• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سختی شب زفاف

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ائمه (علیهم‌السلام)، مسائل جنسی، آموزش صحیح، جامعیت مکتب اسلام.

پرسش: آیا شب زفاف که طرفین در کنار هم هستند، بسیار دردآور است؟ لطفاً به صورت واضح بنویسید. اگر دختری که هنوز ازدواج نکرده و از شب زفاف می‌ترسد، به خاطر آن دوست نداشته باشد ازدواج کند، چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ: خداوند، بدن انسان را با توجه به وظایفی که به او محول شده، طراحی نموده و ساخته است. در اولین مرحله از برنامه زناشویی نیز، بافت‌های بدنی زن و شوهر به‌گونه‌ای با شرایط هماهنگ می‌شوند که آسیبی به هیچ‌یک از عروس و داماد وارد نشده و خاطره‌ای خوش همراه با عطر معنویت، نویدبخش زندگی نو و همراه با موفقیت خواهد بود. بر این اساس پنداری چون سختی طاقت‌فرسای گذر از مرحله زفاف نادرست بوده و با مطالعه کتاب‌هایی که در انتهای بحث خدمت شما معرفی می‌گردد و نیز توجه به فضای عاطفی موجود بین همسران در آن شب، هیچ‌گونه جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت.



زندگی انسان در گذر از مراحل کمال، با فراز و نشیب‌هایی همراه است که نتیجه آن، کارنامه یک فرد و محصول و برداشت او از مزرعه‌ای به نام دنیا خواهد بود.
ازدواج، یکی از پله‌های تکامل و رشد افراد می‌باشد که با گام نهادن در آن، روحیات و استعدادهای خدادادی وارد مرحله جدیدی از شکوفایی می‌گردند و عرصه کمال‌یابی برای همسران مهیا می‌شود. هر یک از بخش‌ها و برنامه‌های زندگی مشترک، از گام‌های نخستین آن تا مراحل پیچیده‌ای چون سامان‌بخشی به زندگی اقتصادی، اجتماعی و حرقه‌ای برای شکوفا گردیدن و بروز نیروهای نهان است.


یکی از گوهرهای ناب که با ازدواج به دست می‌آید، عشق ورزیدن و محبت به هم‌دیگر می‌باشد. بروز این نیروی خارق‌العاده تأثیر شگرفی در شناخت همسران و مواجهه آنان با دشواری‌های احتمالی زندگی مشترک خواهد بود.
پاسخ به نیازهای عاطفی، از مهم‌ترین میوه‌های ازدواج بوده و غلبه آن به حدی است که بسیاری از مسائل ریز و درشت نادیده گرفته می‌شود.


یکی از اهداف ازدواج، پاسخ به نیازهای جنسی یک‌دیگر می‌باشد. این مسئله در دین اسلام از چنان قداستی برخوردار است که پیشوایان دینی برای انجام صحیح و بهتر آن برنامه‌هایی را برای پیروان خود بیان کرده‌اند.
ارضای نیازهای جنسی یک‌دیگر، پلی برای آرامش و مقدمه‌ای برای زندگی بهتر است، هم‌چنین پاسخ به این نیازها، مقدمه‌ای برای تداوم نسل انسان‌ها و رسیدن به مقام بلند پدری و مادری است.


در جامعه اسلامی و اصیل ایران، توجه به شب زفاف از جایگاهی ویژه‌ برخوردار است. شبی که در آن دختر و پسر دیروز به زن و مرد ارتقای رتبه می‌یابند و پایه‌های شخصیت جدید خود را بر آن بنا می‌کنند.
در دستورات و آموزه‌های دینی نیز، برای گذر موفقیت‌آمیز از این مرحله، برنامه‌های معنوی ویژه‌ای پیشنهاد می‌شود که خواندن نماز و طلب فرزند صالح از خداوند و نیز محبت ورزیدن به همسر و توجه به روحیات او، از آن جمله است.


خداوند، بدن انسان را با توجه به وظایفی که به او محول شده، طراحی نموده و ساخته است. در اولین مرحله از برنامه زناشویی نیز، بافت‌های بدنی زن و شوهر به‌گونه‌ای با شرایط هماهنگ می‌شوند که آسیبی به هیچ‌یک از عروس و داماد وارد نشده و خاطره‌ای خوش همراه با عطر معنویت، نویدبخش زندگی نو و همراه با موفقیت خواهد بود.
با توجه به مقدمات و مسائل ذکرشده، پنداری چون سختی طاقت‌فرسای گذر از مرحله زفاف نادرست بوده و با مطالعه کتاب‌هایی که خدمت شما معرفی می‌گردد و نیز توجه به فضای عاطفی موجود بین همسران در آن شب، هیچ‌گونه جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت.


۱. شهید دکتر سیدرضا پاک‌نژاد، ازدواج مکتب انسان سازی، انتشارات اخلاق، قم، ۱۳۷۶ ش.
۲. دکتر سیدجواد مصطفوی، بهشت خانواده، ج۱ و ج۲، انتشارات‌هاتف، مشهد، چ ۳، ۱۳۷۴ ش.
۳. دکتر علی غضنفری، زفاف، نشر نیلوفرانه، تهران، پاییز ۱۳۸۱ ش.
۴. حشمت الله ایران مهر، دانستنی‌های ازدواج، ناشر مؤلف، ۱۳۷۷ ش.



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «سختی شب زفاف»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۷/۱۳.    



جعبه ابزار