• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راه رفتن روی قبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: قبر، نشستن، راه رفتن.

پرسش: آیا راه‌رفتن و یا نشستن روی قبرها در روایات مورد نکوهش قرار گرفته است؟

پاسخ: در برخی روایات نقل‌شده در منابع اهل ‌سنت از نشستن روی قبر منع شده است:
رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمود: هرگاه یکی از شما بر آتشی بنشیند تا لباسش بسوزد و آن آتش به پوست او نیز برسد، بهتر از آن است ‌که بر روی قبری بنشیند.همچنین از ‌حضرتشان نقل شده است: اگر بر زغال روشن یا بر لبه تیز شمشیر راه بروم و یا این‌که کفش‌هایم را به پاهایم بدوزم، بهتر از آن است که روی قبر مسلمانی راه بروم و زشتی قضای حاجت در میان قبور مانند زشتی قضای حاجت در وسط بازار است.
اما با این وجود در برخی از روایات شیعی آمده است که گام برداشتن افراد باایمان بر روی قبرها (اگر حالتی توهین‌آمیز نداشته باشد) نوعی رحمت را برای مردگان به دنبال خواهد آورد:
امام کاظم (علیه‌السّلام) فرمود: «وقتی وارد قبرستان شدید، بر روی قبرها گام بگذارید، هر کسی از مردگان که مؤمن باشد از برکت آن قدم مؤمن راحتی می‌یابد و هر کسی که منافق باشد، از آن گام‌نهادن درد و رنج می‌بیند». در هرحال نباید به گونه‌ای بر روی قبرها گام برداشت که توهین به مردگان به شمار آید.

فهرست مندرجات

۱ - پانویس
۲ - منبع


۱. قشیری نیشابوری، مسلم بن حجاج، صحیح مسلم، ج۲، ص۶۶۷، محقق، ‌ عبدالباقی، محمد فؤاد، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، بی‌تا.    
۲. ابن‌ماجه قزوینی، محمد بن یزید، سنن ابن‌ماجه، ج۱، ص۴۹۹، محقق، محمد فؤاد عبد الباقی، دار احیاء الکتب العربیة، فیصل عیسی البابی الحلبی، بی‌تا.    
۳. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۱۸۰، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «راه رفتن روی قبر»، تاریخ بازیابی۱۴۰۱/۸/۱۱.    


رده‌های این صفحه : قبر | مباحث حدیثی




جعبه ابزار