• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تربت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: تربت، امام حسین علیه‌السلام، شفا.
پرسش: می‌گویند تربت شفادهنده امام حسین ـ علیه‌السلام ـ خاکی است سرخ رنگ که از داخل قبر قسمت بالای سر حضرت می‌جوشد و تربت شفادهنده، آن تربت است؛ آیا این صحت دارد؟
پاسخ:



احادیثی که درباره فضیلت تربت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ آمده با مضامین مختلف نقل شده است؛ بنابراین منحصر در آنچه در پرسش آمده نیست؛ اگرچه ممکن است اثربخشی تربت با خصوصیات یادشده بیشتر باشد که به چند نمونه از روایات اشاره می‌شود.




۲.۱ - ۱. روایتی از یونس‌بن ربیع

یونس‌بن ربیع ‌می‌گوید: امام صادق ـ علیه‌السلام ـ فرمود: «بالای سر امام حسین علیه‌السلام، خاک قرمزی است که در آن شفای هر دردی غیر از مرگ می‌باشد». یونس‌بن ربیع ‌گوید: «بعد از این‌که، این حدیث را شنیدم نزد قبر حاضر شده و طرف سر قبر را حفر کردیم و چون به‌قدر یک ذراع کندیم از قسمت بالای سر قبر، خاک‌هایی مثل ریگ‌های ریزی که آب، آنها را با خود می‌آورد بر ما ریخته شد، رنگ آنها قرمز و اندازه‌شان قدر یک درهم بود، آنها را با خود به کوفه آورده پس آن‌ را مخلوط کرده و به‌صورت خمیری در آورده و پنهان‌شان نمودیم و بعد به‌تدریج از آن به مردم می‌داده تا با آن مریض‌های خود را مداوا کنند».
[۱] ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۷۹ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.


۲.۲ - ۲. روایتی از ابوحمزه ثمالی

ابوحمزه ثمالی از امام صادق ـ علیه‌السلام ـ پرسید: «فدایت شوم! می‌بینم اصحاب ما را که تربت حائر حسینی را برای شفا گرفتن می‌گیرند و می‌گویند در این تربت شفا هست، درست است؟
امام صادق ـ علیه‌السلام ـ در پاسخ فرمود: «از خاک قبر تا فاصله ۴ میل درمان جویند و همچنان است خاک قبر جدم رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله، خاک قبر حسن، علی‌بن حسین و محمدبن علی علیه‌السلام، از آن برگیر که شفای هر درد و بیماری، و سپر از هر چه از آن ترس داشته باشی، است و هیچ دارویی با آنها برابر نیست جز دعا و همانا بی‌اثری آنها به سبب مخلوط شدن آن خاک با آنچه در ظرف باقی‌مانده (ظروفی است که تربت‌ها را در آنها می‌ریزند) و یا به جهت کمتر بودن یقین کسی است که با آنها می‌خواهد خود را درمان کند، ولی آنان که یقین کامل دارند، در صورت به‌کارگیری آن برای معالجه، به اذن خدا شفا برایشان حاصل می‌شود...».
[۲] ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۸۰ ـ ۲۸۱ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.


۲.۳ - ۳. روایتی از امام صادق

امام صادق ـ علیه‌السلام ـ فرمود: «تربت قبر امام حسین ـ علیه‌السلام ـ را از اطراف قبر به مساحت هفتاد باع (اندازه‌ کشیدن دو دست‌) در هفتاد باع می‌توان برداشت».
[۴] ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۸۱ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.




۱. ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۷۹ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.
۲. ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۸۰ ـ ۲۸۱ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.
۳. ابن منظور، محمدبن مکرم، لسان‌العرب، ج ۸، ص ۲۱، دار صادر، بیروت، چاپ سوم، ۱۴۱۴ق.    
۴. ابن‌قولویه، جعفر‌بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبدالحسین، ص ۲۸۱ ؟؟؟، دارالمرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، ۱۳۵۶ش.



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : امام حسین | تاریخ معصومان




جعبه ابزار