• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ملاقات رسول خدا با حضرت خضر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)، امام علی (علیه‌السّلام)، خضر (علیه‌السّلام)، ملاقات، دیدار.

پرسش: آیا بین رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و حضرت خضر (علیه‌السّلام) ملاقاتی صورت گرفت؟

پاسخ: بر اساس برخی گزارش‌های روایی و تاریخی، میان حضرت خضر (علیه‌السّلام) با رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و اهل‌بیت حضرت‌شان علاقه و ارتباط ویژه‌ای برقرار بود و این مرد بزرگ الهی خدمت آن پیشوایان دینی رسیده و به آن‌حضرات (علیه‌السّلام) سلام می‌کرد.



به‌عنوان نمونه امام علی (علیه‌السّلام) در روایتی نقل می‌کند: «روزی به همراه پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در یکی از کوچه‌های مدینه عبور می‌کردیم. ناگاه مردی بلند قامت و چهارشانه نزد آن‌حضرت (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) آمده، به حضرتشان سلام کرد و احترام زیادی نمود. سپس به من سلام کرد... و رفت. رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) به من فرمود: آیا او را شناختی؟! او برادرت خضر (علیه‌السّلام) بود.


همچنین گزارش شده است که بعد از رحلت رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و قبل از خاک‌سپاری ایشان، خضر (علیه‌السّلام) برای عرض تسلیت نزد اهل‌ بیت (علیه‌السّلام) آمد.
امام رضا (علیه‌السّلام) فرمود:
هنگامی که رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) از دنیا رفت و به حضرتشان کفن پوشاندند، حضرت خضر (علیه‌السّلام) نزد امام علی (علیه‌السّلام)، حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها)، امام حسن (علیه‌السّلام) و امام حسین (علیه‌السّلام) رفت و بعد از سلام به آنان این آیه را خواند: «کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَاِنَّما تُوَفَّوْنَ اُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ.... هر شخصی [طعم‌] مرگ را می‌چشد، و همانا در روز رستاخیز پاداش‌هایتان به‌طور کامل به شما داده می‌شود.» سپس گفت: «خداوند برای کسی که از دست می‌رود، جانشینی قرار می‌دهد، و در هر مصیبتی تسلیتی است و برای هرکسی که چیزی را از دست داده، جبرانی نیز خواهد بود، به او توکل و اعتماد کنید و از خدا برای من و خودتان آمرزش بخواهید». امام علی (علیه‌السّلام) به اعضای خانواده‌اش فرمود: این برادرم خضر (علیه‌السّلام) است که رحلت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) را به شما تسلیت می‌گوید.


۱. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۳۹۰، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ دوم، ۱۳۹۵ق.    
۲. شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا، ج۲، ص۹، محقق، مصحح، لاجوردی، مهدی، تهران، نشر جهان، چاپ اول، ۱۳۷۸ق.    
۳. آل‌عمران/سوره۳، آیه۱۸۵.    
۴. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۳۹۱.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ملاقات رسول خدا با حضرت خضر»، تاریخ بازیابی۱۴۰۱/۳/۲۳.    






جعبه ابزار