• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اصرار در دعا

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پرسش:آیا اصرار و پافشاری در درخواست از خداوند اشکال دارد؟



اصرار و پافشاری در درخواست از خداوند نه تنها مکروه و مذموم نیست بلکه یکی از شرایط استجابت دعا محسوب می شود .


پیامبر خدا(صلی الله و علیه و آله) می فرمایند: «خداوند مسائل مُصّر و پافشاری کننده را دوست دارد.»در روایتی دیگر از امام باقر(علیه السلام) می خوانیم: «به خدا سوگند، هیچ مؤمنی در حاجت خود به خداوند متعال اصرار و پافشاری نمی کند مگر آنکه خداوند حاجت او را برآورده می کند.»


همچنین در علت برآورده شدن بعضی از حاجات در زمان کم و نیز عدم اجابت دعای بعضی افراد دیگر در زمان اندک روایات فراوانی وجود دارد که به یک نمونه اشاره می گردد.
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «بنده ای که خدا دوستش دارد و پیوسته در امری خدا را می خواند به ملائکه ای که موکل حاجت اوست خطاب می رسد: حاجت بنده ام را برآور ولی عجله نکن، زیرا من دوست دارم ندا و صدای او را بشنوم. و بنده ای که خدا را دشمن است وقتی پیوسته در امری دعا می کند، به ملائکه موکل حاجت خطاب می شود: بشتاب و حاجت بنده ام را بده، زیرا من دوست ندارم ندا و صدای او را بشنوم. حضرت فرمود: (در این موقع) مردم می گویند: او به خاطر کرامتی که داشت حاجت روا شد و این به جهت خواری و پستی از حاجتش منع شد.»


البته فراموش نشود که اصرار در دعا و نیایش، با اصرار بر اجابت آن از طرف پروردگار متفاوت است، زیرا گاهی اجابت دعا به مصلحت انسان نیست.


شهر سؤال.    



رده‌های این صفحه : استجابت دعا | دعا




جعبه ابزار