• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

علت صلوات فرستادن

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: صلوات، درود، محمد
پرسش: چرا باید بر محمد و آل محمد صلوات بفرستیم مگر مقام آنها در بهشت والا نیست پس چه نیازی به درود فرستادن ماست؟
پاسخ: انسان لحظه به لحظه به سمت بی نهایت می تواند پیش رود و رسول خدا با وجودی که کامل ترین بشر هستند ولی باز هم روز به روز به درجات و مقاماتشان افزوده می شود. قرآن می فرماید:«يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ؛ ای انسان تو به سوی پروردگارت در سیر و حرکتی و به مقام قرب او نائل خواهی آمد» و صلوات های مؤمنین در رفیع تر گردیدن مقام محمد و آل محمد اثر دارد.



صلوات بر پیامبر(ص) در آیه ۵۶ سوره احزاب مطرح شده است:((ان الله و ملائکته یصلون علی النبی، یا ایها الذین امنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما")).
مفهوم آیه فوق آن است که مقام پیامبر(ص) آن قدر والاست که آفریدگار عالم هستی و تمام فرشتگانی که تدبیر این جهان به فرمان حق بر عهده آنان گذارده شده است، بر او درود می فرستند. حال که چنین است، شما نیز با این پیام جهان هستی هماهنگ شوید.
صلوات وقتی به خداوند نسبت داده شود، به معنی فرستادن رحمت و هرگاه به فرشتگان و مؤمنان منسوب گردد، به معنی طلب رحمت می باشد.

۱.۱ - کیفیت صلوات در روایات

درباره کیفیت صلوات بر پیامبر(ص) در روایات بی شماری که از منابع اهل سنت و اهل بیت (ع) رسیده، صریحا" آمده است که آل محمد(ص) را به هنگام صلوات بر محمد بیفزایید. از جمله: از کعب بن عجره نقل شده است که مردی خدمت پیامبر(ص) عرض کرد:((اما السلام علیک فقد علمنا فکیف الصلاه علیک قال (ص ) قل اللهم صل علی محمد(ص ) و علی آل محمد(ص ) کما صلیت علی ابراهیم انک حمید مجید. اللهم بارک علی محمد و علی آل محمد(ص) کما بارکت علی ابراهیم انک حمید مجید)). امام زمان (عج) هم از آل محمد(ص) است.

۱.۲ - اهمیت صلوات

اهمیت صلوات بر پیامبر(ص) و آل او، تا بدان جاست که اگر کسی در تشهد نماز چنین نکند، نمازش باطل خواهد بود.

۱.۳ - صلوات نزدیکتر کردن محمد و آل محمد به مقام قرب پروردگار

انسان لحظه به لحظه به سمت بی نهایت می تواند پیش رود و رسول خدا با وجودی که کامل ترین بشر هستند ولی باز هم روز به روز به درجات و مقاماتشان افزوده می شود. قرآن می فرماید:«يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ؛ ای انسان تو به سوی پروردگارت در سیر و حرکتی و به مقام قرب او نائل خواهی آمد» و صلوات های مؤمنین در رفیع تر گردیدن مقام محمد و آل محمد اثر دارد.


۱. نجم الثاقب، حسین طبری نوری
۲. فلاح السائل، علی بن طاووس، فصل هشتم


۱. سوره انشقاق، آیه۶    
۲. سوره انشقاق، آیه۶    



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی    


رده‌های این صفحه : اخلاق اسلامی | دعا | صلوات




جعبه ابزار