• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اولین جمله امام زمان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ظهور امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، کعبه.

پرسش: امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) وقتی که به دیوار کعبه تکیه می‌دهند (در هنگام ظهور)، اولین جمله‌ای که بر زبان می‌آورند، چیست؟

پاسخ: براساس روایتی از امام صادق (علیه‌السلام)، وقتی حضرت مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) ظهور می‌کند، وارد مسجدالحرام می‌شود و به کعبه تکیه می‌زند؛ سپس نزد او ۳۱۳ نفر از خواص اصحابش جمع می‌شوند و اولین سخن حضرت، این آیه نورانی قرآن است: «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ».




در کتب روایی معتبر شیعه و اهل سنت درباره کیفیت ظهور و نحوه دعوت امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و سخنان حضرت در هنگام ظهور، روایات متعددی نقل شده است که از مجموع آنها به دست می‌آید، اولین جمله‌ای که حضرت بیان می‌کند، آیه شریفه «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» است که به تعدادی از این روایات ذیلاً اشاره می‌شود:

۱.۱ - روایت اول

از امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: وقتی حضرت مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) ظهور می‌کند، وارد مسجدالحرام می‌شود و به کعبه تکیه می‌زند سپس نزد او ۳۱۳ نفر از خواص اصحابش جمع می‌شوند، و اولین سخن آن حضرت این آیه نورانی قرآن است: «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ».
[۲] محدث نوری، حسین بن محمدتقی، کشف الاستار عن وجه الغائب عن الابصار.


۱.۲ - روایت دوم

شیخ صدوق در کتاب خودش (کمال‌ الدین و تمام‌ النعمة) از امام باقر (علیه‌السلام) نقل می‌کند که اولین کلام حضرت مهدی، آیه «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» است و سپس حضرت خودش را معرفی می‌کند که من حجت خدا و نماینده خدا بر شما هستم.

۱.۳ - روایت سوم

مفضل می‌گوید: امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرماید: هرگاه حضرت مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) قیام می‌کند، وارد مسجدالحرام می‌شود و به کعبه تکیه می‌زند و آیه «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» را قرائت کرده ... سپس می‌فرماید: ‌ای مردم! من نزدیک‌ترین مردم به آدم (علیه‌السلام) هستم.‌ ای مردم! من نزدیک‌ترین مردم به ابراهیم (علیه‌السلام) هستم. ‌ای مردم! من نزدیک‌ترین مردم به اسماعیل هستم.‌ ای مردم! من نزدیک‌ترین مردم به محمد (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) هستم. هر که می‌خواهد به محمد و امیرالمؤمنین (علیهما‌السلام) بنگرد، من محمد و امیرالمؤمنین (علیهما‌السلام) هستم. هر که می‌خواهد جلوه حسن و حسین (علیهما‌السلام) را درک کند، من حسن و حسین (علیهما‌السلام) هستم. دعوت و درخواست مرا پاسخ مثبت گویید. هر کس اهل خواندن کتاب‌ها و صحف آسمانی و فهم آنهاست، پس به من گوش بسپارد.
سپس شروع به خواندن صحف آدم و شیث و صحف نوح و ابراهیم (علیهم‌السلام) و تورات و انجیل و زبور می‌نماید: آنگاه اهل انجیل و تورات و زبور و دیگر مذاهب می‌گویند: به خدا قسم! این همان تورات و انجیل و زبور و کتب آسمانی دست نخورده است.
[۷] سعادت‌پرور، حاج شیخ علی، ظهور نور (ترجمه شموس المضیئه)، ص۱۶۸.
[۸] مهدی موعود (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) (ترجمه جلد سیزدهم بحارالانوار)، ج۳، ص۶۴۷.




۱. منتخب الاثر، آیت‌الله صافی.
۲. بحارالانوار، ج۵۳.
۳. دارالسلام عراقی.



۱. هود/سوره۱۱، آیه۸۶.    
۲. محدث نوری، حسین بن محمدتقی، کشف الاستار عن وجه الغائب عن الابصار.
۳. صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ج۳، ص‌۳۹، ح۴.    
۴. صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ج۳، ص‌۱۲۱، ح۴.    
۵. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین و تمام‌النعمة، ج۱، ص۶۳۳۱.    
۶. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۹.    
۷. سعادت‌پرور، حاج شیخ علی، ظهور نور (ترجمه شموس المضیئه)، ص۱۶۸.
۸. مهدی موعود (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) (ترجمه جلد سیزدهم بحارالانوار)، ج۳، ص۶۴۷.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «اولین جمله امام زمان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۹/۱۹.    







جعبه ابزار