• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سیفی صغیر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: دعای سیفی صغیر.
پرسش: در خصوص اعتبار دعای سیفی صغیر و صحت اسناد آن توضیح دهید. همچنین آثار و برکات این دعا را که در روایات صحیح آمده است را نیز ذکر کنید.
پاسخ:



دعای سیفی صغیر، معروف به دعای قاموس، در مفاتیح الجنان آمده است. شیخ عباسی قمی (ره) درباره آن می‌گوید: «شیخ اجل ثقة الاسلام نوری ـ عطر الله مرقده ـ در صحیفه ثانیه علویه آن‌ را ذکر کرده و فرموده که از برای این دعا در کلمات ارباب طلسمات و تسخیرات شرح غریب است و از برای او آثار عجیبه ذکر کرده‌اند و من‌ چون اعتماد بر آن نداشتم ذکر نکردم، لکن اصل دعا را ذکر می‌کنم تسامحاً و تأسیاً بالعلماء الاعلام».
[۱] قمی، شیخ عباس، کلیات مفاتیح الجنان، ص ۱۰۶ ـ ۱۰۷، انتشارات اسوه، قم.



برای دعای سیفی صغیر سلسله سند روایی یافت نشده است و آثاری هم که برای آن ذکر شده، در سخنان معصومان ـ علیهم‌السلام ـ نسبت به دعاهای مورد اعتماد دیگر نیامده است؛ اما با مراجعه به متن دعا مشخص می‌شود که محتوای آن با معارف قرآنی و روایات معتبر سازگاری دارد.


خواندن دعای سیفی صغیر و دیگر دعاهایی که سند معتبر به پیامبر اکرم ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ یا یکی از امامان ـ علیهم‌السلام ـ ندارند، تا زمانی که مشتمل بر مطلبی مخالف قرآن و روایات مورد اعتماد نباشند، جایز است و هر فرد می‌تواند به زبان خود با خدا نجوا کند. ان‌شاء‌الله خداوند به فضل خودش به خواننده آن ثواب می‌دهد. احتمالاً شیخ عباس قمی (ره) نیز به همین جهت دعای سیفی صغیر را در مفاتیح الجنان آورده است.


گفتنی است علامه مجلسی (ره) دعای دیگری نیز با عنوان دعای حرز یمانی معروف به دعای سیفی نقل کرده و برای آن سندهایی نیز ذکر می‌کند، اما عبارات آن کاملاً با دعای سیفی صغیر متفاوت است. آن دعا نیز از جهت متن مورد تأیید است.


۱. قمی، شیخ عباس، کلیات مفاتیح الجنان، ص ۱۰۶ ـ ۱۰۷، انتشارات اسوه، قم.
۲. مجلسی، محمدباقر، بحار الأنوار، ج ۹۲، ص ۲۴۰، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، ۱۴۰۳ ق.    



پایگاه اسلام کوئست.    







جعبه ابزار