• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

درک امام زمان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: درک امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، دیدن امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، صلوات بر آل محمد، قرآن خواندن.
پرسش: مقصود از احادیثی که دیدن و درک امام زمان ـ عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف ـ را وابسته به صلوات فرستادن بعد از نماز صبح و نماز ظهر، تلاوت برخی از سوره‌های قرآن و ... می‌دانند، چیست؟
پاسخ:






۱.۱ - صلوات فرستادن

امام صادق علیه‌السلام فرمود: «هر کس پس از نماز صبح و نماز ظهر بگوید: « اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ، نمی‌میرد تا این‌که حضرت قائم ـ عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف ـ را درک نماید».
[۱] شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج ۱، ص ۳۶۸، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، ۱۴۱۱ق.


۱.۲ - خواندن سوره بنی‌اسرائیل

«هر کسی در هر شب جمعه سوره بنی‌اسرائیل را بخواند نمی‌میرد، تا این‌که حضرت قائم عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف را درک کند و از یارانش خواهد بود».

۱.۳ - حدیثی از امام باقر

احادیث دیگری نیز به همین مضمون از امامان معصوم علیه‌السلام وارد شده است؛ از جمله این‌که:
امام باقر علیه‌السلام می‌فرماید: «هر کس قبل از خواب، همه سوره‌های مسبّحات
[۳] سروی مازندرانی، محمدصالح بن احمد، شرح الکافی (الاصول و الروضة)، محقق و مصحح: شعرانی، ابوالحسن، ج ۱۱، ص ۴۹، ‌المکتبة الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۲ق؛ مراد از مسبحات، سوره‌هایی است که اول آنها، «سبّح» یا «یسبّح» یا «سبحان» دارد‌.
را بخواند نمی‌میرد تا این‌که امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف را درک کند و هرگاه بمیرد در کنار پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ خواهد بود».


دو نکته در این احادیث باید مورد دقت و توجه قرار گیرد تا معنای آنها به‌خوبی روشن شود.

۲.۱ - اول

در این احادیث، سخن از درک امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف است، نه رؤیت و دیدن با چشم ظاهری و یا زنده ماندن تا زمان ظهور آن‌ حضرت.

۲.۲ - دوم

در ذیل برخی از این احادیث آمده است: «اگر این شخص، بمیرد جایگاهش در کنار پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله خواهد بود»؛ جمله یادشده، بیانگر این مطلب است که زنده ماندن این شخص تا ظهور آن‌ حضرت، الزامی نبوده و مورد نظر روایت نیست تا از روایت، استنباط رسیدن به محضر ایشان و دیدن با چشم مادی شود؛ بلکه ذیل این روایات، مؤیّد همان کلام بزرگان است که گفته‌اند: مراد از درک ایشان، رسیدن به درجه علم و یقین و درک نمودن امامت آن‌ حضرت از عمق جان و وجود است؛
[۵] سروی مازندرانی، محمدصالح بن احمد، شرح الکافی (الاصول و الروضة)، محقق و مصحح: شعرانی، ابوالحسن، ج ۱۱، ص ۴۹، ‌المکتبة الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۲ق.
یعنی کسی که این سوره‌ها را بخواند و به محتوای آنها عمل نماید و یا بر پیامبر اکرم ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ و آلش از روی ایمان ـ با توجه به درجات ایمان ـ درود بفرستد، برایش علم و یقین به امامت امام عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف حاصل می‌شود و هرگونه شک و شبهه نسبت به این مسئله از دلش بر طرف و زدوده می‌شود.


۱. شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج ۱، ص ۳۶۸، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، ۱۴۱۱ق.
۲. شیخ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج ۷، ص ۴۱۰، مؤسسة آل البیت (ع)، قم‌، چاپ اول، ۱۴۰۹ق‌.    
۳. سروی مازندرانی، محمدصالح بن احمد، شرح الکافی (الاصول و الروضة)، محقق و مصحح: شعرانی، ابوالحسن، ج ۱۱، ص ۴۹، ‌المکتبة الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۲ق؛ مراد از مسبحات، سوره‌هایی است که اول آنها، «سبّح» یا «یسبّح» یا «سبحان» دارد‌.
۴. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح:غفاری، علی‌اکبر، آخوندی، محمد، ج ۲، ص ۶۲۰، دار‌الکتب الإسلامیة، تهران‌، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۵. سروی مازندرانی، محمدصالح بن احمد، شرح الکافی (الاصول و الروضة)، محقق و مصحح: شعرانی، ابوالحسن، ج ۱۱، ص ۴۹، ‌المکتبة الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۲ق.



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : ملاقات با امام زمان | مهدویت




جعبه ابزار