• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راه های تهاجم فرهنگی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: تهاجم فرهنگی ، مقابله با تهاجم فرهنگی.
پرسش: راه‌های تهاجم فرهنگی بر جامعه و جوانان چیست و نحوه مقابله با آن چگونه است؟
پاسخ: تخریب بینش‌ها و باورها، تغییر ارزش‌ها و گرایش‌ها و تغییر رفتارها و کردارها از اهداف تهاجم فرهنگی است. تقویت اعتقادات و مبارزه دولت با مظاهر فساد و پاسخگویی فرهیختگان به شبهات از جمله راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی است.



تهاجم فرهنگی دشمن اهداف وسیعی دارد که از جمله آن‌ها چنین است.

۱.۱ - تخریب بینش‌ها و باورها

دشمن فهمیده است آنچه باعث مقاومت و پایداری کشورهای اسلامی مخصوصاً ایران در برابر تسلط بی‌قید و شرط اجنبی بر معادن مختلف نفت و گاز و مس و آهن و...شده و نمی‌گذارد کشور بازار مصرفی برای کشورهای سلطه طلب غرب و شرق قرار گیرد ایمان و اعتقاد مردم به خداوند یکتا است. دشمن که دید نمی‌تواند از راه حمله نظامی بر کشور ما تسلط پیدا کند خواست تا پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین اسلحه مسلمانان را که همان اعتقاد به خداوند بود از آن‌ها گرفته و آن‌ها را خلع سلاح نماید و در نتیجه اقدام به ایجاد شبهه نسبت به وجود خدا ، نسبت به حقانیت معاد ، عصمت پیامبر و ائمه اطهار علیهم‌السلام و تخریب دیگر اعتقادات نمود. پس بالاترین خطر تهاجم فرهنگی تخریب پایگاه اعتقادات است و راه مقابله با آن تبیین اعتقادات اسلامی توسط علماء و اهل فضل و تلاش و کوشش همگانی جامعه و جوانان در یک بسیج عمومی برای فراگیری اعتقادات اسلامی و پاسخ دادن به شبهات است.

۱.۲ - تغییر ارزش‌ها و گرایش‌ها

وقتی دشمن نتوانست اعتقادات را تخریب کند خود به خود ارزش‌ها هم عوض می‌شود. چرا که برای مسلمان سرسپردگی به اجانب ننگ است و تنها خداوند است که سزاوار کرنش است ولی افراد غرب‌زده سرسپردگی به اجانب را افتخار داشته و آن را ترویج هم می‌کنند. یک مسلمان واقعی حوادثی مثل شرکت یک عده از ایران در کنفرانس‌هایی مثل کنفرانس برلین را باعث رسوایی و سر شکستگی می‌داند ولی افراد مسخ شده و بی‌هویت به آن افتخار هم می‌کنند. مسلمانان ارزش را به تقوی می‌داند. «ان اکرمکم عند الله اتقیکم» ولی غرب زده ارزش را به میزان بهره‌مند از مواهب مادی چون مال و منال و مقام می‌داند. مسلمان تشبه به کفار را حرام می‌داند و در سبک زندگی نحوه پوشیدن لباس نحوه آرایش و... برای خود سبک دارد. ولی غربزدگان از آرایش مو گرفته تا پوشش و نحوه غذا و حتی نگهداری سگ در منزل و محل کار به غرب می‌نگرند و از آن‌ها مد و متد زندگی را فرا می‌گیرند.

۱.۳ - تغییر رفتارها و کردارها

دشمن در پی آن است که رفتارهای مردم را در جهتی که خود می‌خواهد تغییر دهد. پرورش قلم بدستان مزدور رخنه در رسانه‌ها و به تعبیر مقام معظم رهبری تبدیل بسیاری از رسانه‌ها به پایگاهی جهت حمله به اعتقادات و ارزش‌های این ملت و اختصاص بودجه بیست میلیون دلاری به صورت علنی در جهت از بین بردن فرهنگ حیاتبخش اسلام و تغیر رفتار مردم در جهت منافع آنان است.




۲.۱ - تقویت اعتقادات

مردم وظیفه دارند با تشکیل جلسات مذهبی در سطوح مختلف معارف اسلامی را در جامعه و در عمق جان فرزندان این آب و خاک و بوم نهادینه کنند. صدا و سیما و مراکز فرهنگی هم می‌توانند در این مسیر بسیار مفید بوده و نقش اساسی ایفا کنند. پدران و مادران در تعلیم بچه‌ها بسیار کوشا باشند و قرآن و معارف الهی را به آن‌ها بیاموزند.

۲.۲ - دولت

دولت جمهوری اسلامی وظیفه دارد با مظاهر فساد مبارزه کرده جلو بی‌بند و باری در جامعه اسلامی را بگیرد. روابط با کشورهای بیگانه رعایت احکام اسلامی را نموده و به افراد بیگانه اجازه تسلط بر این کشور را ندهد.
در حال حاضر فیلم‌های ویدیو و نوارهای مبتذل و تصاویر مستهجن در بسیاری از چهار راه‌ها و میادین شهرها مخصوصاً تهران ، آزادانه به فروش می‌رسد بی‌حجابی بی‌داد می‌کند و اختلاط و ارتباط زن و مرد جنبه معروف پیدا کرده است وظیفه دولت است که جلوی این انحرافات را بگیرد.

۲.۳ - فرهیختگان

ون فرهنگی، افراد تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی وظیفه دارند پاسخ شبهات روز را با نوشتن مقاله، ایراد سخنرانی ، میزگرد و مناظره و... بدهند و در تدوین متون درسی از ابتدایی تا دکتری معیارهای اسلام ناب را در نظر بگیرند و به صورت فعال و منسجم با گفتار و کردار اسلام را در جامعه نهادینه کرده، و پیام اسلام را به مردم برسانند.
وظیفه همه مردم است که با انجام امر به معروف و نهی از منکر و اجتناب از محرمات ، خود و دیگران را از خطر تهاجم فرهنگی نجات داده و در حد توان از اسلام و حدود و مبانی آن پاسداری کنند.
« کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته»


• فرهنگ و تهاجم فرهنگی، مقام معظم رهبری، سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی، گروه انتشارات ۱۳۷۳.
• تهاجم فرهنگی، محمد تقی مصباح یزدی، انتشارات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی.
• شبیخ منصور میرزایی، احرار تبریز، ۱۳۷۷.


۱. میزان الحکمه، ج۲، ص۱۲۱۲.    



اندیشه قم.    


رده‌های این صفحه : تهاجم فرهنگی | فرهنگ و اجتماع




جعبه ابزار