• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

رابطه عدم موفقیت در کنکور و ترک نماز

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: عدم موفقیت در کنکور، بی اعتنایی به نماز .
پرسش: عدم موفقیت‌های جوانان در کنکور چه اثری در اهمیت دادن به نماز می‌گذارد؟ آیا سبب بی‌اعتمادی و بی‌اعتنایی می‌شود؟
پاسخ: افرادی که در کنکور پذیرفته نمی‌شود، به جای این‌که عجولانه تصمیم بگیرند و فوراً نماز را کنار بگذارند بهتر است علل و عوامل عدم موفقیت‌شان در کنکور را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.



ممکن است افرادی باشند که عدم موفقیت در کنکور سبب بی‌اعتمادی و بی‌اعتنایی آن‌ها به نماز گردد امّا این نوع برخورد و واکنش اصلاً معقول و منطقی نیست. افرادی که در کنکور پذیرفته نمی‌شود، به جای این‌که عجولانه تصمیم بگیرند و فوراً نماز را کنار بگذارند بهتر است علل و عوامل عدم موفقیت‌شان در کنکور را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. عوامل بسیاری می‌تواند در عدم موفقیت افراد در کنکور نقش داشته باشد مثلاً عدم تلاش و آمادگی لازم برای کنکور،
[۱] سیدمهدی حسینی، مشاور والدین در مسایل تربیتی و تحصیلی فرزندان، انتشارات اساطیر، ۱۳۷۷، ص۱۰۰.
نداشتن علاقه به رشته تحصیلی و یا اصل تحصیل ، نداشتن استعداد، شدّت رقابت و تراکم داوطلبان رشته مورد نظر، اضطراب امتحان ، نامربوط بودن سؤالات، عدم توکل به خداوند و... هر یک از این عوامل می‌تواند در عدم موفقیت فرد در کنکور نقش داشته باشد، لذا باید سعی نمود ابتدا عامل یا عوامل اصلی عدم موفقیت را شناسایی نموده سپس در صدد جبران و حلّ آن تلاش نمود و البتّه نه تنها نماز را نباید ترک کرد، بلکه با توکل و راز و نیاز بیش‌تر باید سعی نمود که خداوند او را در جهت رسیدن به هدف‌اش که همان تحصیل علم و دانش و به نوبه خود وسیله رشد و تکامل انسان به سوی خداوند است، یاری نماید.
امّا اگر دیدیم فردی به جای آن‌که با استفاده از منطق تجزیه و تحلیل علت یا علل عدم موفقیت‌اش را شناسایی کند، به فحش و ناسزاگویی به این و آن، رفتارهای غیرمنطقی، انزوا و گوشه‌گیری و ترک نماز پرداخت، به این نتیجه می‌رسیم که وی اصلاً‌ منطق تجزیه و تحلیل را بلد نیست و میزان توکل و اعتماد و ایمانش به خداوند ضعیف است، هر عامل دیگری ممکن است در عدم موفقیت‌اش نقش داشته امّا به هیچ وجه نماز خواندن عامل عدم موفقیت او نبوده، پس چرا نماز را ترک کند؟!


البتّه نکته‌ای را که لازم است یادآور شوم این است که عده‌ای از افراد به خاطر نداشتن تجربه کافی یا ویژگی‌های شخصیتی که دارند، ممکن است به محض این‌که با مشکلی روبرو می‌شوند یا در زمینه خاص نمی‌توانند موفق شوند، عدم موفقیت خود را به عوامل بیرونی مستند نموده و کل نظام فکری و رفتاری‌شان به هم می‌خورد در این وضعیت هر کاری ممکن است انجام دهند. امّا بعد از گذشت مدّت زمانی، کم‌کم به خود اجازه می‌دهند که واقع‌بینانه‌تر و منطقی‌تر برخورد نموده عوامل اصلی عدم موفقیت‌شان را شناسایی کنند و در آینده از آن عبرت گرفته و در صدد جبران نقص خویش برآیند. این‌گونه افراد ممکن است حتی نمازشان را مدتی ترک کنند امّا وقتی میزان احساسات‌شان کاهش یافت، دوباره نماز را از سر می‌گیرند چون می‌دانند که عدم موفقیت در امتحان موضوعی نیست که به خاطر آن نمازش را که سرمایه زندگی و کلید رستگاری
[۲] نهج‌البلاغه، خطبه۱۵۸۸.
و پایه و اساس دینش می‌باشد،
[۳] حسین نوری، مستدرک الوسایل، ج۱، ص۱۷۲.
از دست دهد.


• سید مهدی حسینی بیرجندی، راهنمایی و مشاوره تحصیلی، رشد، ۱۳۸۰.
• دکتر قاسم قاضی، زمینه مشاوره و راهنمایی، دانشگاه تهران، ۱۳۷۳.


۱. سیدمهدی حسینی، مشاور والدین در مسایل تربیتی و تحصیلی فرزندان، انتشارات اساطیر، ۱۳۷۷، ص۱۰۰.
۲. نهج‌البلاغه، خطبه۱۵۸۸.
۳. حسین نوری، مستدرک الوسایل، ج۱، ص۱۷۲.



سایت اندیشه قم.    


رده‌های این صفحه : تحصیل | مشاوره




جعبه ابزار