کمک کردن مادر در درسهای فرزند
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه: مادر، کمک کردن، درس.
پرسش: سال اول راهنمایی هستم، چه کار کنم که مادرم در درسهایم به من کمک کند؟ البته از وی میخواهم؛ ولی او کمتر کمک میکند، لطفاً مرا راهنمایی کنید؟
پاسخ:
چه خوب است که شما به مسئله
مشاوره آگاه هستی و میدانی که با پرسیدن و
مشورت میتوان مشکلات درسی و غیر درسی خود را حل نمود. از اینکه به فکر درسهایت هستی بسیار خوشحالیم!
شما میخواهید ما روشی به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن مادرت بیشتر به درسهای شما کمک کند؛ اما پیش از معرفی چنین روشی باید این مسئله را روشن کنیم که اصولاً
پدر و مادر باید چه مقدار به فرزندان خود در امور درسی کمک کنند؟ چند درصد از تکالیف دانشآموزان را خودشان انجام دهند و چند درصد آن را والدین به او کمک کنند؟
برای روشن شدن این امر باید توجه داشت که علت اصلی تکالیف درسی، رشد و تقویت دانشآموز است؛ یعنی
معلم درس را به دانشآموزان یاد میدهد و برای اینکه این یادگیری تقویت شود و دانشآموزان درس را بهتر بفهمند و به صورت عملی بتواند مسائل آن را حل کنند، انجام تکالیف خانگی را به دانشآموز محول میکند.
بنابراین هرچه دانشآموز بتواند خودش این تکالیف را انجام دهد، بیشتر رشد میکند، درسها را بهتر یاد میگیرد، به
استقلال بیشتری میرسد، برای یادگیری کلاسهای بعدی آمادهتر میشود و از نظر روحی احساس موفقیت و
پیشرفت به او دست میدهد؛ اما اگر سهم دانشآموز در انجام تکالیف درسی کمتر باشد و بیشتر والدین به او کمک کند، ایندانش آموز هر روز تنبلتر از روز قبل میشود، وابستگی او به دیگران بیشتر میشود و هر
روز انجام تکالیف درسی برایش دشوارتر میگردد.
به خاطر مسائل فوق توصیه ما به شما دانشآموز عزیز این است که تا میتوانید خودتان درسهای خود را یاد بگیرید و کمتر منتظر کمک دیگران باشید.
با توجه به مسئله فوق، در انجام تکالیف آسان که دانشآموز از عهده انجام آنها برمیآید، به هیچ وجه صلاح نیست که والدین کمک کنند؛ اما در مورد تکالیف دشوار باید والدین کمک کنند؛ اما این کمک باید پس از تلاش دانشآموز باشد؛ یعنی در
تکالیف دشوار نیز دانشآموز نخست تمام سعی خود را به خرج دهد و فکر خود را به کار اندازد و اگر موفق نشد، آن وقت والدین به او کمک کنند.
نکته دیگر اینکه یک دانشآموز دوره راهنمایی نباید توقع داشته باشد که مادرش مانند دوره ابتدایی به او کمک کند. در دوره ابتدایی دانشآموزان به خاطر مسائل دیکته و ناآشنایی با مدرسه و تکالیف درسی، احتیاج به کمک بیشتر دارند؛ لذا شما دانش آموز عزیز که در دوره راهنمایی هستید، بیشتر میتوانید سر پای خود بایستید و کمتر به مادر خود وابسته باشید.
علاوه بر نکتههای فوق توجه شما را به توصیههای زیر نیز جلب میکنیم:
شما باید سعی کنی تا جایی که میتوانی درسهایت را در سر کلاس یاد بگیری و در صورتی که اشکال و سؤالی داری از معلمهایت بپرسی.
فکر کردن بر روی جاهای سخت کتاب پیش از کمک گرفتن از
خانواده، ذهن شما را قویتر میکند.
سعی کن روی پای خود بایستی و در حل مشکلات درسی وقت بیشتری صرف کنی.
باید بدانی که مادر شما علاوه بر وظایف خانهداری (مثل نظافت خانه و لباسها، آشپزی، خرید و...) کارهای دیگری (مثل رسیدگی به دیگر خواهر و برادرها و پدر) را دارد و شما نباید توقع داشته باشی که مادر مهربانت تمام وقتش را در
اختیار شما قرار بدهد و کارهای دیگرش را انجام ندهد. اگر به کارهای زیاد روزانه او فکر کنی و کمی در برخی کارها به او کمک کنی، متوجه سنگینی کار او نیز خواهی شد؛ پس به او حق بده که گاهی خسته باشد.
در صورتی که سؤال یا اشکال درسی داری، میتوانی از دیگر اعضای خانواده (مثل پدر، خواهر، برادر) یا همکلاسیهایت کمک بگیری. یا از مادرت بخواه که درسهایت را با یکی از همکلاسیهایت که منظم درسخوان و با ایمان است، مطالعه کنی.
وقتهایی که مادرت کارهایش را انجام داده، میتوانی خیلی محترمانه از او خواهش کنی که به شما کمک کند. وقتی مادرت کارهایش را انجام داده و
آرامش کامل دارد، نزد او برو و از او بخواه زمانی را به شما اختصاص بدهد تا مشکلات درسی خود را حل کنید.
شاید کمک نکردن مادر مهربانت به خاطر دلیل دیگری باشد، که شما میتوانی از او سؤال کنی و بپرسی. مادر جان! چرا در درسهایم بیشتر به من کمک نمیکنی تا او هم جواب خوبی به تو بدهد.
در پایان ما هم از مادرتان خواهش میکنیم اگر امکان دارد بیشتر به شما کمک کند.
شما هم سعی کن در کارهای خانه بیشتر به مادرت کمک کنی تا او هم وقت بیشتری برای کمک کردن به شما داشته باشد.
سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «کمک کردن مادر در درسهای فرزند»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۰۲/۰۵.