• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اباصالح المهدی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: لقب، اباصالح المهدی.

پرسش: چرا به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) «اباصالح» می‌گویند؟

پاسخ: یکی از القاب بسیار برازنده امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، «اباصالح» است. براساس برخی روایات، معلوم می‌شود اگر انسان در راهی حرکت و به هر دلیلی راه را گم کند و نداند که از کدام‌سو باید برود، می‌تواند «صالح» یا «اباصالح» را صدا بزند و از ایشان درخواست راه‌نمایی کند.



بی‌تردید شما نیز فراوان شنیده‌اید که محبان و منتظران امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ایشان را با القابی در خور شأن و مقام این منجی جهان بشریت مورد درخواست و یاری قرار می‌دهند؛ اما جالب است بدانید یکی از القاب بسیار برازنده ایشان «اباصالح» است».

۱.۱ - دیدگاه مکارم

آیت الله مکارم شیرازی در این باره می‌گوید: این‌که به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) اباصالح می‌گویند به سبب این نیست که فرزندی به نام صالح دارد؛ زیرا «اب» در لغت عرب، تنها به معنای پدر نیست؛ بلکه به معنای صاحب نیز هست. «اباصالح» یعنی کسی که صُلَحایی در اختیار دارد. لقب اباصالح از آیه قرآن گرفته شده است: «وَ لَقَد کتبنا فِی الزَّبُور مِن بَعد الذَّکر انّ الارض یرثها عبادی الصالِحُون».

۱.۲ - بیان یک روایت

در روایتی دیگر آمده است که «یا اباصالح ارشدونا»، لفظ «ارشدونا» جمع است که معلوم می‌شود گروهی به این کار (هدایت مردم) مشغول هستند.

۱.۳ - روایتی از امام صادق

البته امام صادق (علیه‌السلام) در روایتی می‌فرماید: «هرگاه راه را گم کردی، صدا بزن «یا صالح» یا بگو «یا اباصالح ما را به راه راست هدایت کنید» تا خدا شما را مورد رحمت قرار دهد».

۱.۳.۱ - یاری خواستن از اباصالح

بنا بر روایت ذکرشده که در کتاب‌های معتبر روایی آمده، معلوم می‌شود اگر انسان در راهی حرکت و به هر دلیلی راه را گم کند و نداند که از کدام‌سو باید برود، می‌تواند «صالح» یا «اباصالح» را صدا بزند و از ایشان درخواست راه‌نمایی کند.


۱. انبیاء/سوره۲۱، آیه۱۵.    
۲. محدث نوری، میرزا حسین، نجم الثاقب، ص۴۲۵.    




سایت حوزه نت، برگرفته از مقاله «اباصالح المهدی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۵/۲۷.    



جعبه ابزار