• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

وجوب نماز

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: نماز ، واجب، معراج
پرسش: نماز ازچه زمانی واجب شد؟
پاسخ:



نماز به صورت فعلي آن كه ما مسلمانان مي خوانيم در شب معراج به پيمبر آموخته شد و پیامبر آن را به امت خود آموخت در مجموع چنان كه آیت الله سبحاتی تاكيد نموده نماز در شب معراج بر امت پيمبر واجب شده است و قبل از آن نماز به عنوان يك تکلیف واجب بر مردم مطرح نبوده است.
[۱] سبحاني، فروغ ابديت، نشر دفتر تبيلغات، قم ۱۳۷۰ ش، ص ۳۸۴


۱.۱ - اولین نماز در کلام موسی بن جعفر(ع)

در روایت ديگر اسحاق بن عمار از امام موسی بن جعفر (ع) حضرت فرمود: اولين باري كه پیامبر (ص) نماز خواند، در معراج در برابر عرش الهي بود و به او چگونگي وضو و تکبیر و حمد و رکوع و سجود و ذكرهاي نماز آموخته شد.
[۲] شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۲، ص ۹


۱.۲ - اولین نماز در کلام امام صادق(ع)

در اين باره امام صادق(ع) فرمود: «خداوند متعال پيامبرش حضرت محمد (ص) را به معراج برد. جبرئیل اذان گفت و نماز را به پیامبر آموخت.
[۳] شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۲، ص ۹


۱.۲.۱ - وضو گرفتن پیامبر در عرش

از امام صادق نقل شده كه فرمود رسول خدا در شب معراج با آبي كه در سمت راست عرش بود وضو نمود و به نماز ايستاد بعد از خواندن سوره حمد و توحید به او خطاب شد دست هايت را فرود آور و بر زانوهايت بگذار و به سوي عرش من نگاه كن. رسول خدا گفت: وقتي نگاه كردم عظمتي را ديدم كه از هيبت آن از هوش رفتم و حالت مدهوشي به من دست داد آن گاه به من الهام شد كه بگويم سبحان ربي العظيم و بحمده. پس از گفتن آن ذكر به هوش آمدم بعد به من گفته شد به سوي بالا نگاه كن. نگاه كردم حقيقتي را ديدم كه از هيبت وعظمتش به رو افتادم. سپس به من الهام شد كه بگويم: سبحان ربی الاعلی وبحمده. پس از گفتن اين ذکر به هوش آمدم و نشستم. دو باره در پي ديدن آن عظمت با صورت افتادم. ولي بعد از خواندن ذکر ياد شده دوباره برخواستم و پس از لختي نشستن به پا ايستادم. در اين حال به من گفته شد سوره حمد و سوره قدر را بخوان. آنگاه مثل نوبت اول رکوع و سجده بجا آوردم. بعد به من گفته شد برخود و اهل بیت خويش درود فرستد. آنگاه ديدم كه عده اي از انبیاء در برابر من ايستاده اند به من گفته شد بر آنها سلام نمايم.
[۴] شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۱، ص ۹



۱. سبحاني، فروغ ابديت، نشر دفتر تبيلغات، قم ۱۳۷۰ ش، ص ۳۸۴
۲. شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۲، ص ۹
۳. شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۲، ص ۹
۴. شيخ صدوق، علل الشرايع، نشر دار الحجه، بيروت ۱۴۱۶ ق، ج۱، ص ۹



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی    


رده‌های این صفحه : احکام نماز | فقه




جعبه ابزار