• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

هولوکاست

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: هلوكاست، واقعیت، یهودیان، آلمان نازی
پرسش: آيا هولوکاست صحيح است ؟ لطفا" در اين باره توضيح بفرماييد؟
پاسخ:



هلوكاست به معناي (از بين بردن چيزي به وسيله آتش، بطوري كه كاملا از بين برود)، از دو واژه يوناني holos به معناي تمام وkalein به معناي سوزاندن اخذ شده است.


اما كاربرد تاريخي اين اصطلاح، به کشتار يهوديان طي جنگ جهاني دوم در كوره هاي آدم سوزي آلمان نازي اشاره دارد كه اولين بار توسط (الي ويزل) مطرح شد به عبارت ديگر آن‌چه « نسل‌کشی جمعي گروه‌هاي مختلفي از مردم بخصوص يهوديان در طي جنگ جهاني دوم بدست آلمان نازی در اتاقهاي گاز از ۱۹۴۱ تا انتهاي ۱۹۴۵» انجام گرفت، موسوم به هولو كاست مي باشد.


درباره واقعيت و يا عدم واقعيت هولو كاست تحليل هاي متعدد وجود دارد.

۳.۱ - دلائل منکرین هلوکاست

برخي منكر آن گرديده وآن را افسانه خوانده اند. براي مثال گروه‌هاي نئونازي پس از جنگ جهاني دوم تبليغات خود را مبني بر دروغ و ساختگي بودن هولوكاست آغاز كردند. منكران هولوكاست دلايل گوناگوني خود ارائه نموده اند كه عبارتند از:
هيچ فرمان و يا دستوري از سوي حزب نازي يا سران و رهبران آلمان براي نابودسازي یهودیان وجود ندارد. در ميان مدارك بدست آمده از آلمان پس از سقوط حتي يك برگه يا سند وجود ندارد كه به عنوان دستور كشتار يهوديان از سوي مقامات به افسران و يا گزارش انجام اين عمل از سوي انجام دهندگان به مافوق‌هايشان تلقي شود. همچنين هيچ برنامه، طرح، سازمان و يا حتي مدارك بودجه و حسابداري نيز براي كشتار يهوديان يافت نشده‌است. تجهيزات صنعتي كافي و حتي سوخت كافي براي سوزاندن اجساد اين تعداد از قرباني در تمام مناطق تحت اشغال آلمان وجود نداشته‌است. ظرفيت كوره‌هاي جسد سوزي (و نه آدم سوزي) كشف شده، حتي به اندازه سوزاندن اجسادي كه به دليل گرسنگي و بيماري فوت شده بودند نيز نبوده‌است.
همچنين آمار يهوديان قبل و بعد از جنگ گواه آن است كه در طول دوره جنگ جهاني دوم، با احتساب كساني كه به عنوان سرباز در جبهه‌هاي جنگ جان خود را از دست داده‌اند، سيصد هزار تا ۱٫۵ ميليون يهودي از دنیا رفته‌اند. با وجود فعاليت سرويس هاي اطلاعاتي متفقین و با وجود نزديكي اردوگاه‌ها به مناطق سكونت مردم عادي، تا پيش از پايان جنگ، هيچ منبع رسمي، سازمان بین‌المللی و حتي كشورهاي دشمن آلمان، ادعايي مبني بر كشتار گسترده يهوديان نكرده‌اند.
[۱] http://fa.wikipedia.org/wiki/%D۹%۸۷%D۹%۸۴%D۹%۸۸%DA%A۹%D۸%A۷%D۸%B۳%D۸%AA


۳.۲ - دلائل موافقین هولوکاست

در اين ميان عده اي باور دارند اين حادثه واقعيت دارد. اينان نيز دلايل ارائه داده و مدعي شده اند در سال ۱۹۳۳ كمپ هايي براي شكنجه و كشتن مخالفان سياسي از جمله کمونیست ها و سوسيال دمکرات ها توسط نازي ها تشكيل شد. پس از مدتي از اين كمپ ها به عنوان اردوگاه كار اجباري يهوديان استفاده مي شد. در سال ۱۹۴۲ دولت آلمان تصميم به اجراي طرحي موسوم به «راحل نهايي» گرفت كه به موجب آن كمپ هايي براي كشتار دسته جمعي یهودیان تأسيس شد. منابع دست اول براي بررسي هالوكاست موجود است كه شامل گزارش‌هاي نزديك به ۵۰ هزار نفر نجات ‌يافته از اردوگاه‌هاي مرگ ، گزارش بازماندگان ديگر يعني مخفي‌شدگان، شناسايي‌نشدگان و وادارشدگان به كارِ برده‌وار در كارخانه‌ها و مزرعه‌ها، هزاران سندِ مكتوب دولتي كه رژيم فرصت از بين بردنشان را نيافت، جسدهاي به جا مانده در اردوگاه‌ها، گورهاي دسته‌جمعي كه بعدها كشف شدند، هزاران آلماني كه شاهد واقعه بودند، خاطرات نگهبانان و كارگزاران اردوگاه‌ها و زندان‌ها، خاطرات مقامات دولت نازی و اعترافات رهبران آلمان در دادگاه‌هاي متهمان به جنايات جنگي از جمله دادگاه نورنبرگ، مي‌شوند.
بر اين اساس است كه در اول نوامبر سال ۲۰۰۵، مجمع عمومي سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌اي كه به پيشنهاد آمریکا ، استرالیا ، اسرائیل ، کانادا و روسیه ،و حمايت ۱۰۴ كشور و با اجماع تصويب شد،و انكار هولوكاست را قابل پذيرش ندانست و بيست و هفتم ژانويه را براي يادبود قربانيان آن فاجعه، روز جهاني يادمان هالوكاست نامگذاري كرد.
[۲] http://www.irdc.ir/fa/content/۵۰۳۳/default.aspx برگرفته شده از سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی



۱. http://fa.wikipedia.org/wiki/%D۹%۸۷%D۹%۸۴%D۹%۸۸%DA%A۹%D۸%A۷%D۸%B۳%D۸%AA
۲. http://www.irdc.ir/fa/content/۵۰۳۳/default.aspx برگرفته شده از سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی    






جعبه ابزار