• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سلام نماز

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پرسش: معنای سلام نماز چیست؟



آنچه که از پیامبر(صلي الله و عليه و آله) و امامان معصوم(عليهم السلام) در توجیه و معنای سلام نماز آمده است، به قرار ذیل می‌باشد:

۱.۱ - پایان نماز

تحلیل الصلوة "پایان نماز" در این باره امام رضا(عليه السلام) می‌فرماید: "سلام برای پایان نماز قرار داده شد و به جای آن تکبیر یا تسبیح یا چیز دیگری قرار داده نشده است؛ از این رو که وقتی نمازگزار داخل در نماز شد و تکبیرة الاحرام را گفت، دیگر سخن گفتن با مخلوقین حرام است و باید توجّه او به سوی خدا باشد. وقتی که سلام نماز را داد، از نماز خارج می‌شود و می‌تواند با مخلوقین سخن بگوید و ابتدای سخن با مخلوقین با سلام است".
پس یکی از معانی سلام نماز، متوجه بودن نمازگزار و دیگران به این که نماز پایان یافته، است و می‌توانند مشغول صحبت کردن و کارهای دیگر شوند.

۱.۲ - طلب امان از عذاب الهی

یکی دیگر از معانی سلام نماز طلب ایمن بودن از عذاب الهی است.
در روایتی اشاره به این معنا آمده است: مردی از امیرمؤمنان(عليه السلام) پرسید: معنای "السلام علیکم..." وقتی امام می‌گوید چیست،‌ فرمود "امام مترجمان فرمایش خداست و در وقتی که "السلام علیکم..." خطاب به همگان می‌گوید، به معنای آن است که همگی از عذاب خدا در روز قیامت مصون هستید".
نیز از امام صادق(عليه السلام) سؤال شد: چرا پایان نماز سلام قرار داده شده، فرمود: "سلام نماز سلامتی بنده است از آتش"

۱.۳ - تحیت به فرشتگان نگهبان انسان

سلام نماز درود و تحیت فرستادن است بر فرشتگانی که موکل انسان هستند. در این زمینه از امام صادق(عليه السلام) سؤال شد، فرمود: "لأنّه تحیة الملکین؛ از این رو که سلام نماز، تحیّت و درود فرستادن به فرشتگان است".


۱. وسائل الشیعه، ج۶، ص۴۱۷، ح۱۰.    
۲. وسائل الشیعه، ج۶، ص۴۱۷، ح۹.    
۳. وسائل الشیعه، ج۶، ص۴۱۷، ح۱۱.    
۴. وسائل الشیعه، ج۶، ص۴۱۸، ح۱۳.    



شهر سؤال.    


رده‌های این صفحه : احکام نماز | سلام نماز | فلسفه احکام




جعبه ابزار