• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بدن عنصری پیامبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: بدن عنصری پیامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله، معصومان عليهم‌السلام، مدفن پیامبر، مدفن امامان.

پرسش: آیا بدن عنصری پیامبر اسلام ـ صلي‌الله‌عليه‌وآله ـ و امامان ـ عليهم‌السلام ـ در همان زمینی که دفن شده‌اند، قرار دارد؟

پاسخ: طبق برخی روایات، بدن عنصری پیامبر اسلام ـ صلي‌الله‌عليه‌وآله ـ و امامان معصوم علیهم‌السلام در همان زمینی که دفن شده‌اند، قرار ندارد، بلکه بعد از مدتی، بدن پاک آنان به عرش الهی انتقال می‌یابد. نمونه‌هایی از این روایات در پاسخ تفصیلی آمده است.



طبق برخی روایات، بدن عنصری پیامبر اسلام ـ صلي‌الله‌عليه‌وآله ـ و امامان معصوم ـ عليهم‌السلام ـ در همان زمینی که دفن شده‌اند، قرار ندارد؛ بلکه بعد از مدتی، بدن پاک آنان در عرش الهی، نزد پروردگارشان هستند؛ اما آن زمین، به جهت جسم مطهر پیامبر ـ صلي‌الله‌عليه‌وآله ـ و امامان ـ عليهم‌السلام ـ که در ابتدا آن‌جا بوده، شرافت پیدا می‌کند، و به‌واسطه نزول ملائکه و نظر کردن آنان به زائرین خود، آن مکان شریف و مبارک است؛ اگرچه جسدهای پاک آنان به عرش الهی انتقال داده شد.
[۱] اسفراینی‌، ملا اسماعیل، انوار العرفان، تحقیق: نظری، سعید، ص ‌ ۳۳۸ و ۳۳۹، دفتر تبلیغات اسلامی‌، قم، چاپ اول، ۱۳۸۳ش.
[۲] استر آبادی، محمد جعفر، البراهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة، ج ۴، ص ۲۴۰، مکتب الأعلام الإسلامی‌، قم، چاپ اول، ۱۳۸۲ش.
[۳] فیض کاشانی‌، الشافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام، ص ۹۰۱ و ۹۰۲، دار اللوح المحفوظ، چاپ اول، ۱۴۲۵ق.



همان‌طور که در روایات می‌خوانیم:

۲.۱ - روایتی از امام صادق


امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «مَا مِنْ نَبِیٍّ وَ لَا وَصِیٍّ حَتَّی یُرْفَعَ بِرُوحِهِ وَ عَظْمِهِ وَ لَحْمِهِ إِلَی السَّمَاءِ وَ إِنَّمَا یُؤْتَی مَوَاضِعُ آثَارِهِمْ وَ یُبَلِّغُونَهُمْ مِنْ بَعِیدٍ السَّلَامَ وَ یُسْمِعُونَهُمْ فِی مَوَاضِعِ آثَارِهِمْ مِنْ قَرِیب»؛ «هیچ پیامبر و هیچ جانشین پیامبری بیش از سه روز روی زمین باقی نمی‌ماند. سپس روح، استخوان و گوشت او را به آسمان می‌برند، و زائران قبورشان می‌آیند، و از دور به آنان سلام می‌دهند، و سلامشان را از نزدیک قبورشان به ایشان می‌شنوانند».

۲.۲ - روایتی دیگر

وقتی عبدالله بن بکیر ارجانیّ از امام صادق ـ عليه‌السلام ـ می‌پرسد: اگر قبر حضرت امام حسین علیه‌السلام را نبش کنند در آن چیزی می‌یابند؟ آن حضرت به او فرمود: ای پسر بکیر! سؤال بسیار بزرگی نمودی!... اگر در همان ایام قبر را نبش می‌کردند، آن حضرت را در آن می‌یافتند، اما امروز آن حضرت زنده بوده و نزد پروردگارش روزی می‌خورد و به لشکرش و به عرش می‌نگرد... و می‌گوید: پروردگارا! وعده‌ای که به من داده‌ای عملی کن؛ به زوارش می‌نگرد. او به آنان و نام‌های پدرانشان و به درجات و مراتب آنها نزد خدا از شما نسبت به فرزندتان و آن‌چه در منزل دارید، آگاه‌تر است. آن حضرت می‌بیند کسانی را که بر او گریه می‌کنند. پس، برایشان طلب آمرزش می‌کند... تمام فرشتگانی که در آسمان و حائر بوده و صدای گریه زائر را می‌شنوند، برایش استغفار می‌کنند، از آن‌جا خارج می‌شود، در‌حالی‌که هیچ گناهی بر او نمی‌باشد».


۱. اسفراینی‌، ملا اسماعیل، انوار العرفان، تحقیق: نظری، سعید، ص ‌ ۳۳۸ و ۳۳۹، دفتر تبلیغات اسلامی‌، قم، چاپ اول، ۱۳۸۳ش.
۲. استر آبادی، محمد جعفر، البراهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة، ج ۴، ص ۲۴۰، مکتب الأعلام الإسلامی‌، قم، چاپ اول، ۱۳۸۲ش.
۳. فیض کاشانی‌، الشافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام، ص ۹۰۱ و ۹۰۲، دار اللوح المحفوظ، چاپ اول، ۱۴۲۵ق.
۴. شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج ۶، ص ۱۰۶، دارالکتب الإسلامیة، تهران، ۱۳۶۵ش؛ در برخی روایات چهار روز دارد.    
۵. ابن قولویه، کامل الزیارات، ص ۳۴۴، نشر مرتضوی، نجف، چاپ اول، ۱۳۵۶ق.    
۶. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج ۲، ص ۵۷۷، نشر جامعه مدرّسین، قم، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق.    
۷. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج ۲۵، ص ۳۷۶، نشر اسلامیة، تهران، سال چاپ:مختلف، چاپ مکرر.    
۸. ابن قولویه، کامل الزیارات، ص ۳۴۴، نشر مرتضوی، نجف، چاپ اول، ۱۳۵۶ق.    



پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار