• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راه انتخاب همسر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ازدواج ، انتخاب همسر، سایت‌های همسریابی .
پرسش: بنا به شرایطی به این نتیجه رسیدم که باید ازدواج کنم ولی فعلا نمی‌تونم این قضیه رو با خانواده مطرح کنم. حالا چند تا سوال برام پیش اومده:۱- برای انتخاب همسر مهم‌ترین ویژگی که باید به اون توجه کرد چیه؟ ۲- راه بهتر انتخاب همسر اینه که خودم یه نفر رو برای آشنایی بیش‌تر انتخاب کنم یا این کارو به خانواده بسپارم؟ ۳- از طریق یه آگهی که جلوی دانشگاهمون پخش میکردن با یه سایت همسریابی آشنا شدم. می‌خواستم بدونم آیا می‌شه همسر آینده رو از این طریق پیدا کرد؟ اگه بله چرا؟ اگه نه چرا؟
پاسخ: در ادامه به تفکیک به هر سوال پاسخ داده می‌شود.



قبل از این‌که به بررسی مفصل سوالات شما بپردازم لازم می‌دانم در مورد قسمت اول سوال‌تان با شما سخن بگویم. به چه دلیلی احساس می‌کنید علیرغم نیاز به ازدواج ، نمی‌توانید این خواست را با والدین خود در میان بگذارید. با توجه به این‌که پدر و مادر نزدیک‌ترین افراد به انسان هستند که نسبت به سرنوشت او احساس مسئولیت و دلسوزی می‌کنند.
انسان خواسته‌های درونی خود را که با هیچ کس حتی نزدیک‌ترین دوستان خود نمی‌تواند در میان بگذارد به راحتی به والدین خود می‌گوید و آنان را از راز دل خود آگاه می‌کند، بنابراین بهتر است خجالت را کنار گذاشته و در کمال ادب خواسته خود را با والدین در میان بگذارید.
پرسشگر گرامی! مسأله ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که هر جوانی باید در زندگیش بگیرد و اگر در این انتخاب و تصمیم بسیار مهم درست و منطقی عمل کند آینده روشنی را برای خود رقم زده است و الا تا آخر عمرش خودش را سرزنش می‌کند که چرا...؟ لذا با توجه به اهمیت این امر لازم است که فرد تمام تلاش خودش را بکند تا انتخاب مناسبی داشته باشد چراکه اشتباه در این امر می‌تواند آسیب‌های زیادی را به دنبال داشته باشد و حتی زندگی فرد را برای مدتی تحت تاثیر قرار دهد پس انسان باید به دور از احساسات زودگذر با چشمانی باز به بررسی تمام جوانب امر بپردازد و تصمیمی عاقلانه و درست بگیرد. اولین گام برای انتخاب همسر شناخت دقیق ملاک‌های همسر مناسب که در زیر به بررسی آن می‌پردازیم:
از دیدگاه اسلام برخی از این موارد لازم و ضروری است و به هیچ وجه قابل اغماض نیستند، این شرایط را می‌توان به عنوان ملاک‌های مطلق دانست که در همه شرایط زمانی و مکانی، برای یک همسر مناسب ضروری است.
[۱] سالاری فر، ص۳۵.
اما برخی دیگر در مواردی قابل اغماض هستند.


معیارهایی که در انتخاب همسر باید در نظر گرفته شود دو نوع است:
الف. آن‌هایی که رکن و اساس‌اند و برای یک زندگی سعادتمندانه حتما لازم‌اند.( شرایط لازم و مطلق که چشم‌پوشی از آن تحت هیچ شرایطی نباید صورت پذیرد ) مانند:۱. ایمان دیندار بودن ۲. اخلاق نیک ۳. تقوا ۴. سلامت جسمانی و روانی
ب. آن‌هایی که شرط کمال هستند و برای بهتر و کامل‌تر شدن زندگی‌اند و بیش‌تر به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد. مانند: تحصیلات ، زیبایی ، تناسب فرهنگی ، همسانی اجتماعی، سن.
به یاد داشته باشید گل بی‌خار خداست ، بنابراین در انتخاب همسر واقع‌نگر باشید و نقاط ضعف و قدرت فرد مورد نظر در کنار یکدیگر بررسی کنید و سپس از ویژگی‌های او معدل‌گیری کنید و با دقت بررسی کنید که آیا با این معدل فرد مورد نظر می‌تواند همسر مناسبی برای شما باشد.


اما درباره قسمت دوم سوال شما باید بگویم درانتخاب همسر هم خانواده فرد نقش اساسی دارند و هم خود جوان می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند. برای این‌که بتوانید به یک تصمیم صحیح و عاقلانه‌ای برسید بهتر است با افراد مورد اعتماد خویش، والدین، یا اقوام نزدیک دلسوز و عاقل و دارای تجربه مشورت کرده و با دقت کافی تصمیم مناسبی اتخاذ فرمایید.


همسر ایده آل از صفاتی باید برخوردار باشد که هر صفتی از راهی خاص احراز می‌گردد. برخی از این طرق عبارتند از:
۱- تحقیق و بررسی از خانواده و چگونگی روابط خانوادگی و فامیلی. چون هر فردی تحت تأثیر محیط خانواده به دنیا آمده و رشد کرده است و از آن فضای فرهنگی و اجتماعی تأثیر پذیر بوده و هست.
۲- تحقیق و شناسایی دوستان و نزدیکان و رفقای صمیمی در محل زندگی و سکونت، محل درس و محل کار.
۳- گفتگوی مستقیم ( ولی تحت نظارت خانواده‌های دو طرف) با یکدیگر و اطلاع یافتن از نقطه نظرات هم‌دیگر درباره مسائل مختلف و آن‌چه در آینده می‌تواند در زندگی مشترک‌تان تأثیرگذار باشد و کسب اطلاع از میزان اهتمام وی نسبت به ملاک‌ها و معیارهای معرفی شده.


در پایان پاسخ به بررسی قسمت سوم سوال شما می‌پردازیم:
پرسشگر گرامی انتخاب همسر از طریق سایت‌های همسریابی آسیب‌هایی را برای زوج‌های جوان به دنبال دارد و فردی که قصد ازدواج دارد نمی‌تواند از این طریق اقدام کند. چرا؟ درست به دلیل اینکه جوان قصد انتخاب همسر دارد نه قصد خرید اینترنتی. آری چون فرد می‌خواهد ازدواج کند، نمی‌تواند از طریق سایت‌های همسریابی اقدام کند. بدون شک شما با فضای اینترنت آشنایی دارید، چگونه می‌توان از طریق اینترنت به ویژگی‌های فردی و شخصیتی طرف مقابل پی ببریم؟ زمانی که انسان می‌تواند از راه‌های شناخته و تجربه شده که آسیب کم‌تری همسر خود را انتخاب کند، چه دلیلی دارد تا از راهی که هنوز امتحان خود را پس نداده اقدام کند؟ بنابراین بهترین راه همان شیوه سنتی انتخاب همسر است که آسیب‌های کمتری را متوجه جوانان، می‌کند.


برای آگاهی بیش‌تر کتاب‌های معرفی شده زیر را نیز مطالعه فرمایید.
(۱) جوانان و انتخاب همسر، علی اکبر مظاهری، انتشارات پارسایان.
(۲) ازدواج آسمانی، علی اکبر مظاهری.
(۳) پیوند دو قلب یا راهنمای ازدواج، مهدی پاکزاد.
(۴) انتخاب همسر، ابراهیم امینی، انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی.
(۵) ازدواج مکتب انسان‌سازی، دکتر پاک‌نژاد.


۱. سالاری فر، ص۳۵.



سایت پرسمان دانشجویی.    


رده‌های این صفحه : ازدواج | جوانان | مشاوره




جعبه ابزار