• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

انحرافات جنسی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: انحرافات جنسی، غریزه جنسی.

پرسش: انحرافات جنسی کدامند و راه‌های درمان آنها چیست؟ لطفاً آن‌ها را کاملا توضیح دهید؟

پاسخ: توجه به مفاسد و مضرات گناه و انحرافات جنسی، توجه به ارزش والای شخصیت خود، توجه به مقام عظیم خداوند و رعایت کردن دستورهای او، توجه به ارزش مبارزه با گناه و هوای نفس، ارضای غریزه جنسی از راه حلال (ازدواج دائم یا موقت)، دوری کردن از محیط‌های خلوت و پرکردن اوقات فراغت با برنامه‌هایی هم چون مطالعه، ورزش، قرائت و حفظ قرآن، عبادت، روزه گرفتن، ارتباط با افراد متدین و خود ساخته و...



غریزه جنسی یکی از مهم‌ترین غرایز بشر و عامل بقای نسل آدمی است. اسلام ارضای غریزه جنسی را تنها در پرتو ازدواج امری پسندیده به حساب آورده و بر آن تاکید ورزیده است تا انسان‌ها نیازهای جنسی خود را از طریق روابط زناشویی با همسر خویش ارضا کنند.
انحراف جنسی از دیدگاه اسلام، به رفتارهای جنسی خارج از قوانین شرعی و اسلامی گفته می‌شود این چنین رفتار‌هایی خلاف فطرت انسانی است و غالبا توام با نگرانی و اضطراب است که از جمله آن ارتباط جنسی (اعم از نگاه‌های شهوت آلود، رد و بدل کردن کلمات شهوت آلود، لمس و بوسیدن از روی شهوت و آمیزش) است. آثار هر یک از انحرافات جنسی و اخلاقی در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی انسان چنان آسیب‌رسان است که موجب اختلالات روحی و روانی خواهد شد.
انسان تا هنگام مرگ توان اصلاح نفس و رفع و دفع این عوامل و نجات از انحراف را داراست. ولی این کار در جوانی بسیار آسانتر، و با ارزش‌تر از دوران پیری است، زیرا در گذر زمان رذایل و عادات زشت ریشه‌دارتر می‌شوند و قلع و قمع آنها بسی دشوارتر است.
برخی از راه‌های مبارزه با انحرافات جنسی و درمان آن عبارتند از:
توجه به مفاسد و مضرات گناه و انحرافات جنسی، توجه به ارزش والای شخصیت خود، توجه به مقام عظیم خداوند و رعایت کردن دستورهای او، توجه به ارزش مبارزه با گناه و هوای نفس، ارضای غریزه جنسی از راه حلال (ازدواج دائم یا موقت)، دوری کردن از محیط‌های خلوت و پرکردن اوقات فراغت با برنامه‌هایی هم چون مطالعه، ورزش، قرائت و حفظ قرآن، عبادت، روزه گرفتن، ارتباط با افراد متدین و خود ساخته و...


غریزه جنسی یکی از مهم‌ترین غرایز بشر و عامل بقای نسل آدمی است که در دوران بلوغ و نوجوانی با گرایش به جنس مخالف، بروز می‌کند و به معنای میل فطری، روانی و بالاخره فیزیکی است که به جهت خاصی فرد را به حرکت درمی‌آورد و به «رفتار جنسی» می‌انجامد.
اسلام ارضای تمایل جنسی را تنها در پرتو ازدواج (دائم، موقت) امری پسندیده به حساب آورده و بر آن تاکید ورزیده است تا انسان‌ها نیازهای جنسی خود را از طریق روابط زناشویی با همسر خویش ارضا کنند.
از این جهت است که در دین اسلام به هیچ وجه سرکوب غریزه جنسی جایز دانسته نشده است؛ بلکه هرگاه امکان ازدواج فراهم نباشد، به «استعفاف» امر می‌شود.
قرآن کریم می‌فرماید: «و لیس تعفف الّذین لایجدون نکاحاً حتّی یغنیهم الله من فضله؛ و آنان که امکان ازدواج ندارند، باید عفت نفس پیشه کنند تا خدا آن‌ها را به لطف خود بی‌نیاز گرداند.» عفت نفس به معنی کنترل غریزه جنسی، امری بسیار پسندیده است و در مقابل آن انحراف جنسی امری مضر، قبیح و مذموم است.

۲.۱ - انحراف جنسی از دیدگاه اسلام

انحراف جنسی از دیدگاه اسلام، به رفتارهایی گفته می‌شود که خارج از قوانین شرعی و اسلامی باشد. چنین رفتار‌هایی خلاف فطرت انسانی است و غالبا توام با نگرانی و اضطراب است از جمله آن ارتباط جنسی (اعم از نگاه‌های شهوت آلود، رد و بدل کردن کلمات شهوت آلود، لمس و بوسیدن از روی شهوت و آمیزش) با غیر همسر است.
آثار هر یک از انحرافات جنسی و اخلاقی در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی انسان چنان آسیب‌رسان است که موجب اختلالات روحی و روانی خواهد شد. به همین جهت در آیات و روایات معصومین (علیه‌السّلام) از آن، بشدت نهی شده است
[۲] کجباف، محمدباقر، رفتارشناسی جنسی در‌اندیشه دینی، خبرگزاری فارس.

خوشبختانه انسان تا هنگام مرگ توان اصلاح نفس و رفع و دفع این عوامل و نجات از انحراف را داراست. ولی این کار در جوانی بسیار آسان‌تر، و با ارزش‌تر از دوران پیری است. زیرا در گذر زمان رذایل و عادات زشت ریشه‌دارتر می‌شوند و قلع و قمع آنها بسی دشوارتر است؛ زیرا با اضافه شدن عوامل و پشت سر نهادن درکات بیشتر انحراف و سقوط، خلاصی از آنها و بالا آمدن از آنها بسی صعب‌ می‌گردد، به گونه‌ای که ممکن است در گام‌های اولیه، پوینده اصلاح را از حرکت بیاندازد و در ناامیدی و یاس غرق نماید.
از این رو خداوند در قرآن می‌فرماید: "ای کسانی که ایمان آورده‌اید به فکر خودتان باشید، اگر شما به هدایت درآیید، گمراهان توان ضرر رساندن (به سعادت نهایی) شما را ندارند، (زیرا) همه به سوی خدا باز می‌گردید، پس شما را به آنچه انجام داده‌اید، آگاه می‌نماید." پس بر دین راستین خدا ثابت قدم بمانید و توفیق آن را از راه اعتماد به نفس و توکل بر خدا و استعانت از او، و توسل به ائمه اطهار (علیه‌السّلام) کسب کنید! پس تسویف و تساهل و تسامح را کنار و وارد میدان مبارزه با نفس شوید. تا نصرت و هدایت الله را تجربه نمایید. زیرا خود وعده نموده که: "و ما کسانی را که در راهمان تلاش کنند، به راه‌های (مستقیم) خود هدایت می‌کنیم، زیرا خداوند در معیت نیکوکاران است".
بدون شک گناه و انحراف، مانند لجن‌زار متعفنی است که انسان را به ورطه سقوط و هلاکت می‌کشاند و تصمیم جدی انسان به بازگشت از هر جای این مسیر باتلاقی، خود یک پیروزی است. کسی که الان و در این مرحله به این پیروزی رسیده است، باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه و انحراف، قوی‌تر نماید تا در مراحل بعدی هم پیروز شود.
اما در مورد راه‌های قوی کردن انگیزه برای مبارزه با گناه و انحراف و نیز درمان آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. توجه به مفاسد و مضرات گناه و انحرافات جنسی
۲. توجه به ارزش والای شخصیت خود
۳. توجه به مقام عظیم خداوند و رعایت کردن دستورهای او
۴. توجه به ارزش مبارزه با گناه و هوای نفس، به عنوان یک هنر و لذت بخش بودن پیروزی بر نفس
۵. دوری کردن از محیط‌های خلوت و تنهایی
۶. پرکردن اوقات فراغت با برنامه‌هایی هم چون مطالعه، ورزش، قرائت و حفظ قرآن، عبادت
۷. روزه گرفتن
۸. ارتباط با افراد متدین و خود ساخته.
۹. ارضای غریزه جنسی از راه حلال (ازدواج دائم یا موقت) و...شرایط و زمینه‌های گناه را از بین برد.
باید توجه داشته باشیم که خداوند متعال هیچگاه بندگان طالب هدایت خود را تنها نمی‌گذارد و همواره پشتیبان و مددکار آنان است و توکل به او بالاترین سرمایه انسان است.


۱. نور/سوره۲۴، آیه۳۳.    
۲. کجباف، محمدباقر، رفتارشناسی جنسی در‌اندیشه دینی، خبرگزاری فارس.
۳. مائده/سوره۵، آیه۱.    
۴. عنکبوت/سوره۲۹، آیه۶۹.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «انحرافات جنسی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۹/۱۶.    



جعبه ابزار