• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ذکر الحمد لله من أول الدنیا

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ذکر، دعای ماثور، الحمد لله، أول الدنيا.

پرسش: «الحمد لله من اول الدنیا الی فنائها و من‌ الآخرة الی‌ بقائها الحمد لله علی کل نعمة استغفر الله من کل ذنب و اتوب الیه یا ارحم الراحمین». آیا این ذکر در روایتی وجود دارد و دعایی ماثور است؟

پاسخ: در مقدمه کتاب بحارالانوار و ملحقات آن (که تالیف خود علامه مجلسی نیست) می‌خوانیم که علامه مجلسی فرمود یک شب جمعه این دعا را خواندم:
«الحمد لله من اول الدنیا الی فنائها و من‌ الآخرة الی‌ بقائها الحمد لله علی کل نعمة استغفر الله من کل ذنب و اتوب الیه یا ارحم الراحمین؛ ستایش سزاوار خداوند است از ابتدای دنیا تا انتهای آن و از آخرت تا هر زمانی که (تا بی‌نهایت) باقی است. خداوند را ستایش می‌کنم به دلیل تمام نعمت‌هایش! از هر گناهی به درگاه او پوزش طلبیده و توبه می‌کنم.‌ ای دلسوزترین دلسوزان.»
وقتی در شب جمعه هفته بعد خواستم دوباره آن‌را بخوانم، صدایی از طرف بالا و یا پشت خانه شنیدم که می‌گفت: هنوز ملائکه از کار نوشتن ثواب دفعه قبلی که این دعا را خوانده‌ای فارغ نشده‌اند.
این در حالی است که این دعا در کتاب‌های دیگر علامه مجلسی و نیز در دیگر کتاب‌های ادعیه یافت نشده است و همچنین این کرامت توسط شاگردان و فرزندان ایشان ذکر نشده است.
بنابر‌این، نه این انتساب این دعا به علامه مجلسی قابل اثبات است، و نه می‌توان این ذکر را دعایی ماثور نامید؛ اما به هر حال محتوای آن ایرادی ندارد و از آن‌جا که انسان هر خواسته‌ای که منطبق بر آموزه‌های دینی باشد را می‌تواند از خدا بخواهد و با هر محتوای درستی می‌تواند با خداوند مناجات کند، می‌توان با استفاده از این دعا نیز با خدا سخن گفت.

فهرست مندرجات

۱ - پانویس
۲ - منبع


۱. ر.ک:سایت ویکی پرسش، مقاله «زندگی‌نامه علامه مجلسی».    
۲. ر.ک:سایت اسلام کوئست، مقاله «خواب مجلسی اول درباره صحیفه سجادیه».    
۳. مجلسی، محمد‌باقر، بحار الانوار، ج۱۰۲، ص۳۵، بیروت، دار احیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.    
۴. مجلسی، محمد‌باقر، بحار الانوار، ج۱۰۲، ص۳۵-۳۶.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ذکر الحمد لله من أول الدنیا»، تاریخ بازیابی۱۴۰۱/۸/۲۲.    


رده‌های این صفحه : دعاهای غیر مأثور | مباحث حدیثی




جعبه ابزار