• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

فلسفه آفرینش بیابان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:فلسفه آفرینش، هدف از خلقت، حکمت خداوند.
پرسش:چرا خداوند خشکی و بیابان را آفرید؟
پاسخ :برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه کرد:



خداوند هر چیزی را که آفرید، اعم از آسمان و زمین، کوه ها و دریاها، جنگل ها و بیابان ها و... همه را براساس فواید و مصالحی آفرید. آفرینش آنها به حق بوده و هیچ گونه باطلی در آن راه نیافته، ولی بشر از درک این مصالح عاجز است، اگر جنگل ها و دریاها برای انسان دارای فایده قابل لمس و مشاهده است، بیابان و کویر نیز می تواند چنین باشد.


وانگهی کره زمین در طول حیات خود، به یک شکل نبوده، بلکه دوره های مختلف اقلیمی را پشت سر گذاشته، بیشتر کره زمین روزی در زیر اقیانوس ها و دریاها بوده و به مرور زمان به خشکی تبدیل شده است.


چه جنگل ها و طبیعت سر سبز که به دست همین بشر به نابودی کشیده شده و امروز به سرزمینی خشک و بیابانی تبدیل شده است. نیز بیابان های خشکی که به همت افراد پر تلاش به مزارع سرسبز و باغ های پر محصول تبدیل شده است.


امروزه به برکت پیشرفت علم و تکنولوژى، مى‌ توان از بیابان ها و کویرها بهره ‌بردارى کرد، اگر با یک برنامه ‌ریزى صحیح از آنها استفاده شود، تأثیر به سزایى در اقتصاد منطقه و کل کشور هم از لحاظ اشتغال زایى و هم بالا رفتن سطح زندگى مردم خواهد داشت و شهرهاى صنعتى، زنجیروار به دور کویرها ایجاد خواهند شد و تمدن صنعتى پیشرفته به جاى تمدن کشاورزى در گذشته به وجود خواهد آمد. گذشته از این، کویرها و بیابان‌ها در همه جای دنیا، به ویژه در ایران -به عنوان عوارض طبیعى نامساعد- از جاذبه‌ هاى مهم توریستى به حساب می آیند.


همان گونه که در خلقت انسان ها تفاوت و گوناگونی وجود دارد، و خداوند از تفاوت در خلقت انسان هدفی را دنبال می کرد، در خلقت زمین نیز این گونه است.


۱. "ما آسمان و زمین، و آنچه را در میان آنهاست از روی بازی نیافریدیم"!، سوره انبیاء/۲۱، آیه۱۶.    
۲. ر.ک:کردوانی، پرویز، جاذبه های گردشگری بیابان ها و کویرهای ایران، سایت راسخون.    
۳. "و از آیات او آفرینش آسمانها و زمین، و تفاوت زبانها و رنگهای شماست در این نشانه‌ هایی است برای عالمان"!، سوره روم/۳۰، آیه۲۲.    
۴. "مسلماً در آفرینش آسمانها و زمین، و آمد و رفت شب و روز، نشانه ‌های (روشنی) برای خردمندان است"،سوره آل عمران/۳، آیه۱۹۰.    



پایگاه اسلام کوئست    






جعبه ابزار