فایده علم آموزی
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه:علم آموزی، طلب علم.
پرسش :منفعت و فایده برای دنیا و آخرت ما از اینکه دانش و فن آوری را یاد بگیریم چیست؟
پاسخ :
دین اسلام ، فراگیری علم و دانش را عاملی برای رشد، پویایی و تعالی جامعه برشمرده است. از
پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) نقل شده است:علم و دانش را جستوجو کنید، اگر چه در چین(دورترین نقطه عالم) باشد؛ چرا که دستیابی به دانش بر هر مسلمانی واجب است.
خدمتی که فنآوری در دنیای امروز به بشر چه زندگی مادی و چه فکری و فرهنگی کرده، بر کسی پوشیده نیست. علم و فنآوری در بخش پزشکی خدمات ارزشمندی در بهداشت و درمان انجام داده است، همین که امروز شما با کیلومترها فاصله از راه همین اینترنت میتوانید به نیازهای فکری و فرهنگی خود برسید، حکایت از منفعت انکار ناپذیر علم و دانش به زندگی بشر دارد.
همین علم و دانش دنیایی، اگر با انگیزه الهی باشد، منفعت معنوی آن نیز نصیب انسان خواهد شد؛ لذا انسان برای زندگی خود نیاز به دانش و توسعه آن دارد، و فایده آن برای دنیای انسان روشنتر از آن است که نیاز به برهان و استدلال داشته باشد. هر علم و دانش و فعالیتی که انسان را از خدا باز ندارد، و موجب تسهیل و آسایش در زندگی شود، از دیدگاه اسلام پذیرفته شده است.
قرآن کریم میفرماید:«وَ لَقَدْ آتَیْنا داوُدَ مِنَّا فَضْلاً یا جِبالُ أَوِّبی مَعَهُ وَ الطَّیْرَ وَ أَلَنَّا لَهُ الْحَدیدَ• أَنِ اعْمَلْ سابِغاتٍ وَ قَدِّرْ فِی السَّرْدِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إِنِّی بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ»؛
و ما به
داوود از سوی خود فضیلتی بزرگ بخشیدیم (ما به کوهها و پرندگان گفتیم:) ای کوهها و ای پرندگان! با او همآواز شوید و همراه او
تسبیح خدا گویید! و آهن را برای او نرم کردیم. (و به او گفتیم:) زرههای کامل و فراخ بساز، و حلقهها را به اندازه و متناسب کن! و عمل صالح بجا آورید که من به آنچه انجام میدهید بینا هستم!
پایگاه اسلام کوئست