• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

‌نوح

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حضرت نوح (علیه‌السلام)، قوم نوح، توحید، نبوت، شیخ الانبیا.

پرسش: شخصیت حضرت نوح (علیه‌السلام) را معرفی کنید.

پاسخ: حضرت نوح (علیه‌السلام) متولد ۱۶۴۲ سال پس از هبوط حضرت آدم (علیه‌السلام) بوده است. در سن ۴۰۰ سالگی به ‌نبوت مبعوث شده است. ایشان مردی خردمند، فصیح و بلیغ بود، که از عقلی سرشار و صبری بسیار برخوردار، و در مناظرات و احتجاجات و برهان و جدل، قوی و بصیر و مطلع بود.



عبدالجبار یا عبدالغفار، ملقب به ‌نوح، فرزند لمک ‌بن متوشلخ و مادرش «قینوش» دختر راکیل است.


گفته‌اند علت ملقب شدن او به «نوح» این بوده که برای گناه امت خود نوحه می‌کرد یا مقصود از نوحه‌گری، دعوت قومش به ‌توحید بود.


گفته شده است که وی متولد ۱۶۴۲ سال پس از هبوط حضرت آدم (علیه‌السلام) بوده است.


و در سن ۴۰۰ سالگی به ‌نبوت مبعوث شده است.


۹۵۰ سال مردم را به‌ خداپرستی و توحید دعوت نمود که حاصل این تلاش، مؤمن شدن ۴۰ مرد و ۴۰ زن در برابر خداوند بود، در حدود همین سال مسئله نزول عذاب و طوفان بر قومش اتفاق ‌افتاد. وی پس از طوفان ۳۵۰ سال عمر کرد.


در حدود ۱۲۹۰ سالگی رحلت نمود که در نجف اشرف فعلی مدفون گردید.


وی در سن ۵۰۰ سالگی دارای سه فرزند پسر به‌ نام‌های «سام، حام و یافث» بود.


از جمله القاب او، شیخ ‌الانبیا است؛ زیرا پس از آدم هیچ پیامبری به‌ قدر او عمر نکرد.


حضرت نوح، اولین پیامبر اولواالعزم و صاحب شریعت است.


در وصف حضرت نوح گفته‌اند: مردی خردمند، فصیح و بلیغ بود، که از عقلی سرشار و صبری بسیار برخوردار، و در مناظرات و احتجاجات و برهان و جدل، قوی و بصیر و مطلع بود. نوح با کمال بردباری و تحمل، به ‌راه‌نمایی قوم خود همت گماشت، سخنان شیرین و بیانات دل‌نشین خود را به ‌کار می‌برد، امیدوار بود و یأس و نومیدی را در حریم دل خود راه نمی‌داد، و با بهترین فنون دعوت، در راه تبلیغ رسالت کوشید. شب و روز، گاه و بیگاه، در آشکار و نهان آن قوم را دعوت کرد. توجه آن‌ها را به ‌اسرار جهان و شگفتی‌های آفرینش معطوف نمود؛ اما قوم او در مجادله، راه لجاج و عناد را پیمودند و سفسطه را از حد گذراندند؛ ازاین‌رو باطل را بر حق و هلاکت را بر نجات ترجیح دادند، و کارشان به ‌جایی رسید که ‌حضرت با آن عظمت روحی و روانی که داشت، کاسه صبرش لبریز شد و دست استغاثه به ‌سوی خداوند بلند کرد و فرمود: «خداوندا! این‌ها دعوت مرا نمی‌پذیرند» و خداوند ضمن تأیید گفته نوح، وی را از ایمان آوردن آن قوم مأیوس کرد و فرمود: «جز آن‌ها که [تاکنون] ایمان آورده‌اند، دیگر هیچ‌کس از قوم تو ایمان نخواهد آورد!».
[۲] ارشادی، عین الله، کتاب «سیمای الگویی پیامبران در قرآن کریم»، کتاب‌خانه سایت تبیان.



۱. هود/سوره۱۱، آیه۳۶.    
۲. ارشادی، عین الله، کتاب «سیمای الگویی پیامبران در قرآن کریم»، کتاب‌خانه سایت تبیان.



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «حضرت نوح (علیه‌السلام)»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۴/۲۵.    



جعبه ابزار