امتیازات طرح اسلام در جهانیسازی
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه: اسلام،
حکومت امام مهدی (علیهالسّلام)،
قانون خدا،
امام مهدی (علیهالسّلام).
پرسش: امتیازات طرح اسلام در جهانیسازی به وسیله امام مهدی (علیهالسّلام) با آنچه دیگران در مورد جهانی شدن میگویند، چه تفاوتی دارد؟
پاسخ: جهانیشدن و جهانیسازی و جهانیکردن، چنانکه
اسلام معرّفی میکند، با آنچه دیگران به تصویر کشیده و درصدد پیاده کردن آناند، فرق اساسی دارد. آنچه اسلام تصویر میکند، از امتیازات خاصی برخوردار است از جمله حاکمیت صالحان و حاکمیت الهی و توسعه همگانی و غیره در مقاله اشاره میکنیم.
از دید اسلام، محور تمام امور در جامعه خدا و
احکام اوست؛ ولی در جهانی شدن و جهانیسازی غربی، محور امور، قوانین بشری است.
حکومت جهانی امام مهدی (علیهالسّلام) بر محور توسعه اخلاقی، اجتماعی و امنیتی استوار است؛ در حالی که در حکومت جهانی غرب، ارزشهای اخلاقی و معنویت هیچ محوریّتی ندارند.
از ویژگیهای حکومت جهانی
امام مهدی (علیهالسّلام) توسعه علمی است؛
در حالی که در عصر جهانی شدن غربی، دانشهای پیشرفته در انحصار کشورهای خاصی است و این کشورها از انتقال آن دانشها به جوامع و کشورهای دیگر جلوگیری میکنند.
حکومت جهانی مهدی (علیهالسّلام) حکومتی است مبتنی بر آموزههای وحیانی و دینی؛ در حالی که جهانی شدن غربی، پیامد و حاصل آگاهانه و ناآگاهانه پیشرفت در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فناوری، و در ارتباط با نظام سرمایهداری و سلطهطلبی است.
حکومت واحد جهانی مهدی (علیهالسّلام) ولایی است و
مشروعیت خود را از خدا دارد و مردم نیز آن را پذیرفتهاند؛ در حالی که جهانی شدن غربی، مشروعیت حکومت جهانی را از ناحیه مردم میداند؛ آن هم با هزاران فریبکاری که در گرفتن آرای مردم به کار میگیرد.
حکومت واحد جهانی مهدی (علیهالسّلام) بر مبنای
عقلانیت (حاکمیت عقل) است؛ زیرا
عقل انسانها در عصر ظهور به کمال میرسد؛ در حالی که حکومت بر اساس جهانیسازی غربی، بر مبنای دلخواه شهروندان جهانی شکل میگیرد. از اینروست که در روایات آمده است که امام زمان (علیهالسّلام) بعد از ظهورش عقلهای مردم را کامل میکند.
در حکومت جهانی حضرت مهدی (علیهالسّلام) به سبب توسعهای که در
دانش و عقل بشر پیدا میشود، تمامی ظرفیتهای اقتصادی طبیعت کشف میشود و سرمایه به وفور در اختیار مردم قرار میگیرد و سیستم توزیع نیز درست عمل میکند؛
در حالی که در نظامهای اقتصادی حاکم بر جهان امروز، شکافهای اقتصادی وحشتناکی وجود دارد.
حکومت جهانی اسلام، تحت رهبری افراد صالح و وارسته و شخصیتهای برجسته دینی، که معصوم از خطا و تالی تلو معصوماند، اداره میشود و
قانون خدا در آن جامعه حاکم است؛ ولی حکومت جهانی واحدی که غرب پیشنهاد میکند، چنانکه از مراحل ابتدایی شکلگیریاش پیداست، تحت نظر و اشراف زورمداران و ستمگران است.
طبق کلام
امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) در حکومت جهانی حضرت مهدی (علیهالسّلام) مؤمنان گرد او اجتماع میکنند و اثری از افراد فاسق و فاجر و
کافر در میان کارگزارانِ آن
حکومت نیست،
در حالی که در جهانیسازی غربی -چنانکه از هماکنون دیده میشود-، مؤمنان واقعی امکان پیشرفت در سطوح رهبری و مدیریت را ندارند و اطراف حاکمان و قدرتمندان را افراد دنیاطلب یا غیر مؤمن گرفتهاند.
در حکومت جهانی مهدی (علیهالسّلام) ستمگران و طاغوتیان و کارگزاران نالایق،
کیفر میشوند؛
زیرا حکومت ایشان بر اساس
عدالت اداره میشود؛ ولی در عصر جهانیسازی و جهانی شدن قضیه درست به عکس است؛ به جنایتکاران (نظیر جرج بوش و آریل شارون) لقب «مصلح» و جایزه «صلح» میدهند و عدالتخواهان (نظیر جنبشهای مقاومت لبنان و فلسطین) را «
تروریست» مینامند.
پدیده جهانی شدن، هر چند به سرعت در حال گسترش و پیشروی در عرصههای مختلف جهانی است، در عین حال، از جهت مبانی و اهداف و رئوس برنامهها همچنان مبهم، نارسا و پیچیده است. ژان ماری گینو در اینباره میگوید:
وضعیت اجتماعات انسانی در تجربه جهانی شدن، با وضعیت شخص نابینایی قابل مقایسه است که ناگهان بیناییاش را به دست میآورد... رویارویی بیواسطه فرد با جهانی شدن دنیا سکرآور است....
در حالی که تصویر حکومت جهانی حضرت مهدی (علیهالسّلام) به روشنی در روایات و احادیث بیان شده و ویژگیها و ساختار کارآمد و جامعنگر این حکومت، با نهایت دقّت ترسیم و تبیین گشته است.
جهانیسازی غربی در حقیقت باعث تسلّط غرب و آمریکا در عرصههای سیاسی و اقتصادی بر جهان است و از اینرو ناامنی و رفتارهای خصمانه را به دنبال دارد؛ چیزی که شاید هیچ ملّتی حاضر به پذیرش آن نباشد.در مقابل، برنامه اصلی مهدی (علیهالسّلام) گسترش و برقراری
صلح و امنیت و آسایش، و ریشهکنی ظلم و
جنگ و خونریزی از جهان است. همانگونه که قرآن میفرماید، ترس مردم به
امنیت و آسایش مبدّل خواهد شد: «
وَلَیُبَدِلَنَّهُم مِن بَعدِ خَوفِهِم اَمنا؛
جهانی شدن از نظر فرهنگی و اجتماعی، ادّعای نزدیکی فرهنگها و جوامع به یکدیگر را دارد؛ امّا روشن است که بر خلاف نظر مدعیان غربی، چنانچه روند فعلی ادامه یابد، در جهان آینده یکپارچگی به وجود نخواهد آمد و پس از تقابلی بنیادین، تمدنها و فرهنگهایی نوین سر برکشیده و چهره جهان را متحول خواهند ساخت. در نتیجه برخورد و تضاد تمدنها و فرهنگها جهان را آبستن التهاب، تنش و ناامنی میکند؛ در حالی که بر اساس احادیث پیشگویی، در عصر ظهور مهدی (علیهالسّلام) اختلافها و کشمکشهای فرهنگی و سیاسی و حتّی سلطهجویی تمدنها و فرهنگها کاهش چشمگیری خواهد یافت و مردم با گزینش و انتخاب خود، آیین و فرهنگ واحدی را پذیرا خواهند شد و در سایه آن با آرامش و آسودگی خاطر زندگی خواهند کرد.
حدیثنت، برگرفته از مقاله «امتیازات طرح اسلام در جهانیسازی» تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۱۲/۰۶.