• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

علت بیان نکردن فضایل ام کلثوم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ام کلثوم، امام علی، حضرت زهرا، اهل بیت.

پرسش: چرا فرزند چهارم امام علی و حضرت زهرا (ام کلثوم) فراموش شده است و کسی از رشادت‌های ایشان در روز عاشورا و پس از آن سخنی به میان نمی‌آورد؟

پاسخ: البته حضرت زینب دارای شخصیت ممتاز و منحصر به فردی بوده است و اعلام روز تولد و یا وفات شخصیت‌های بزرگ جنبه نمادین دارد و بمعنای بی اعتنایی به دیگران نیست.



اعلام روز تولد و یا وفات شخصیت‌های بزرگ جنبه نمادین داشته، و این به معنای بی اعتنایی نسبت به دیگر بزرگان و زحمات آنها نیست.


حضرت زینب دارای شخصیت ممتاز و منحصر به فردی بوده که خطبه‌هایش پس از قیام عاشورا در جریان اسارت گویای آن است. بدیهی است که وقتی نهضت کربلا و حوادث پس از آن را مطالعه می‌کنیم، می‌بینیم که حضرت زینب به عنوان بزرگ‌ترین شخصیت زن این قیام بزرگ و تاریخی مطرح است و نقش بسزایی در تبیین قیام عاشورا و رسوا نمودن مسببان و دست اندرکاران این جنایت بزرگ دارد. لذا این تلاش‌ها و زحمات به طور طبیعی اقتضای مطرح شدن بیشتر را دارد، ضمن این که احترام به حضرت زینب نمادی از تجلیل نسبت به دیگر بانوان فداکاری است که به گونه‌ای در نبرد عاشورا نقش داشته‌اند.


البته به غیر از‌ ام کلثوم افراد دیگری؛ مانند حضرت سکینه، فاطمه بنت الحسین و دیگران نیز همین وضعیت را دارند که اگر بخواهند به مناسبت‌های مختلف برای این افراد ایام تولد، وفات و مراسم تجلیل و سوگواری برقرار کنند، باید تمام روزهای هفته به همین مناسبت‌ها اختصاص یابد!


گفتنی است که مسائل این چنینی به سیاست‌های صدا و سیما و برنامه‌های فرهنگی آن سازمان بستگی دارد که ما در جریان سیاست‌های آن نیستیم.





پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «علت بیان نکردن فضایل ام کلثوم»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۲/۰۶.    



جعبه ابزار