• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ثواب قرائت سوره قدر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: سوره قدر، قرآن، قرائت قرآن.

پرسش: خواندن سوره قدر چه ثواب‌هایی دارد و به چه تعداد مرتبه‌ باید خوانده شود؟

پاسخ: تمام کلمات موجود در قرآن کریم، کلام الهی بوده و ارزش و اعتبار مخصوص به خود را دارد. طبیعتاً خواندن قرآن نیز ثواب خاص خود را دارد و انسان، هر سوره و آیه‌ای را که بخواند مأجور می‌باشد.



تمام کلمات موجود در قرآن کریم، کلام الهی بوده و ارزش و اعتبار مخصوص به خود را دارد. طبیعتاً خواندن قرآن نیز ثواب خاص خود را دارد و انسان، هر سوره و آیه‌ای را که بخواند مأجور می‌باشد. به‌علاوه؛ برخی از سوره‌ها و یا آیات وجود دارند که نتایج خاصی برای آنها ذکر شده است که به جهت برخی ویژگی‌های موجود در آنها می‌باشد؛ البته آنچه ذکر می‌شود تنها وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف مورد نظر بوده و برای نمونه؛ اگر کسی آیت الکرسی را بخواند احتمال دفع بلا از او بسیار بالا می‌رود، اما این‌گونه نیست که بلا به هیچ وجه به او نرسد؛ زیرا در دعا انسان تنها درخواستی از خداوند می‌کند که احتمال برآورده شدن آن بسیار است، اما چنین نیست که قطعاً برآورده شود و آن به جهت وجود عوامل مختلفی در برآورده شدن دعاها وجود دارد


با ذکر این مقدمه، به بیان برخی از روایات ناظر به فضیلت خواندن سوره قدر می‌پردازیم:
امام باقر (علیه السلام) فرمود: هرکس سوره‌ «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» را بخواند و آوازش را (هنگام خواندن آن) بلند کند مانند کسی است که شمشیر در راه خدا کشیده، و هرکس آن‌ را آهسته بخواند مانند کسی است که در راه خدا در خون خود بغلطد، و هرکس ده بار آن‌را بخواند به اندازه هزار گناه از گناهانش آمرزیده شود.»

۲.۱ - روایت مفضل

از مُفَضّل روایت شده است: کسی که سوره "إِنَّا أَنْزَلْنَاه"‌ را هفت مرتبه نزد قبر مؤمنی بخواند خداوند متعال فرشته‌ای را به آنجا فرستاده تا خدا را در همان مکان عبادت کند و برای خواننده و میت ثواب عبادت آن فرشته منظور می‌شود و وقتی خداوند میّت را از قبر بیرون آورد به واسطه آن فرشته موکّل هول و هراس را از او بر طرف می‌کند تا داخل بهشت نماید.

۲.۲ - روایت امام صادق

امام صادق (علیه السلام) در سخنانی فرمود: «هرکه سوره قدر را در نماز واجبی از واجباتش قرائت کند، منادی از طرف خدا او را صدا زند که ای بنده خدا گناه گذشته تو بخشیده شد، عمل را از سر بگیر.»
«هرکس لباس نو برای خود ببرد و سی و شش مرتبه سوره‌ قدر بخواند، و به آیه "تنزّل الملائکة" که می‌رسد کمی آب بردارد و اندکی بر آن بپاشد، سپس دو رکعت نماز بگزارد و دعا کند و در دعای خود بگوید: ستایش از آن خداوندی است که به من لباسی عطا فرمود تا مایه آراستگی من در میان مردم باشد، و من عورت خود را با آن بپوشانم، و برای پروردگارم در آن نماز بگزارم، و خدا را ستایش کنم؛ همواره در وسعت و گشایش، زندگی خواهد کرد تا آن لباس کهنه شود.»
«هر کس هنگام خوابیدن یازده بار سوره‌ "إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ" را قرائت کند، خداوند یازده فرشته را بر او می‌گمارد تا او را از تمام شیطان‌های رانده شده تا به صبح حفظ کنند».

۲.۳ - روایت امام جواد

امام جواد (علیه السلام) فرمود:«کسی که سوره قدر را در هر روز و شب هفتاد و شش بار بخواند؛ خداوند برای او هزار فرشته می‌آفریند که ثواب خواندن این سوره را سی و شش هزار سال بنویسند و خداوند استغفار این ملائکه را مضاعف می‌کند.»

۲.۴ - روایات دیگری

و روایات دیگری که برخی از آنها تفصیل بیشتری نیز داشته و ثواب و آثار بیشتری را ذکر کرده‌اند.
[۱۰] شیخ حرّ عاملی، هدایة الامة إلی أحکام الأئمة (منتخب المسائل)، ج ۳، ص ۷۴، مجمع البحوث الإسلامیة، مشهد، چاپ اول، ۱۴۱۲ق.
[۱۲] بحرانی اصفهانی، عبد الله بن نور الله‌، عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال (مستدرک سیدة النساء إلی الإمام الجواد)، ج ۲۳، ص ۱۹۲، محقق و مصحح: محمد باقر موحد ابطحی اصفهانی، مؤسسة امام مهدی(ع)، قم، چاپ اول، ۱۴۱۳ق‌.



۱. کلینی، محمد بن یعقوب، الاصول من الکافی، ج ۲، ص ۶۲۱، محقق و مصحح:علی اکبرغفاری، محمد آخوندی، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۲. مجلسی، محمد باقر، مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، ج ۱۲، ص ۵۰۹، محقق و مصحح:سید هاشم رسولی، ‌دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق.    
۳. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص ۳۳۶.    
۴. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، جمال الأسبوع بکمال العمل المشروع، ص ۱۸۰، دار الرضی، قم، چاپ اول، بی تا.    
۵. شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج ۶، ص ۱۴۹، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.    
۶. شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ۲۵، دار الشریف الرضی للنشر، قم، چاپ دوم، ۱۴۰۶ق.    
۷. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، فلاح السائل و نجاح المسائل، ص ۲۸۱، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اول، بی‌تا.    
۸. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‌۸۹، ص ۳۲۹، دار إحیاء التراث العربی‌، بیروت، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.    
۹. محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج ۴، ص ۲۹۳، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، ۱۴۰۸ق.    
۱۰. شیخ حرّ عاملی، هدایة الامة إلی أحکام الأئمة (منتخب المسائل)، ج ۳، ص ۷۴، مجمع البحوث الإسلامیة، مشهد، چاپ اول، ۱۴۱۲ق.
۱۱. شعیری، محمد بن محمد، جامع الاخبار، ۱۰۴ – ۱۰۵، مطبعة حیدریة، نجف، چاپ اول، بی‌تا.    
۱۲. بحرانی اصفهانی، عبد الله بن نور الله‌، عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال (مستدرک سیدة النساء إلی الإمام الجواد)، ج ۲۳، ص ۱۹۲، محقق و مصحح: محمد باقر موحد ابطحی اصفهانی، مؤسسة امام مهدی(ع)، قم، چاپ اول، ۱۴۱۳ق‌.



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ثواب قرائت سوره قدر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۴/۲۰.    


رده‌های این صفحه : خواص آیات و سور | قرآن شناسی




جعبه ابزار