرد؟
پاسخ: حضرت عیسی بن مریم ـ علیه‌السلام ـ پیغمبر برگزیده خداوند چهارمین از پیامبران اولوالعزم که به امر خدا از مریم بنت عمران در سال ۶۲۲ پیش از هجرت پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ در شهر بیت‌اللحم فلسطین که همان ناصره باشد، متولد شد.



قرآن کریم او را روح و کلمه خدا و قول‌الحق و وجیه در دنیا و آخرت خوانده (و ایدناه بروح القدس).
قرآن علاوه بر آنچه که درباره عظمت و رفعت رتبه و ولادت خارق‌العاده حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ گفته، دو امر مهم را درباره این پیغمبر تذکر داده است:




۲.۱ - مسئله خدا و پسر خدا بودن حضرت عیسی(ع)

۱. عقیده خرافی الحادی مسیحیان درباره او که برخی از آنها او را خدا و برخی پسر خدا و برخی دیگر او را سومین خدا خواندند؛ آیات سوره‌های مائده، توبه و نساء به بطلان این عقاید اشاره دارد.

۲.۲ - مسئله به صلیب کشیدن حضرت عیسی(ع)

۲. مسئله به صلیب کشیدن حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ که قرآن صرفاً آن را نفی می‌کند و می‌فرماید: «و قولهم انا قتلنا عیسی بن مریم رسول‌الله و ما قتوله و ما صلبوه ولکن شبه لهم...»


این موضوع (به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی علیه‌السلام) از نظر مکتب اسلام چنان‌که در قرآن بدان تصریح شده، امری بی‌اساس است و به تعبیر قرآن امر بر آنها مشتبه شده و داستان برحسب تواریخ و تفاسیر و احادیث از این قرار بوده که: چون جهودان که همواره با حضرت مسیح ـ علیه‌السلام ـ سر دشمنی داشتند، بر قتل او تصمیم گرفتند و در آن حال عیسی ـ علیه‌السلام ـ با حواریون در میان باغی بود. سپاه امپراطوری روم چون به باغ درآمدند، همه شاگردان عیسی ـ علیه‌السلام ـ پراکنده شدند و فرار کردند. یکی از حواریون به نام یهودا که شبیه عیسی ـ علیه‌السلام ـ بود به دست آنها افتاد و چون مجال تحقیق بیشتری نبود، او را به دار زدند؛ اما عیسی را خداوند در آن حال به آسمان برد. خلاصه قرآن در این‌باره می فرماید: «بل رفعه الله الیه» و یا در آیه دیگر «اذ قال الله یا عیسی...»




۴.۱ - غیبت حضرت عیسی(ع) از دیدگاه قرآن کریم

از مضمون این آیات چنین برمی‌آید که حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ زنده به آسمان رفت و این با معنی توفی منافات ندارد؛ زیرا توفی به‌معنای دریافت است و اگر در مواردی از قرآن میراندن از آن استفاده می‌شود، آن نیز به‌معنای دریافت خداوند یا ملائکه است روح را از بدن، نه این که معنی توفی اماته باشد.

۴.۲ - غیبت حضرت عیسی(ع) از دیدگاه امام صادق (ع)

از امام صادق ـ علیه‌السلام ـ روایت شده که حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ سی و سه سال در این دنیا زندگی کرد و پس از آن خداوند او را به آسمان برد و روزگاری به زمین فرود آید و اوست که دجال را به قتل رساند.

۴.۳ - غیبت حضرت عیسی(ع) از دیدگاه حضرت علی (ع)

حضرت علی ـ علیه‌السلام ـ در یکی از خطبه‌ های خود در نهج‌البلاغه می‌فرماید: اگر بخواهی شمه‌ای از حالات عیسی ـ علیه‌السلام ـ بگویم او هنگام خواب سنگ به زیر سر می‌نهاد و لباس خشن به تن می‌کرد و غذای نامطبوع می‌خورد و نان خورش او گرسنگی بود و چراغ شبش مهتاب و پناهگاهش از سرمای زمستان شرق و غرب جهان دمیده و گل بوییدنش گیاهانی بود که خوراک حیوانات است؛ همسری نداشت که وی را به فتنه افکند؛ فرزندی نداشت که او را اندوهگین سازد و مالی نداشت که دلش را به خود جذب نماید و طمعی نه که او را خوار سازد؛ مرکبش دوپایش و خدمتکارش دست‌هایش بود.
[۸] نهج‌البلاغه، خطبه ۱۶۰.



اما چرا حضرت عیسی ـ علیه‌السلام ـ ازدواج نکرد؟ منابع به تفصیل به آن نپرداخته‌اند و در یک روایت از امام صادق(ع) به این مطلب اشاره شده است. بدین نحو که به عیسی گفتند: چرا ازدواج نمی‌کنی؟ فرمود: محصول ازدواج چه باشد؟ گفتند: فرزندی برای تو آورد. فرمود: فرزند به چه کار آید؟ اگر زنده بماند، آدمی را در معرض آزمایش خدا قرار دهد و اگر بمیرد، باعث غم و اندوه باشد.


۱. بقره(۲)، آیه۸۷.    
۲. مائده(۵)، آیه۱۷.    
۳. توبه(۹)، آیه۳۰.    
۴. نساء(۴)، آیه۱۷۱.    
۵. نساء(۴)، آیه۱۵۷.    
۶. آل‌عمران(۳)، آیه۵۷.    
۷. علامه مجلسی، بحارالانوار، مؤسسه الوفاء بیروت، ج ۱۴، ص ۲۱۹.    
۸. نهج‌البلاغه، خطبه ۱۶۰.
۹. علامه مجلسی، بحارالانوار، مؤسسه الوفاء، بیروت، ج ۱۴، ص ۲۸۷.    



سایت اندیشه قم    


رده‌های این صفحه : حضرت عیسی | ناریخ انبیاء




جعبه ابزار