• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شباهت امام زمان با حضرت یوسف

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: امام زمان، حضرت یوسف.

پرسش: ‌آیا در روایتی به شباهت امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) با حضرت یوسف (علیه‌السّلام) اشاره شده است که مردم با آنکه حضرت را می‌بینند؛ اما ایشان را نمی‌شناسند؟!

پاسخ اجمالی: برخی روایات حاکی از آن است که امام مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) در میان مردم هستند و مردم ایشان را می‌بینند؛ اما امام را نمی‌شناسند. طبق روایاتی که از امام صادق (علیه‌السّلام) و امام باقر (علیه‌السّلام) نقل شده، شباهت امام زمان به حضرت یوسف (علیه‌السّلام) را اینطور بیان فرموده‌اند که امام برای اطرافیان‌ خودش ناشناس است، همان‌گونه که یوسف (علیه‌السّلام) تا مدتی خودش را به خانواده‌اش معرفی ننمود و آنان هم او را نشناختند. برادران یوسف (علیه‌السّلام) از فرزندان پیامبران بودند و با او (در مصر) تجارت و معامله کردند؛ اما او را نشناختند تا خودش را معرفی کرد. پس چرا برخی از مردم، تکرار چنین ماجرایی را در مورد امام زمان ناممکن می‌پندارند؟!



برخی روایات حاکی از آن است که امام مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) در میان مردم هستند و مردم ایشان را می‌بینند؛ اما امام را نمی‌شناسند.


سدیر صیرفی می‌گوید: امام صادق‌ (علیه‌السّلام) فرمود: حضرت مهدی (علیه‌السّلام) شباهت‌هایی با حضرت یوسف (علیه‌السّلام) دارد. عرض کردم: گویا مرادتان زندگی و غیبت ایشان است؟ امام (علیه‌السّلام) فرمود: برخی از این مردم پست که خود را مسلمان می‌پندارند، چگونه چنین چیزی را ناممکن می‌دانند؟! برادران یوسف (علیه‌السّلام) از فرزندان پیامبران بودند و با او (در مصر) تجارت و معامله کردند و گفت‌وگو کردند و با آنکه او برادرشان بود، اما او را نشناختند تا خودش را معرفی کرد و گفت من یوسف هستم! پس چرا لعنت‌شدگان از این امت، تکرار چنین ماجرایی در مورد حجت خودش را ناممکن می‌پندارند؟!
یوسف فرمانروای مصر بود و فاصله‌ی میان او و پدرش یعقوب (علیه‌السّلام) تنها ۱۸ روز راه بود. اگر می‌خواست پدرش را آگاه کند، می‌توانست. یعقوب و فرزندانش پس از دریافت مژده‌ی زنده‌بودن یوسف، فاصله‌ی میان بیابانی که در آن زندگی می‌کردند تا مصر را در مدت نه روز پیمودند! پس چرا برخی این موضوع را غیر ممکن می‌دانند که خدا با حجت خودش نیز همان روش یوسف (علیه‌السّلام) را پیاده‌سازی نماید، به طوری که در بازارها حرکت کند و پا روی فرش آنها گذارد و با این وجود، او را نشناسند تا زمانی که خداوند به ایشان اجازه دهد تا خود را معرفی نمایند.


امام باقر (علیه‌السّلام) فرمود: در مورد صاحب الامر چهار نشانه از نشانه‌های پیامبران الهی، حضرت موسی (علیه‌السّلام)، حضرت عیسی (علیه‌السّلام)، حضرت یوسف (علیه‌السّلام) و حضرت محمد (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) است... شباهت ایشان به یوسف (علیه‌السّلام) آن است که برای اطرافیان‌ خودش ناشناس است، همان‌گونه که یوسف (علیه‌السّلام) تا مدتی خودش را به خانواده‌اش معرفی ننمود و آنان هم او را نشناختند.


۱. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج‌۱، ص۳۳۶-۳۳۷، محقق:علی‌اکبر غفاری، مصحح:محمد آخوندی، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۲. ابوصلاح حلبی، تقی بن نجم، تقریب المعارف، ص۴۳۱، محقق:شیخ فارس تبریزیان (الحسون)، قم، الهادی، چاپ اول، ۱۴۰۴ق.    



سایت اسلام کوئست، برگرفته از مقاله "آیا در روایتی به شباهت امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) با حضرت یوسف (علیه‌السّلام) اشاره شده است که مردم با آنکه حضرتشان را می‌بینند؛ اما ایشان را نمی‌شناسند؟!"، تاریخ بازیابی:۱۳۹۹/۰۹/۲۴.    






جعبه ابزار