• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مصائب حضرت زهرا

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها، مصائب، مظلومیت.
پرسش: پس از رحلت رسول اکرم ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ چه اتفاقی برای دخترش حضرت فاطمه زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ افتاد؟
پاسخ: در ارتباط با مصائب و مشکلاتی که برای فاطمه دختر پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ بعد از وفات ایشان به‌وجود آمد، سخن و روایت فراوان است که در ذیل به آن اشاره می‌کنیم.



در ارتباط با مصائب و مشکلاتی که برای فاطمه دختر پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ بعد از وفات ایشان به‌وجود آمد، سخن و روایت فراوان است که ممکن است تمام جزئیات مندرج در آنها مورد پذیرش برادران اهل سنت نباشد، اما کلیت آن نمی‌تواند مورد انکار باشد.




۲.۱ - ۱. روایتی از صحیح بخاری

در این زمینه، توجه شما را به روایتی از صحیح بخاری که معتبرترین کتاب اهل سنت است، جلب می‌کنیم:
"ان فاطمه ابنة رسول الله سألت ابابکر الصدیق بعد وفاة رسول الله ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ أن یقسم لها میراثها ما ترک رسول الله ص مما أفاء الله علیه فقال لها أبوبکر أن رسول الله ص قال لا نورث ما ترکنا صدقة فغضبت فاطمة بنت رسول الله فهجرت أبابکر فلم تزل مهاجرته حتی توفیت"؛
[۱] صحیح بخاری، ج ۴، ص ۴۲، دارالفکر، بیروت، ۱۴۰۱ ه ق.
فاطمه دختر پیامبر، بعد از وفات پدرش از خلیفه اول درخواست نمود تا میراثش را به او باز گرداند. ابوبکر گفت که پیامبر فرموده: ما ارث برجای نمی‌گذاریم و ماترک ما صدقه است! فاطمه با شنیدن این سخن، غضبناک شده و با ابوبکر قهر کرد و این قهر او تا زمان رحلتش ادامه داشت.

۲.۲ - ۲. مضمون روایتی از پیامبر

می‌دانیم که در همان صحیح بخاری روایتی از پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ وجود دارد مبنی بر اینکه هر که فاطمه را به غضب آورد، گویا مرا به غضب آورده است.
[۲] صحیح بخاری، ج ۴، ص ۲۱۰، دارالفکر، بیروت، ۱۴۰۱ ه ق.

همین دو روایتی که مورد پذیرش تمام فرقه‌های اسلامی است، برای اثبات عقیده شیعه در مظلومیت فاطمه ـ سلام‌الله‌علیها ـ کفایت می‌کند.


برای بررسی بیشتر در ارتباط با منابعی از شیعه و اهل سنت که به تاریخ حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ می‌پردازد، علاوه بر مطالعه پرسش ۵۲۵۶ (سایت:۵۵۱۲)، می‌توانید به دیگر پایگاه‌های اطلاع‌رسانی تخصصی در این زمینه مراجعه فرمایید. (فهرست مقالات).    


۱. صحیح بخاری، ج ۴، ص ۴۲، دارالفکر، بیروت، ۱۴۰۱ ه ق.
۲. صحیح بخاری، ج ۴، ص ۲۱۰، دارالفکر، بیروت، ۱۴۰۱ ه ق.



پایگاه اسلام کوئست.    






جعبه ابزار