• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

زیارت سیدالشهدا با پای پیاده در عصر تکنولوژی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: تکنولوژی، زیارت امام حسین.

پرسش: آیا در عصر حاضر، با پیشرفت تکنولوژی، پای پیاده به زیارت امام حسین (علیه‌السّلام) رفتن درست است؟



پیاده رفتن به زیارت، نوعی بزرگ شمردن و اهمیت دادن به آن حضرت است و بزرگداشت امام حسین (علیه‌السّلام) ترویج اسلام و ظلم‌ستیزی است.
در همان زمان صدور این‌گونه روایات، مردم با چهارپایان به زیارت می‌رفتند و در عین حال سفارش به پیاده رفتن شده است. بنابراین در این زمان نیز که شاهد پیشرفت تکنولوژی هستیم، چنین روایاتی کاربرد دارند.
امروزه افرادی با پای پیاده یا با دوچرخه به دور دنیا می‌روند تا پیام خود را مطرح کنند حال آنکه اگر با هواپیما چنین سفرهایی را انجام دهند، کسی به پیام آنها توجه نخواهد کرد.

۱.۱ - حدیث از امام صادق

چند حدیث از امام صادق (علیه‌السّلام):
یک) مَن اتی قَبرَ الحُسَینِ (علیه‌السّلام) ماشِیا کَتَبَ اللّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطوَهٍ الفَ حَسَنَهٍ، و مَحا عَنهُ الفَ سَیِّئَهٍ، و رَفَعَ لَهُ الفَ دَرَجَهٍ؛ هر کس پیاده به نزد قبر حسین (علیه‌السّلام) برود، خداوند، برای هر قدمش هزار حَسَنه می‌نویسد و هزار زشتکاری را از او می‌زُداید و او را هزار درجه، بالا می‌بَرد.»
دو) «مَن اتی قَبرَ الحُسَینِ (علیه‌السّلام) ماشِیاً کَتَبَ اللّهُ لَهُ بِکُلِّ قَدَمٍ یَرفَعُها و یَضَعُها عِتقَ رَقَبَهٍ مِن وُلدِ اسماعیلَ؛
هر کس پیاده نزد قبر حسین (علیه‌السّلام) برود، خداوند، در برابر هر گامی که بر می‌دارد و می‌گذارد، برایش [پاداش] آزاد کردن یک بنده از فرزندان اسماعیل (علیه‌السّلام) را می‌نویسد.»
سه) «مَن خَرَجَ مِن مَنزِلِهِ یُریدُ زِیارَهَ الحُسَینِ بنِ عَلِیِّ بنِ ابی‌طالِبٍ (علیهما السلام)، ان کانَ ماشِیاً کَتَبَ اللّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطوَهٍ حَسَنَهً، و حَطَّ بِها عَنهُ سَیِّئَهً، حَتّی اذا صارَ بِالحائِرِ کَتَبَهُ اللّهُ مِنَ المُفلِحینَ، و اذا قَضی مَناسِکَهُ کَتَبَهُ اللّهُ مِنَ الفائِزینَ، حَتّی اذا ارادَ الانصِرافَ اتاهُ مَلَکٌ، فَقالَ لَهُ: انَا رَسولُ اللّهِ، رَبُّکُ یُقرِئُکَ السَّلامَ، و یَقولُ لَکَ: استَانِفِ العَمَلَ، فَقَد غُفِرَ لَکَ ما مَضی؛
هر کس از خانه‌اش به قصد زیارت حسین بن علی بن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) بیرون آید، اگر پیاده باشد، خداوند، برای هر گامش حَسَنه‌ای را می‌نویسد و زشتکاری‌ای را از او می‌زُداید، و چون به حرم حسین (علیه‌السّلام) رسید، خداوند، او را جزو رستگاران می‌نویسد، و چون زیارتش را به پایان برَد، خداوند، او را از رهایی یافتگان می‌نویسد، و چون بخواهد باز گردد، فرشته‌ای نزد او می‌آید و به او می‌گوید: " من، پیام‌آور خدایم. خداوند، به تو سلام می‌رساند و می‌فرماید: عمل، از سر گیر که گذشته‌ات آمرزیده شد.»
چهار) «یا عَلِیُّ، زُرِ الحُسَینَ (علیه‌السّلام) و لا تَدَعهُ.
قالَ: قُلتُ: ما لِمَن اتاهُ مِنَ الثَّوابِ؟
قالَ: مَن اتاهُ ماشِیا کَتَبَ اللّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطوَهٍ حَسَنَهً، ومَحا عَنهُ سَیِّئَهً، ورَفَعَ لَهُ دَرَجَهً، فَاِذا اتاهُ وَکَّلَ اللّهُ بِهِ مَلَکَینِ یَکتُبانِ ما خَرَجَ مِن فیهِ مِن خَیرٍ، ولا یَکتُبانِ ما یَخرُجُ مِن فیهِ مِن شَرٍّ ولا غَیرِ ذلِکَ، فَاِذَا انصَرَفَ وَدَّعوهُ، وقالوا: یا وَلِیَّ اللّهِ! مَغفورا لَکَ، انتَ مِن حِزبِ اللّهِ وحِزبِ رَسولِهِ وحِزبِ اهلِ بَیتِ رَسولِهِ، وَاللّهِ، لا تَرَی النّارَ بِعَینِکَ ابَدا، ولا تَراکَ ولا تَطعَمُکَ ابَدا؛
‌ای علی! حسین (علیه‌السّلام) را زیارت کن و آن را وا مگذار.
گفتم: پاداش کسی که به زیارتش می‌رود، چیست؟
فرمود: هر کس پیاده به آن جا برود، خداوند، در برابر هر گامش، حَسَنه‌ای برایش ثبت می‌کند و گناهی را از او می‌زُداید و درجه‌ای او را بالا می‌بَرد، و چون به قبر می‌رسد، خداوند، دو فرشته بر او می‌گمارد که هر چه خیر از دهانش بیرون آید، می‌نویسند و هر چه شر و غیر آن [مانند لغو و بیهوده گویی] بیرون آید، نادیده می‌گیرند، و چون باز گردد، با او وداع می‌کنند و به او می‌گویند: ”‌ای دوست خدا! آمرزیده‌ای. تو، جزو حزب خدا، حزب پیامبر خدا و حزب خاندان پیامبرش هستی. به خدا سوگند، هرگز، آتش را با چشمانت نخواهی دید و آن نیز تو را نخواهد دید و به [سوزاندن] تو، طمع نخواهد داشت»


۱. ابن‌قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۱۴۴.    
۲. ابن‌قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۱۴۵.    
۳. ابن‌قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۱۴۵.    
۴. طوسی، محمد بن حسن، تهذیب الأحکام، ج۶ ص۴۳، ح۸۹.    
۵. صدوق، محمد بن علی‌، ثواب الاعمال، ص۹۱.    
۶. مفید، محمد بن محمد، المزار، ص۳۰، ح۱.    
۷. ابن‌قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۲۵۵، ح۳۸۳.    



حدیث‌نت، برگرفته از مقاله «زیارت سیدالشهدا با پای پیاده» تاریخ بازیابی۱۳۹۷/۸/۲۴.    






جعبه ابزار