• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اظهار علاقه به نامحرم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: اظهار علاقه به نامحرم ، تحریک شهوت
پرسش: آیا اظهار علاقه به نامحرم اشکال دارد؟
پاسخ: علاقه‌مند‌ شدن به کسی که نامحرم است، تا زمانی که به صورت عمل غیر شرعی در خارج نمایان نشود، گناه نیست، اما استمرار داشتن این حالت ممکن است عوارض و پیامدهای روحی ، روانی و اجتماعی نامطلوب داشته باشد.



مطمئناً علاقه‌مندی شدید به یک شخص، فکر و ذهن انسان را به خود مشغول کرده و ممکن است به صورت‌های مختلف مانند افت تحصیلی، پریشانی خیال و فکر و حتی انجام گناه ، منجر شود. ضمن این‌که فکر و ذهن انسان را از یاد خداوند هم باز می‌دارد. در چنین صورتی بهتر است که اگر علاقه، واقعا از روی هوی و هوس نیست و شرایط برای ازدواج فراهم باشد و آن شخص هم خواستگارتان باشد، تنها برای ازدواج و شرایط آن فکر کنید، در غیر این صورت، فکر و ذهن را از آن آزاد کنید تا بتوانید خود را سبک و رها سازید.


اظهار علاقه به نامحرم اگر همراه با کار حرامی باشد جائز نیست و حرام است. نگاه به نامحرم، حرف‌ها و شوخی‌هایی که باعث تحریک شهوت می‌شوند و خلوت کردن با نامحرم هم از گناهان است.
امام علی علیه السلام فرمودند:"اتّقوا معاصی الله فی الخلوات فإنّ الشاهد هو الحاکم؛
[۱] محمدی ری شهری، میزان الحکمه، عنوان ۱۳۶۹.
از گناه کردن در خلوت بپرهیزید، زیرا آن کس (خدا) که شاهد است (‌روز قیامت ) حاکم و قاضی خواهد بود".
امام کاظم علیه السلام فرمود:" حضرت مسیح به اصحاب خود فرمود:‌ گناهان کوچک که انسان آن‌ها را به حساب نمی‌آورد از مکرهای شیطان است. شیطان آن‌ها را پیش چشم شما کوچک جلوه می‌دهد و کم کم آن‌ها زیاد می‌شود و شما را احاطه می‌کند".
[۲] محمدی ری شهری، میزان الحکمه، عنوان ۱۳۷۲.

انسان مؤمن مخصوصاً جوانان که زمینه رشد کمالات در وجودشان بیشتر است، باید با پیمودن طریق صداقت و پاکی، به قلّه کمالات دست بیابند و به جایی برسد که خدا به ملائکه‌اش به واسطه او افتخار کند.


۱. محمدی ری شهری، میزان الحکمه، عنوان ۱۳۶۹.
۲. محمدی ری شهری، میزان الحکمه، عنوان ۱۳۷۲.



پایگاه شهر سوال مرکز ملی پاسخگویی به سوالات شرعی    


رده‌های این صفحه : جوانان | دوستی ها




جعبه ابزار