• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحقق علایم حتمی ظهور در یک هفته

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: روز جمعه، ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، نشانه‌های ظهور، تعیین زمان ظهور.

پرسش: با توجه به اینکه گفته می‌شود هر جمعه باید آماده ظهور باشیم، چگونه امکان دارد که ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) همین جمعه باشد؟ آیا علائم حتمی ظهور می‌تواند در یک هفته تحقق یابد؟

پاسخ: با توجه به اینکه تحقق هر امری منوط به اراده خداوند است و هرگاه خداوند تحقق چیزی را بخواهد و در هر وقتی بخواهد، بی‌گمان واقع خواهد شد (براساس آیه ۱۱۵ سوره بقره)، ازاین‌رو اولاً، تحقق علائم حتمی ظهور همانند دیگر امور منوط به اراده خداست؛ ثانیاً، تحقق آن در یک هفته و حتی یک روز و ظهور حضرت در همین جمعه یا هر روزی دیگر کاملاً یک امر ممکن و قابل تحقق است و هیچ امتناع عقلی وجود ندارد.




علائم حتمی به نشانه‌هایی گفته می‌شود که به طور قطع پیش از ظهور حضرت صاحب الامر (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) واقع خواهند شد
[۱] قزوینی، سیدمحمدکاظم، امام مهدی از ولادت تا ظهور، ص۴۱۱، آفاق.
[۲] سادات‌مدنی، علی‌اصغر، نشانه‌های ظهور، ص۴۱، نشر منیر.
و به تصریح برخی روایات در پنج امر خلاصه می‌شوند.

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند: «قبل از قیام امام قائم (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) پنج علامت حتمی است؛ (قیام) یمانی، (خروج) سفیانی، ندای آسمانی، قتل نفس زکیه، و خَسف (فرو رفتن) بیداء».


در روایات پیامبر گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) نه‌تنها وقتی برای ظهور حضرت حجت (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) معین نشده، بلکه کسانی هم که زمان ظهور امام را مشخص می‌کنند نیز تکذیب شده‌اند.

امام باقر (علیه‌السلام) در پاسخ به سؤال فضل بن یسار که پرسید آیا وقتی برای این امر معین شده است؟ فرمود: «کذب الوقّاتون»؛ یعنی وقت‌گزاران دروغ گفته‌اند و این جمله را سه بار تکرار فرمودند و تعبیر «کذب الوقّاتون» از امام صادق (علیه‌السلام) نیز روایت شده است.


در پاسخ به سؤال فوق باید گفت اگرچه براساس برخی روایات تحقق علائم حتمی ظهور مدتی بیش از یک هفته را دربر می‌گیرد، چنانچه در برخی روایات آمده که ندای آسمانی در شب ۲۳ رمضان المبارک واقع می‌شود.
درحالی‌که روز ظهور حضرت طبق برخی روایات روز عاشورا دهم محرم معرفی شده است، اما با توجه به اینکه تحقق هر امری منوط به اراده خداوند است و هرگاه خداوند تحقق چیزی را بخواهد و در هر وقتی بخواهد، بی‌گمان واقع خواهد شد؛ چنانچه قرآن کریم می‌فرماید: «اِذا قَضی اَمْراً فَاِنَّما یَقُولُ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ»؛ یعنی «هنگامی که فرمان وجود چیزی را صادرکند، تنها می‌گوید موجود باش و آن فوری موجود می‌شود». روی این جهت اولاً تحقق علائم حتمی ظهور همانند دیگر امور منوط به اراده خداست؛ ثانیاً تحقق آن در یک هفته و حتی یک روز و ظهور حضرت در همین جمعه یا هر روزی دیگر کاملاً یک امر ممکن و قابل تحقق است و هیچ امتناع عقلی وجود ندارد.


۱. تاریخ عصر ظهور، محمد صدر.
۲. ظهور نزدیک است، محمد ناصری، نشر موعود.
۳. شناخت امام عصر، محمدجواد مولوی‌نیا، نشر امام عصر (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف).


۱. قزوینی، سیدمحمدکاظم، امام مهدی از ولادت تا ظهور، ص۴۱۱، آفاق.
۲. سادات‌مدنی، علی‌اصغر، نشانه‌های ظهور، ص۴۱، نشر منیر.
۳. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۰۴.    
۴. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۰۳.    
۵. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۰۳.    
۶. صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، مؤسسه حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیهم)، چ۱، ۱۴۱۹ق.    
۷. بقره/سوره۲، آیه۱۱۷.    




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «تحقق علایم حتمی ظهور در یک هفته»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۹/۲۰.    







جعبه ابزار