• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راه صحیح ارضاء غریزه جنسی از نظر امام خمینی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:غریزه جنسی، کنترل شهوت، امام خمینی، ازدواج، سن بلوغ.
پرسش :راه های صحیح ارضاء غریزه جنسی از نظر اسلام و امام خمینی (رحمة الله علیه) کدامند؟



آیت الله خمینی علی رغم آنکه پیروان زیادی داشت و کتب متعددی را در خصوص اسلام به نگارش در آورده است، اما تناقضات متعددی در بین عبارات ایشان وجود دارد که این جانب از خواندن این مطالب به شگفت آمدم و تعجب می کنم که چگونه است که هنوز مردم ادعا می کنند اسلام یک دین بزرگی است!. لطفا خود ملاحظه بفرمایید:از طرفی بیان نموده است که:
۱. یک فرد می تواند شهوات جنسی خود را حتی با یک طفل فروبشناند. هر چند که نمی بایست عمل دخول صورت گیرد ولی سایر موارد حلال است (که این امر از طرف شریعت اجازه داده شده است). اگر یک فردی عمل دخول را انجام دهد و به آن بچه آسیبی وارد کند مسئول و مدیون اعاشه زندگی آن بچه خواهد بود.
۲. اگر چه این دختر بچه جزء چهار زن دائم این فرد نخواهد بود اما این فرد نمی تواند با خواهر این دختر ازدواج کند.
۳. در جای دیگری آمده است که:برای یک دختر بهتر آن است که زمانی ازدواج کند که دوران قاعدگی وی ترجیحا در خانه شوهرش شروع شده باشد بجای آن که در خانه پدری خویش شروع شده باشد.
۴. نیز در جای دیگری چنین آمده است که:هر پدری که دختر خود را در حالی که بسیار جوان است (قبل از شروع دوره قاعدگی ) شوهر دهد یک جایگاه ابدی در بهشت خواهد داشت. خمینی، تحریرالوسیله، جلد چهارم، دارالعلم، قم، ایران، سال۱۳۶۹.
۵. همچنین ذکر شده است که:حرام نیست که یک فرد بالغ یک دختری را که هنوز در سنی است که تازه او را از شیر گرفته اند از او لذت ببرد و آلت خود را بین پاهای وی قرار داده و یا آن که او را ببوسد. آیت الله الخمینی، تحریرالوسیله، ص ۲۴۱، موضوع شماره ۱۲.
۶. اما در جای دیگری چنین بیان شده است که:پسران و دختران جوانی که سراسر در طراوت و شادابی تمایلات جنسی هستند اما هنوز به سن قانونی اکثریت نرسیده اند از ازدواج کردن منع می شوند. (در حالی که این مطلب در مقابل قوانین و خواست خداوند است)
۷. از طرفی ازدواج دختران و پسرانی که هنوز بالغ نشده اند را بخاطر آن که آن ها نابالغ و صغیرند غیر مشروع اعلام نموده اند، در حالی که در مقابل به آنها اجازه داده می شود که به رادیو و موسیقی هایی که شهوت برانگیز هستند گوش بدهند. "کتاب سبز کوچک" از گفتار و عبارات آیت الله خمینی (کتب کوچک).
۸. در جای دیگری چنین آمده است که:یک فرد می تواند با حیوانات از قبیل:گوسفند، گاو، میش، شتر و... عمل نزدیکی انجام دهد. هر چند که وی می بایست پس از آن که این عمل را انجام داد و به اوج لذت جنسی (ارگاسم) رسید آن حیوان را بکشد. اما در مقابل این مطلب چنین بیان شده است که:در صورت وطی، نباید گوشت آن حیوان را در همان روستا (محل) بفروشد. اگر چه فروختن گوشت آن به روستای (محل) دیگر مناسب است. خمینی، تحریرالوسیله، جلد چهارم، دارالعم، قم، ایران، ۱۳۶۹.
با این حال خود قضاوت کنید و پاسخی شایسته به این تناقضات ارائه فرمایید؟


بعضی از مطالبی که در سؤال شما به اسلام و فقیه بزرگوار و فرزانه زمان حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) نسبت داده شده واقعیت ندارد! شایسته است به عنوان یک انسان جویای حقیقت برای آشنایی با احکام اسلام و نظریات رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) به کتب و سایت های معتبر مراجعه کنید. همچنین بعضی از مطالب شما به درستی نقل کرده اید نیاز به اندکی تو ضیح دارد تاحقیقت مطلب روشن شود.

۲.۱ - ارضاء غریزه جنسی در اسلام

اسلام کامل ترین ادیان الهی و آخرین آنهاست. یکی از ویژگی های این دین آن است که به همه نیاز های بشر توجه داشته است و برای اداره زندگی سعادتمندانه او در همه ابعاد برنامه دارد. یکی از نیازها و ابعاد انکار ناپذیر انسان بعد غریزه جنسی است که اگر درست شناخته و مدیریت نشود مشکلات زیادی برای فرد و جامعه ایجاد خواهد کرد. همانطوری که در طول تاریخ افرادی که با تعالیم انبیاء الهی بیگانه بوده اند برای ارضاء غریزه جنسی خود دچار انحرافاتی شده و از روش های نا صوابی همچون ازدواج با محارم ، ازدواج با همجنس ، نزدیکی با حیوانات ، استمناء و... استفاده کرده اند. اسلام برای پاسخ به این نیاز مهم، تنها ازدواج با جنس مخالف را با شرایط خاص تجویز کرده است. اسلام ازدواج را امری نیکو و پسندیده معرفی کرده که حفظ دین هر انسانی در گرو آن است.
[۱] مجلسی،محمد تقی،بحار الانوار،ج ۱۰۰،ص ۲۱۹،حدیث۱۴     - ما، -الأمالی للشیخ الطوسی‌- بِإِسْنَادٍ الْمُجَاشِعِیِّ عَنِ الصَّادِقِ ع عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ تَزَوَّجَ فَقَدْ أَحْرَزَ نِصْفَ دِینِهِ فَلْیَتَّقِ اللَّهَ فِی النِّصْفِ الْبَاقِی
زیرا جوانی که به سن ازدواج رسیده باشد با ازدواج و پاسخ صحیح به نیاز های جنسی خود،بسیاری از زمینه های انحراف اخلاقی را مسدود می سازد و نیروی جوانی خود را در مسیر رشد و تعالی علمی و اخلاقی و... به کار می گیرد.
ازدواج از نظر اسلام تا آنجا اهمیت دارد که فراهم کردن وسائل و مقدمات ازدواج افراد بویژه جوانانی که در این راه نیاز به یاری و مساعدت دارند را وظیفه همگان دانسته که از اجر و ثوابی بزرگ در نزد خدا برخوردار است و این کار برای پدر و جد پسران و دختران جوان یک تکلیف شرعی شمرده شده است.
بنا براین اگر در احادیث وارد شده است که برای یک دختر بهتر آن است که زمانی ازدواج کند که دوران قاعدگی (سن بلوغ) وی در خانه شوهرش شروع شده باشد. و یا از سعادت مرد این است که موفق شود دختر خود را قبل از رسیدن به دوران قاعدگی به خانه شوهر بفرستد.
[۲] الاصول من الکافی، ج ۵،ص ۳۳۶، بَابُ مَا یُسْتَحَبُّ مِنْ تَزْوِیجِ النِّسَاءِ عِنْدَ بُلُوغِهِنَّ وَ تَحْصِینِهِنَّ بِالْأَزْوَاجِ،حدیث ۱     - مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ مِنْ سَعَادَةِ الْمَرْءِ أَنْ لَا تَطْمَثَ ابْنَتُهُ فِی بَیْتِهِ
بیانگر ترغیب و تشویق به سبقت گرفتن در ازدواج و اهمیت آن در جلو گیری از انحرافات اخلاقی جوانان است. بر این اساس اسلام به جوانان و به والدین آنها دستور داده که در اولین فرصت ممکن به این کار اقدام کرده و از فقر مالی در این مسیر نهراسند.
[۳] سوره نور/۲۴،آیه۳۲    :"وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ.


۲.۲ - شرایط ازدواج

اسلام در عین حال که ازدواج را تنها راه حل کنترل و هدایت غریزه قدرتمند جنسی می داند اما برای آن شرایط و قیودی معین کرده است و هر ازدواجی را جایز ندانسته است در اینجا به بعضی از شرایط ازدواج اشاره می کنیم:

۲.۲.۱ - حرام بودن انجام عمل جنسی باحیوان

اسلام انجام عمل جنسی با غیر انسان (حیوانات )را حرام دانسته و برای کسانی که مرتکب این عمل شوند مجازات هایی در نظر گرفته است. حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) و دیگر فقها در این زمینه می فرمایند:"کسی که با حیوانی عمل جنسی انجام دهد در مرتبه اول حاکم شرع او را تعزیر می کند (مقدار تعزیر او در حدود ۲۵ تازیانه است.) و اگر این عمل را تکرار کند در مرتبه چهارم مجازات او کشته شدن است.
[۶] فاضل لنکرانی، محمد، تفصیل الشریعه، الحدود، ص:۷۱۶
همچنین اگر حیوانی که با او نزدیکی صورت گرفته از آن دسته حیواناتی باشد که مردم از گوشت آن برای خوردن استفاده می کنند (گاو، کوسفندو...) باید آن حیوان را ذبح کنند و لی گوشت آن را نمی توان خورد و وطی کننده باید قیمت گو سفند را به عنوان خسارت به صاحب آن بپردازد. این در حقیقت یک جریمه و مجازات مالی مضاعف برای شخصی است که این عمل را انجام داده است. بنا بر این نسبت دادن جواز نزدیکی و شهوت رانی با حیوانات ، اتهام بی اساسی است که هیچ محقق که تنها اندکی با فقه اسلام آشنا باشد نادرست و واهی بودن آن را تصدیق می کند.

۲.۲.۲ - عدم محدودیت سنی

اسلام در صحت عقد ازدواج هیچ گونه محدودیت سنی را مطرح نکرده و این امر را بر عهده طرفین (در صورتی که بالغ باشند) و اولیای آنان گذاشته است.و این که در نوشته شما آمده است که:" پسران و دختران جوانی که سراسر در طراوت و شادابی تمایلات جنسی هستند اما هنوز به سن قانونی اکثریت نرسیده اند از ازدواج کردن منع می شوند." برای ما بسیار عجیب است بویژه آنکه منبعی برای آن ذکر نکرده اید. درحالی که تمام مذاهب اسلامی اعم از شیعه و اهل سنت ازدواج دختر خردسالی که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و هم ازدواج پسر خردسالی که هنوز به سن بلوغ نرسیده است را با ولایت ولی شرعی (پدر یا جد پدری) آنها، را صحیح می دانند. البته باید توجه داشت که جواز انعقاد عقد ازدواج به معنای جواز همه استمتاعات جنسی و اعمال زناشویی نیست و بعضی از لذت های جنسی بین زن و شوهر مشروط به سن خاصی از زن (همسر) است تا از هرگونه آسیب جسمی و روحی او جلوگیری شود. و در صورتی که شوهر از این قانون اسلام تخلف کرده و با همسر نابالغ خود نزدیکی کند و این کار او موجب خسارت به سلامتی جسمی او شود، از نظر اسلام علاوه بر حرام شدن دائمی این همسر بر او، مجازات های مالی سختی نیز در انتظار او است که فقهیان بزرگ شیعه در کتب فقهی و رساله های عملیه خود بیان کرده اند.
روشن است که بیان جواز عملی ازدواج با دختر کم سن و سال و شیر خواره به معنای وجوب و لزوم عمل و حتی تشویق به آن نیست، بلکه به این معنا است که اگر کسی به هر دلیل مرتکب این عمل شد، کار حرام و خلاف شرعی انجام نداده است.و با رعایت آداب و شرایطی که اسلام تعیین کرده می توان از ضرر ها و تبعات احتمالی آن جلوگیری کرد.
شایان توجه است که، اولاً:باید این حکم (جواز ازدواج با کودک )را در ارتباط با نقش و اختیاراتی که اسلام به اولیای دلسوز و خیر خواه دختر نابالغ داده است، لحاظ کرد. آنان کاملاً توجه دارند که تنها و تنها با مصلحتی که چنین ازدواجی را اقتضا می کند اقدام به چنین کاری کنند.
ثانیاً: فقیه و مجتهد شیعه به هیچ وجه نمی تواند از خود فتوا بدهد، بلکه باید فتوای او منطبق بر آیات و روایات و قواعد معتبر فقهی باشد. هرچند این فتوا به مذاق بعضی از افراد سازگار نیاید و در مقام عمل نیز به این که مردم عمل می کنند یا نمی کنند کاری ندارد.
بنا براین مطالبی که در کتب فقهی آمده است در مقام بیان حکم شرعی مسائل و اعمالی است که در خارج اتفاق می افتد. و آنچه بیان شد در باره جواز اصل عمل بود و گرنه در روایاتی تأکید بر این نکته شده که در دوران قبل از بلوغ بهتر است عقد ازدواجی صورت نگیرد،
[۷] الاصول من الکافی، ج ۵،ص ۳۹۸.     عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَوْ أَبِی الْحَسَنِ ع قَالَ قِیلَ لَهُ إِنَّا نُزَوِّجُ صِبْیَانَنَا وَ هُمْ صِغَارٌ قَالَ فَقَالَ إِذَا زُوِّجُوا وَ هُمْ صِغَارٌ لَمْ یَکَادُوا یَتَأَلَّفُوا.
تا چه رسد به دوران شیرخوارگی.
بر همین اساس، در مقام عمل مردم به چنین ازدواجی ترغیب نشده اند و به جز در موارد نادر، ازدواج هایی از این دست نیز اتفاق نیفتاده است. بنابراین می توان گفت این نوع ازدواج امروزه، چندان مصداق خارجی نداشته و در زمان های سابق نیز بسیار کم اتفاق می افتاد؛ دلیل تن دادن افراد به چنین ازدواج هایی گاهی انگیزه هایی خداپسندانه؛ مانند ازدواج با دختر شیرخواری که در حادثه ای ناگوار همه نزدیکان خود را از دست داده بود و کسی نبود تا عهده دار سرپرستی او شود.
ثالثاً:فقهاء و مراجع تقلید به عنوان کارشناسان عالی رتبه اسلام وظیفه استخراج احکام مورد نیاز جامعه را از منابع و متون معتبر اسلام دارند.البته باید توجه کرد که از نظر فقه اسلام همه موضوعات می توانند دارای دو سلسله احکام اولیه و ثانویه باشند. آنچه در رساله های عملیه به عنوان جواز ازدواج با دختر خرد سال آمده است از جمله احکام اولیه است. ولی همین ازدواج دارای یک حکم ثانوی نیز می باشد و آن عبار تست از این که اگر در موردی استفاده جنسی از همسر خرد سال موجب اذیت و آزار جسمی و روحی او شود اسلام به عنوان حکم ثانوی، حکم اولی آن را لغو می کند واین امر مورد اتفاق همه مراجع تقلید است..

۲.۳ - تذکر

بعضی از مطالب را از کتاب سبز کوچک نقل کرده اید که متأسفانه نتوانستیم این کتاب را بشناسیم.


۱. مجلسی،محمد تقی،بحار الانوار،ج ۱۰۰،ص ۲۱۹،حدیث۱۴     - ما، -الأمالی للشیخ الطوسی‌- بِإِسْنَادٍ الْمُجَاشِعِیِّ عَنِ الصَّادِقِ ع عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ تَزَوَّجَ فَقَدْ أَحْرَزَ نِصْفَ دِینِهِ فَلْیَتَّقِ اللَّهَ فِی النِّصْفِ الْبَاقِی
۲. الاصول من الکافی، ج ۵،ص ۳۳۶، بَابُ مَا یُسْتَحَبُّ مِنْ تَزْوِیجِ النِّسَاءِ عِنْدَ بُلُوغِهِنَّ وَ تَحْصِینِهِنَّ بِالْأَزْوَاجِ،حدیث ۱     - مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ مِنْ سَعَادَةِ الْمَرْءِ أَنْ لَا تَطْمَثَ ابْنَتُهُ فِی بَیْتِهِ
۳. سوره نور/۲۴،آیه۳۲    :"وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ.
۴. تحریر الوسیلة، ج‌۲، ص۴۹۶، القول فی وطء البهیمة و المیت‌، مسألة ۱.    
۵. تحریر الوسیلة، ج‌۲، ص۴۹۶، القول فی وطء البهیمة و المیت‌، مسألة ۳.    
۶. فاضل لنکرانی، محمد، تفصیل الشریعه، الحدود، ص:۷۱۶
۷. الاصول من الکافی، ج ۵،ص ۳۹۸.     عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَوْ أَبِی الْحَسَنِ ع قَالَ قِیلَ لَهُ إِنَّا نُزَوِّجُ صِبْیَانَنَا وَ هُمْ صِغَارٌ قَالَ فَقَالَ إِذَا زُوِّجُوا وَ هُمْ صِغَارٌ لَمْ یَکَادُوا یَتَأَلَّفُوا.



پایگاه اسلام کوئست    



جعبه ابزار