• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اسماء شریف برهتیه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: دعا، حرز، اسماء، برهتیه.

پرسش: دعای اسماء شریف برهتیه چیست؟ و آیا پایه روایی دارد؟

پاسخ: در ارتباط با دعایی به نام «دعای اسماء شریف برهتیه» که در برخی از سایت‌های دعانویسی آمده و ادعاهایی نیز در مورد آن مطرح شده است، باید گفت که اسماء موجود در آن، نام‌هایی به زبان عربی نبوده و در منابع اسلامی نیز چنین دعایی به چشم نمی‌خورد.
البته در کتاب یکی از نویسندگان الجزایری علوم غریبه در قرن هفتم، به دعایی با نام «دعای برهتیه» بدون ذکر سند و انتساب به معصوم (علیه‌السّلام) اشاره شده است:
اگر خواستی بر سپاه دشمن پیروز شوی یک مشت از خاک را بردارد و این آیه «سَيُهْزَمُ الْجَمْعُ وَ یوَلُّونَ الدُّبُرَ»؛ به همراه حرزی خوانده می‌شود و سپس این خاک را در صورت (سوی) دشمن پاشیده می‌شود، مخصوصاً زمانی که باد به سمت دشمن می‌وزد. در این صورت دشمن متفرق می‌شود. آن حرز برهتیه که بر روی انگشتر نوشته می‌شود، این است: «برهتیه ۲، کریر ۲، تتلیه ۲، طوران ۲، مزجل ۲، ترقب ۲، برهش ۲، غلمش ۲، خوطیر ۲، قلنهود ۲، برشان ۲، کظهیر ۲، نموشلخ ۲، برهیولا ۲، بشکلیخ ۲، قز ۲، مز ۲، نغللیط ۲، فیراث ۲، غیاها ۲، کیدهولا ۲، شمخاهر ۲، شمخاهیر ۲، بدوح ۲، بحق العهد الماخوذ علیکم، بحق الذی لیس کمثله شی‌ء و هو السمیع البصیر، الا ما فعلتم کذا و کذا» به جای کذا و کذا حاجت انسان ذکر می‌شود، که به حق این حرز در کار وی تسریع می‌شود.
[۲] البونی، احمد بن علی‌، شمس المعارف الکبری‌، ص۵۵۱-۵۵۲، بیروت، موسسة النور للمطبوعات‌، چاپ دوم، ۱۴۲۷ق.

طبیعی است که با توجه به روش‌های اعتبارسنجی روایی، نمی‌توان اصالت این دعا را مورد تایید قرار داد. علاوه بر آن و با توجه به نامفهوم‌بودن کلمات موجود در آن، نمی‌توان خواندن آن‌را (حتی به قصد رجاء) توصیه کرد.

فهرست مندرجات

۱ - پانویس
۲ - منبع


۱. قمر/سوره۵۴، آیه۴۵.    
۲. البونی، احمد بن علی‌، شمس المعارف الکبری‌، ص۵۵۱-۵۵۲، بیروت، موسسة النور للمطبوعات‌، چاپ دوم، ۱۴۲۷ق.



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «اسماء شریف برهتیه»، تاریخ بازیابی۱۴۰۱/۳/۲۳.    


رده‌های این صفحه : حرز | دعا




جعبه ابزار