• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شبهه شرک دانستن توسل به اهل‌بیت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: بیماری، کرونا، توسل، امامان، شرک.

پرسش: کرونا شاید اشعار به این دارد که باید دست از توسل و...برداریم و شاهد‌ اندیشه ناب توحیدی باشیم! باید به خدا پناه برده و از او استمداد کنیم. توسل به امامان و امام‌ز‌ادگان شیعه نه تنها شرک است؛ بلکه هیچ سودی هم ندارد و هیج بیماری را شفا نمی‌دهد!

پاسخ اجمالی: اولاً؛ اگر توسل به امامان اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) مفید نیست، استمداد از خداوند نیز بی‌فایده است؛ چرا که به دلالت آیات و نیز روایات از جمله حدیث ثقلین راه خدا و اولیائش از هم جدا نیست. ثانیاً؛ کسی ادعاء نکرده که با زیارت و توسل به ائمه (علیهم‌السّلام) هر مریضی حتماً شفا می‌گیرد یا اصلاً مریض نمی‌شود؟! همان‌گونه که همه درخواست‌های ما از خدا نیز به اجابت نمی‌رسد!



اگر توسل به امامان اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) مفید نیست، استمداد از خداوند نیز بی‌فایده است؛ چرا که به دلالت آیات و نیز روایات از جمله حدیث ثقلین راه خدا و اولیائش از هم جدا نیست. بسیاری از شیعیان و حتی اهل‌تسنن در پاره‌ای از مشکلات خود به امامان و اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) توسل جسته و به خواسته خود نائل شده‌اند. اگر کسی خواهان این است که قدرت شفادهندگی اهل‌بیت را که خداوند به آنان عطا کرده، ببیند کافی است به یکی از حرم‌های مطهر مشرف شده و پرونده‌های معتبری که در این باره در بخش اداری حرم‌ها نگه‌داری می‌شود بررسی کند.


کسی ادعاء نکرده که با زیارت و توسل به ائمه (علیهم‌السّلام) هر مریضی حتماً شفا می‌گیرد یا اصلاً مریض نمی‌شود؟! همان‌گونه که همه درخواست‌های ما از خدا نیز به اجابت نمی‌رسد! بر این اساس؛ اولاً زیارت قبور اؤلیای الهی برای گرفتن فیض‌های معنوی، تازه کردن روح ایمان و احترام نهادن به پیامبر و پیشوایان دین است که احترام به آنان احترام به خدا است. ثانیاً دعا «وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی اَسْتَجِبْ لَکُمْ...» و توسل «وَلَوْ اَنَّهُمْ اِذْ ظَلَمُوا اَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا» راه‌هایی است که خود خداوند در قرآن به ما تعلیم داده و انجام آن را دوست دارد؛ هرچند اجابت خواست‌های ما تنها به خواست و اراده خود خدا است و ممکن است اجابت آن را صلاح نداند.


۱. ترمذی، محمد بن عیسی، سنن الترمذیّ، ج۵، ص۶۶۲، ح۳۷۸۶.    
۲. قندوزی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع الموده لذوی القربی، ج۱، ص۱۰۹، ح۳۱.    
۳. قمی، علی بن ابراهیم، تفسیر قمی، ج۱، ص۳.    
۴. مؤمن/سوره۴۰، آیه۶۰.    
۵. نساء/سوره۴، آیه۶۴.    



سایت‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «شبهه شرک دانستن توسل به اهل‌بیت» تاریخ بازیابی۱۳۹۹/۲/۱۶.    


رده‌های این صفحه : توسل | شبهات دینی | شبهات کرونایی | شرک




جعبه ابزار