• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

برجسته‌ترین ویژگی‌های امام حسین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: امام حسین، تحریف، غالیان.

پرسش: برجسته‌ترین ویژگی‌های امام حسین (علیه‌السّلام) را در چه چیزهایی می‌بینید؟



چهار ویژگی امام حسین (علیه‌السلام) برجستگی بیشتری نسبت به سایر ویژگی‌ها دارند، که عبارت‌اند از:

۱.۱ - پدر امامان

یکی از ویژگی‌های برجسته امام حسین (علیه‌السلام)، این است که امامان اهل بیت(علیهم السلام)، از نسل اویند. این ویژگی، در احادیث معتبری که در بخش سوم این دانش‌نامه آمده، مورد تأکید قرار گرفته است که در این جا به یکی از آنها اشاره می‌کنیم. پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمود:
«انَّ اللّهَ اختارَ مِنَ الحُسَینِ الاَوصِیاءَ مِن وُلدِهِ، ینفونَ عَنِ التَّنزیلِ تَحریفَ الغالینَ، وَ انتِحالَ المُبطِلینَ، و تَأویلَ المُضِلّینَ، تأسِعُهُم قائِمُهُم؛ خداوند، از فرزندان حسین، اوصیایی را برگزید که از قرآن، تحریف غالیان و نسبت نادرست باطل‌گرایان و تأویل گم‌راهان را دور می‌کنند، که نُهمین آنان، قائم آنهاست.

۱.۲ - سرور شهیدان

یکی دیگر از برجسته‌ترین ویژگی‌های امام حسین علیه السلام، این است که او سَرور شهیدان در دنیا و آخرت است.در حدیث قدسی آمده است:
«اما انَّهُ سَیدُ الشُّهَداءِ مِنَ الاَوَّلینَ وَ الآخِرینَ فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ؛ بدانید که او سَرور شهیدان از اوّلین و آخرین، در دنیا و آخرت است. همچنین امام صادق (علیه‌السّلام) می‌فرماید:
«ما مِن شَهیدٍ الّا و یحِبُّ ان یکونَ مَعَ الحُسَینِ (علیه السلام)، حَتّی یدخُلُوا الجَنَّةَ مَعَهُ؛ هیچ شهیدی نیست، مگر این‌که دوست دارد که همراه حسین (علیه‌السّلام) باشد و با او وارد بهشت شود.»

۱.۳ - برکات تربت امام حسین

دیگر ویژگی برجسته امام حسین (علیه السلام)، برکات تربت پاک اوست، چنان که از امام صادق (علیه‌السّلام) روایت شده:
«انَّ اللّهَ عَوَّضَ الحُسَینَ (علیه‌السّلام) مِن قَتلِهِ ان جَعَلَ الاِمامَةَ مِن ذُرِّیتِهِ، وَ الشِّفاءَ فی تُربَتِهِ؛ خداوند، در برابر کشته شدن حسین (علیه‌السلام)، امامت را در نسل او قرار داد و شفا را در تربتش.»

۱.۴ - برکات زیارت امام حسین

هر چند زیارت پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و سایر اهل بیت (علیهم‌السلام)، برکات فراوانی برای زائر دارد؛ ولی در مورد زیارت هیچ یک از اهل بیت (علیهم السلام)، به‌اندازه زیارت امام حسین (علیه‌السّلام) تأکید نشده و زیادتِ ثواب و برکاتی که برای زیارت امام حسین (علیه‌السّلام) ذکر شده، برای هیچ یک از آنان نیامده است. نگاهی اجمالی به فهرست بخش زیارات این دانش‌نامهو مقایسه آن با آنچه در باره زیارت سایر اهل بیت (علیهم‌السّلام) آمده، برای اثبات این مدّعا کافی است. بی‌تردید، تأکید و تشویق احادیث اسلامی در مورد زیارت امام حسین (علیه السلام)، به دلیل آثار فوق‌العاده مثبتِ آن در سازندگی معنوی و بالندگی جامعه اسلامی است.


۱. ر.ک:محمدی ری‌شهری، دانش‌نامه امام حسین، ج۲، ص۲۱۴، ح۵۵۸ (بخش سوم/ فصل دوم/ اوصیا از نسل اویند).    
۲. محمدی ری‌شهری، دانش‌نامه امام حسین، ج۲، ص۲۲۴ (پدر امامان نُه گانه).    
۳. ر.ک:محمدی ری‌شهری، دانش‌نامه امام حسین، ج۳، ص۱۶۷، ح۷۹۷ (بخش ششم/ فصل یکم/ سَرور شهیدان از آغاز تاریخ تا پایان آن).    
۴. ابن‌قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۲۲۰، ح۳۲۲ عن ابی‌بصیر.    
۵. مجلسی، محمد‌باقر، بحار الانوار، ج۴۴، ص۲۹۸، ح۵.    
۶. ر.ک:محمدی ری‌شهری، دانش‌نامه امام حسین، ج۱۲، ص۳۸۰،ح۳۳۵۲ (بخش چهاردهم:مزار امام حسین/ فصل یکم:مستجاب شدن دعا زیر گنبدش).    
۷. ر.ک:محمدی ری‌شهری، دانش‌نامه امام حسین، ج۱۰، ص۴۲۳ (بخش سیزدهم:زیارت امام حسین).    



حدیث‌نت، برگرفته از مقاله «برجسته‌ترین ویژگی‌های امام حسین» تاریخ بازیابی۱۳۹۷/۸/۲۹.    


رده‌های این صفحه : امام حسین




جعبه ابزار