• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پاداش زنان در بهشت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: حورالعین ، بهشت ، زنان
پرسش: مردان متقی در جهان باقی هم بالین حورالعین خواهند بود. برای زنان مومنه چه پاداش مشابهی در آن جا هست؟
پاسخ:



واژه « حور » از نظر لغت به معناى «خروج از حالت سابق و تبدیل به گونه جدید» است.
[۱] براى آگاهى بیشتر ر. ک: حسن، مصطفوى، التحقیق فى کلمات القرآن، ج ۲، ص ۳۳۵


۱.۱ - از دیدگاه مفسران

در تبدیل به گونه جدید، دو نظر میان مفسران هست. گروهى از جمله علامه طباطبایی بر این عقیده‌اند که: دقت و توجه درباره اوصافى که در قرآن مجید براى «حور» بیان گردیده، چنین استفاده مى‌شود که این تبدیل به گونه اوصاف زنانه است نه موجودى که آثار و اوصاف مردانه را در بر داشته باشد. به همین جهت به نظر مى‌رسد که مراد از حور طایفه مؤنث باشد، نه طایفه مذکر.
[۲] المیزان، علامه طباطبایی، ج ۱۸، ص ۲۴۰ و ج ۱۹، ص ۲۲۳ و ۲۴۷



اما اینکه پاداش زنان مؤمن در بهشت چیست؟ در منابع کلامى و روایى چنین آمده که در روز قیامت ، اگر همسر زن مؤمن، اهل بهشت بود، او را اختیار مى‌کند و اگر از اهل جهنم بود، یک مرد را از میان مردان بهشتى برمى‌گزیند. شاید فلسفه این کار این باشد که زن برخلاف مرد، از نظر طبیعت تعدّدپذیر نیست. به همین جهت مردى را انتخاب مى‌کند.

۲.۱ - دیدگاه آیت الله مکارم

اما گروهى- از جمله آیت ‌اللَّه مکارم شیرازی در مقابل مدعى‌اند که‌ حورالعین مى‌تواند مذکّر هم باشد. براساس این نظر شاید علت اینکه اوصاف حورى که در قرآن به کار رفته، بر مؤنث دلالت مى‌کند، به این جهت باشد که گفت و گو و محاوره در آن آیات، با طایفه مردان مؤمن بوده است، نه با زنان مؤمن دنیوى. از این رو شیوه محاوره، اقتضا دارد که چنین اوصافى براى این موجودات، ذکر شود.

۲.۲ - لذت جنسی برای مردان و زنان

از مضمون برخى آیات و روایات، چنین برمى‌آید که مسئله لذت‌هاى جنسى، اختصاصى به مردان ندارد بلکه زنان نیز در بهشت مى‌توانند براى خویش شوهرانى دلخواه برگزینند. اصطلاح «حور» نیز اختصاصى به زنان ندارد بلکه حورهاى مذکر نیز در بهشت وجود دارند.
براى نمونه از امیرمؤمنان‌ علیه السلام روایت شده است: «در بهشت بازارى است که در آن خرید و فروشى نیست تنها در آنجا تصویر مردان و زنان وجود دارد. هر کس که تمایلى به آنان پیدا کند، از همان جا بر او وارد مى‌شود».
[۳] بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۱، ص ۱۴۸

در بهشت هم حوریان بهشتى وجود دارند که از نعمت‌هاى بهشتى‌اند و در دنیا نبوده‌اند و هم زنان دنیا- که اهل بهشت باشند با زیبایى و شکوهى برتر از حوریان در بهشت حضور دارند و چنانچه مایل باشند، به شوهران خویش مى‌پیوندند.


۱. براى آگاهى بیشتر ر. ک: حسن، مصطفوى، التحقیق فى کلمات القرآن، ج ۲، ص ۳۳۵
۲. المیزان، علامه طباطبایی، ج ۱۸، ص ۲۴۰ و ج ۱۹، ص ۲۲۳ و ۲۴۷
۳. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۱، ص ۱۴۸



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی    


رده‌های این صفحه : بهشت | کلام | نعمت های بهشتی




جعبه ابزار