• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

غسل دادن میت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: مرده‌شوری، غسل دادن میت.
پرسش: آیا مرده‌شوری شغل پسندیده‌ای است و آیا سفارشی از جانب امامان معصوم ـ علیهم‌السلام ـ درباره شستن جنازه مؤمن شده است؟
پاسخ:



اگرچه توصیه‌ای به انتخاب مرده‌شوری به‌عنوان شغل نشده است، اما برای غسل‌ دادن میت پاداش‌‌هایی بیان شده است که برای نمونه برخی روایات ذکر می‌شود:

۱.۱ - ۱. روایتی از پیامبر

«عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ فِی حَدِیثٍ أَنَّهُ قَالَ:مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یُغَسِّلُ مَیِّتاً إِلَّا یَتَبَاعَدُ عَنْهُ لَهَبُ النَّارِ وَ یُوَسِّعُ اللَّهُ عَلَیْهِ الصِّرَاطَ بِقَدْرِ مَا یَبْلُغُ الصَّوْتُ وَ یُعْطَی نُوراً حَتَّی یُوَافِیَ الْجَنَّةَ»؛ رسول خدا ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ فرمود: «هیچ مؤمنی نیست که میتی را غسل دهد، مگر این‌که حرارت آتش از او دور شود و خداوند مسیر عبور او از پل صراط را به مقداری که صدایش می‌رسد، وسعت بخشد و نور‌ی به او می‌دهند که با آن به بهشت رسد».

۱.۲ - ۲. روایتی از امام باقر

امام محمدباقر ـ علیه‌السلام ـ فرمود: «مؤمنی نیست که جنازه مؤمنی را غسل دهد، و به هنگام پهلو به پهلو کردن او بگوید: اللَّهُمَّ إِنَّ هَذَا بَدَنُ عَبْدِکَ الْمُؤْمِنِ قَدْ أَخْرَجْتَ رُوحَهُ مِنْهُ وَ فَرَّقْتَ بَیْنَهُمَا فَعَفْوَکَ عَفْوَکَ‌؛ بار الها! این بدن بنده تو است که روح را از آن جدا کردی و در میان آن دو جدایی انداختی، پس او را بیامرز، او را بیامرز؛ مگر این‌که خداوند گناهان یک سال او را ـ غیر از گناهان کبیره ـ می‌آمرزد».

۱.۳ - ۳. روایتی از امام صادق

امام صادق ـ علیه‌السلام ـ فرمود: «کسی که جنازه مؤمنی را غسل دهد و حق امانت را درباره او ادا کند، خداوند او را می‌آمرزد». راوی پرسید: چگونه حق امانت را ادا کند؟! آن‌ حضرت فرمود: «آنچه را که می‌بیند، فاش نکند».
البته با جست‌و‌جویی که در منابع روایی انجام گرفت؛ حدیثی را که دلالت بر توصیه به شستن مرده مؤمن حداقل ماهی یک‌ بار کند نیافتیم.



۱. شیخ مفید، الاختصاص، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، محرمی زرندی، محمود، ص ۴۰، المؤتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید، قم، چاپ اول، ۱۴۱۳ق.    
۲. شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۱۹۵، دارالشریف الرضی للنشر، قم، چاپ دوم، ۱۴۰۶ق.    
۳. شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۱۹۶، دارالشریف الرضی للنشر، قم، چاپ دوم، ۱۴۰۶ق.    



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : احکام اموات | فقه




جعبه ابزار