عقیقه کردن برای امام حسن و امام حسین
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه: امام حسن،
امام حسین،
پیامبر اکرم،
عقیقه.
پرسش: آیا پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای امام حسن و امام حسین (علیهالسّلام) به صورت همزمان عقیقه انجام دادند، یا جداگانه؟
پاسخ اجمالی: براساس بیشتر
منابع شیعه و اهل سنت، پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای امام حسن و امام حسین (علیهالسّلام) دو گوسفند، و بر طبق برخی از روایات برای هرکدام دو گوسفند، به طور جداگانه عقیقه نمود؛ البته منابع اندکی نیز عقیقه این دو امام (علیهالسّلام) را به
حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) نسبت دادهاند.
براساس بیشتر منابع شیعه
و اهل سنت،
پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای امام حسن و امام حسین (علیهالسّلام) دو گوسفند، و بر طبق برخی از روایات برای هرکدام دو گوسفند، به طور جداگانه عقیقه نمود. منابع اندکی نیز عقیقه این دو امام (علیهالسّلام) را به حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) نسبت دادهاند.
البته به جهت پدر و فرزند بودن پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها)، میتوان میان این دو نقل، جمع کرد. اکنون به نقل چند روای میپردازیم.
امام رضا (علیهالسّلام) میفرماید: «... رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نام کودک را حسن نهاد، زمانی که روز هفتم شد دو گوسفند خاکستری رنگ برای او عقیقه کرد، و یک ران آن گوسفند را با یک دینار به قابله داد، سپس سر نوزاد را تراشید و به وزن آن نقره
صدقه داد... (سال بعد که امام حسین (علیهالسّلام) متولد شد)
جبرئیل گفت: او را حسین نام بگذار، ... زمانی که یک هفته گذشت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) دو گوسفند خاکستری رنگ برای او عقیقه کرد و یک ران از آنها را با یک دینار به قابله داد، سر طفل را تراشید و به وزن موهایش(نقره) صدقه داد.»
اسماء بنت عمیس میگوید: «فاطمه (سلاماللهعلیها) حسین (علیهالسّلام) را به دنیا آورد... زمانی که روز هفتم رسید؛ پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نزد من آمد و فرمود: پسرم را بیاور. فرزند را به پیش پیامبر بردم. پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) همانگونه که برای حسن (علیهالسّلام) عقیقه کرده بود برای حسین نیز عقیقه کرد.»
برخی منابع اهل سنت نیز عقیقه مشابه امام حسن (علیهالسّلام) و امام حسین (علیهالسّلام) را در زمانهای مختلف نقل کردهاند.
بنابراین، زمان عقیقه برای امام حسن (علیهالسّلام) و امام حسین (علیهالسّلام) متفاوت بوده و اگر هم در نقلی این دو عقیقه با هم ذکر شدهاند
نشانگر آن نیست که این عقیقهها همزمان انجام گرفته باشد؛ بلکه ناظر به آن است که عمل
مستحب عقیقه برای هر دو امام انجام شده است.
سایت اسلام کوئست، برگرفته از مقاله "عقیقه کردن پیامبر(ص) برای امام حسن و امام حسین(ع)"، تاریخ بازیابی۱۳۹۹/۱۰/۲۶.