• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عمر حضرت خضر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حضرت خضر، طول عمر.
پرسش: لطفاً بفرمایید که چند وقت است که حضرت خضر علیه‌السلام در قید حیات هستند؟ (طول مدت عمر ایشان را بیان فرمایید).
پاسخ:



لازم به ذکر است که در قرآن مجید صریحاً نامی از خضر برده نشده؛ بلکه به‌عنوان: "عَبْداً مِنْ عِبادِنا آتَیْناهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً".
که بیانگر مقام عبودیت و علم و دانش خاص اوست، و به‌عنوان معلم موسی بن عمران، از او یاد شده است. در روایات متعددی این مرد عالم به نام "خضر" معرفی شده است.


او یک دانشمند الاهی بود، و مشمول رحمت خاص پروردگار، و مأمور به باطن و نظام تکوینی جهان، و آگاه از پاره‌ای از اسرار، و از یک جهت معلم موسی بن عمران، هر چند موسی در پاره‌ای از جهات بر او مقدم بوده است.


از پاره‌ای از روایات و ظاهر بعضی تعبیرات آیات قرآن استفاده می‌شود که او دارای مقام نبوت، و از پیامبران مرسل بود که خداوند او را به‌سوی قومش مبعوث ساخت، تا ایشان را به یکتاپرستی و اقرار به انبیا و رسل و کتب آسمانی دعوت نماید.


معجزه‌اش این بود که هرگاه اراده می‌فرمود، به اذن الاهی چوبی خشک یا زمین بی‌سبزه‌ای سرسبز شود، این امر بلافاصله به تحقق می‌پیوست و از این جهت وی را خضر علیه‌السلام گفتند و خضر لقب اوست، نام اصلیش تالیا بن ملکان بن عابر بن ارفخشد بن سام بن نوح است.


اما در خصوص طول عمر حضرت خضر علیه‌السلام نظر شما را به روایتی که از قول امام صادق علیه‌السلام نقل کرده‌اند جلب می‌کنیم:
"... اما آن بنده صالح خدا خضر، خداوند عمر او را نه برای رسالتش طولانی گردانید و نه به جهت کتابی که بدو نازل کند و یا این‌که به‌وسیله او و شریعتش، شریعت پیامبران پیش از خود را نسخ کند و نه به جهت امامتی که بندگانش بدو اقتدا نمایند و نه به خاطر طاعتی که خدا بر او واجب ساخته بود؛ بلکه خدای جهان‌آفرین، بدان دلیل که اراده فرموده بود عمر گرامی قائم عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف را در دوران غیبت او بسیار طولانی سازد و می‌دانست که بندگانش بر طول عمر او ایراد و اشکال خواهند نمود، به همین جهت عمر این بنده صالح خویش (خضر) را طولانی ساخت که بدان استدلال شود و عمر قائم ـ علیه‌السلام ـ بدان تشبیه گردد و بدین‌وسیله اشکال و ایراد دشمنان و بداندیشان باطل گردد.


بدون تردید او زنده است و اکنون بیش از شش هزار سال از عمر شریفش می‌گذرد.
[۴] یوم الخلاص، ص ۱۵۷.



۱. کهف (۱۸)، آیه ۶۵ ۸۲.    
۲. علامه محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۲۲۲.    
۳. شیخ صدوق، کمال‌الدین، ج ۳، ص ۳۵۷.    
۴. یوم الخلاص، ص ۱۵۷.



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : تاریخ انبیاء | حضرت خضر | قصص قرآنی




جعبه ابزار