• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

علاقه و وابستگی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پرسش:دختری هستم ۲۲ ساله.شدیدا به پسری علاقه مند شدم که قبلا با او رابطه تلفنی داشتم. و هرگز نمی توانم فراموشش کنم تنها پسری بود که اخلاق و رفتارش را دوست داشتم و به خاطر علاقه به وی نمی توانم به کس دیگری فکر کنم و فرد دیگری را برای ازدواج بپذیرم.



پاسخ:مشخص نیست که شما با چه هدفی به پسر وابسته شده اید . معمولا افرادی که بدون ارزیابی موقعیت و آفات وابستگی به جنس مخالف خود وابسته می شوند وضعیت تفکر و احساسات و هیجانات غیر منطقی و نامناسب را تجربه می کنند.


به طور کلی دخترهایی که دچار کمبودهای عاطفی در کنار خانواده خود هستند مخصوصا رابطه مناسب و دوستانه با پدر خود ندارند دچار کمبودهایی می شوند که نقطه آغاز وابستگی های غیر عادی به جنس مخالف خود را فراهم می کنند . دخترانی که از عزت نفس بسیار پایین و خود ارزشمندی پایینی هستند و نقاط مثبت و خوبی های خود را نمی بینند بیشتر آلوده این گونه روابط می شوند .


اما خدمت شما عرض کنم اصولا عشق و علاقه از نظر روان شناسان چیز پیچیده ای نیست و ناشی از اصل مجاورت ذهنی و یا بیرونی است از طرفی صرف عشق و علاقه هرچند با هدف ازدواج باشد ضامن زندگی موفقی نیست تنها عشق و علاقه ای که مورد تأیید عقل و منطق باشد ضامن زندگی موفقی است که شرایط به وجود آمدن این احساس زمانی است که با خویشتن داری و خود کنترلی طرف مقابل شما به خواستگاری رسمی شما اقدام کرده و شما با تحقیقات دقیق و جزیی نسبت منطقی بودن ازدواج با ایشان ساعت ها تحقیق دقیق و جزیی داشته و با کنار گذاشتن احساسات و عواطف جلسات رسمی گفت و گو داشته باشید بعد از ارزیابی کلی شما اقدام به ازدواج کرده و آن موقع سرمایه گذاری عاطفی و احساسی روی طرف مقابل داشته باشید در حالی که شما هیچ یک از این اقدامات را نداشته اید و به دلیل نیازها و کمبودهای غیر قابل کنترل و وجود زیربناهای اختلال شخصیتی وابستگی درشخصیت شما بدون طی مراحل منطقی مستقیما وارد رابطه شده اید.


۱- در مرحله اول با کنار گذاشتن موقتی احساسات و عواطفی که خاصیت آن نادیده گرفتن اختلافات فرهنگی ، شخصیتی و خانوادگی طرف مقابل است اگر این علاقه و احساس در طرف مقابل هم وجود دارد باقطع رابطه از ایشان بخواهید که به خواستگاری مستقیم اقدام کنند و بعد از تحقیقات دقیق و جزیی و بررسی وضعیت ایشان اقدام به قبول ایشان کنید از طرفی برای جلوگیری از سوء ظن های طرف مقابل که بعد از مدتی از زندگی زناشویی ظاهر می شود زیر نظر یک مشاور توصیه های لازم و مهارت های زندگی را فرا گرفته تا دچار افت احساساس و هیچانات ارتباطی بعد از ازدواج نشوید زیرا همیشه فضای ارتباطی دختر و پسر با فضای ارتباطات زناشویی متفاوت است و دختر و پسر احساس می کند همان داغی و عشق های آذرخشی را می توانند بعد از ازدواج داشته باشند.
۲- در صورتی که طرف مقابل با مهلتی که به ایشان داده اید اقدام رسمی نداشت و اصولاً برای اهداف غیر از ازدواج با شما ارتباط برقرار کرده شما باید بیش از این وسیله و ابزار خودخواهی ایشان نشوید و با افزایش عزت نفس و خودارزشمندی وانجام راهکارهای زیر خود را از این باتلاقی که باعث تغییر مسیر سرنوشتان شده است نجات دهید.


۱- سعی کنید در بیرون هیچ آثاری از ایشان را جلوی دید خود نداشته باشید مانند عکس شماره تلفن و یادگاری های و... و آنها را محو کنید.
۲- افرادی که در وضعیت شما قرار دارند به هیچ وجه نقاط منفی و بدی ها و آسیب هایی که از طرف مقابل متحمل شدن را نمی بینند و به همین دلیل علاقه و وابستگی آنها ثابت می ماند . شما با تهیه لیستی از نقاط منفی ایشان که شامل دروغ ها و عدم پایبندی و تعهد به عشق و علاقه و مشکلاتی که الان و بعد از ازدواج با ایشان برای شما ایجاد خواهد کرد را بنویسید و هر روز مرور کنید تا نگرشتان نسبت به ایشان منطقی تر شده و احساس ناراحتی و یا به عبارتی تنفر از ایشان ایجاد شود
۳- درباره امتیازات این جدایی و خوبی های جدا شدن از ایشان نیز با خود فکر کنید و سعی کنید با خوشحالی از اینکه با ایشان ازدواج نکرده اید مطالبی را یاد داشت کنید.
۴ - در حال حاضر به هیچ وجه اقدام به ازدواج نکنید زیرا ممکن است انگیزه انتقام جویی و یا با هدف بهتر شدن وضعیت روحیتان و نه با هدف عشق و علاقه منطقی این ازدواج صورت بگیرد پس سعی کنید حداقل دوماه با انجام این تکنیک ها افکار و تصاویر مربوط به ایشان را از ذهنتان پاک کنید به حدی که اصلا تصویر ذهنی ایشان را به خاطر نیاورید و بعد هم حتما با یک مشاوره برای کمک به یک ازدواج عاقلانه کمک بگیرید.
۵- سعی کنید بدون خود سرزنشی و مقایسه نقاط مثبت و خوبی های خودتان را فراموش نکنید و با نوشتن و مرور و نادیده و بی ارزش نکردن آنها به آینده خوشبین و امیدوار باشید.
۶- انجام کارهایی مانند ورزش های دست جمعی ، تعاملات اجتماعی ، سرگرمی و تفریح و پرهیز از تنهایی بسیار مفید هستند و شما حتما گزارش از حال قبل و بعد از این تکنیک را باید با دقت ارسال فرمایید.
۷- ساعات و لحظاتی که شما ارتباط داشته اید بسیار وسوسه برانگیز خواهند بود مانند معتادی که ترک کرده مکان و زمان های مصرف در روزهای اولیه وسوسه انگیز بوده و ممکن است رفتاری مانند عصبانی شدن و تحریک پذیری و یا رفتن به طرف مصرف زیاد باشد بنابراین شما نیز باید با تغییر موقعیت فیزیکی و سر گرم شدن به یک کاری که عمدا در این ساعات در نظر خواهید گرفت و با آرام سازی ذهنی سعی می کنید با این وسوسه ها مبارزه کنید.
۸- هنگام هجوم افکار و تصاویر ایشان در ذهن بدون پرورش و فکر کردن مکان را ترک کرده و یا توجه و تمرکزتان را به چیزی جلب می کنید مثلا با قطع کردن افکار مشغول گفتگو با یک فردی می شوید، باعجله از آن مکان را ترک می کنید، با روشن کردن تلویزیون سعی در تمرکز دیداری و شنیداری نسبت به نوع برنامه و حتی نوع لباس های مجریان و بازیگران و اسامی آنها می شوید.
۹- با افکار منفی و مأیوس کننده مبارزه کنید و پیش بینی منفی نسبت به آینده نداشته باشید.
۱۰ - شاید هفته اول به دلیل درگیر شدن با افکار اتوماتیک دچار نوعی استرس شوید ولی به مرور زمان افکاری که عادت داشتند همیشه و همه جا بدون اراده شما وارد ذهنتان شوند و حالتان را بگیرند با تکنیک های شما از اتوماتیک خارج شده و افکار جدید جایگزین می شود و در هفته های دوم و سوم افکارتان یک دست شده و تعارضی احساس نخواهید کرد.


شهرسوال    


رده‌های این صفحه : جوانان | دوستی ها




جعبه ابزار