حکمت تأخیر ظهور
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه: حکمت،
قیام امام مهدی (علیهالسلام)،
انسان کامل.
پرسش: چه حکمتی در به تاخیر افتادن ظهور امام مهدی (علیهالسّلام) نهفته است؟
پاسخ:
اصلیترین حکمت تاخیر در
قیام مهدوی، فراهم نشدن زمینه فرهنگی در سطح جهانی برای تحقّق آن است. به سخن دیگر، مهمترین عامل مؤثّر انسانی در رخداد این قیام، آمادگی فکری و وحدت نگرش همه اقوام و ملل انسانی درباره مدیریت جهان به وسیله انسان کامل است و تا زمانی که این محقّق نگردد، قیام به تاخیر خواهد افتاد یا رخ نخواهد داد.
در توضیح این حکمت، باید توجّه داشت که در قیام
امام مهدی (علیهالسّلام)، دو عنصر مهم و مؤثّر وجود دارد:
یک. گستره وسیع انسانی و جغرافیایی قیام امام مهدی (علیهالسّلام) که تمام مرزهای جغرافیایی کره زمین و همگی اقوام و ملل انسانی را شامل میشود.
دو. وجود زمینه فرهنگی و سیاسی.
با در نظر گرفتن اینکه
سیره امامان پیشین برای تحقّق
حکومت اهل بیت (علیهمالسّلام)، بهرهگیری از اعجاز یا کشتار فراوان بدون توجّه به زمینههای فرهنگی و سیاسی جامعه اسلامی نبوده، تحقّق اهداف قیام امام مهدی (علیهالسّلام)، منوط به آگاهی پیشین مردمان از راهبردهای فرهنگی و سیاسی آن است و این، جز با آمادگی فکری و وجود زمینههای معرفتی در مخاطبان درباره این قیام، ممکن نخواهد بود.
از سوی دیگر، اصل قرآنی «اراده تغییرپذیری از سوی انسان» به عنوان یکی از سنّتهای الهی، «
اِنَّ اللهَ لا یغَیرُ ما بِقَومٍ حَتّیٰ یغَیرُوا ما بِاَنفُسِهِم؛ در حقیقت، خدا حال قومی را تغییر نمیدهد تا اینکه آنان حال خود را تغییر دهند.» در قیام امام مهدی (علیهالسّلام) ـکه از مصادیق تامّ تغییر فردی و اجتماعی استـ نیز جاری است. طبعاً با آماده شدن تودههای مردم جهت پذیرش حکومت مهدوی، تنها سران استکبار و معاندان حقاند که طعم
مجازات و شمشیر امام (علیهالسّلام) را خواهند چشید.
حدیثنت، برگرفته از مقاله «حکمت تأخیر ظهور» تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۱۲/۲۲.